Wojna (TuningWar) PN vs PD

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Wojna (TuningWar) PN vs PD

Postprzez wlodek » wtorek, 19 lutego 2008, 21:58

Witam,
Jest taki pomysł, żeby skonfrontować tematy szeroko rozumianego tuningu samochodowego, a efekt zaprezentować w Bydgoszczy
Temat jest dla kreatywnych klubów z północy Polski, które chciałyby wziąć udział we współorganizowaniu tego przedsięwzięcia, więc pomyślałem o SRTB.
Jeśli byli by chętni do współorganizacji to zapraszam do rozmowy, tym bardziej, że istnieje możliwość przeprowadzenia finału Wojny w Bydgoszczy, a jeżeli kogoś zainteresował ten projekt - proszę o kontakt.

Włodek
wlodek
User

Postprzez KOZI » wtorek, 19 lutego 2008, 22:06

ale w czym ma być ta wojna? w np. painballa czy co? czy chodzi o wyścigi na 1/4 czy o co bo sam temat wojna chyba mało mówi...
Czy poprostu północ polski i południe mają wystawic stuningowane czołgi i będzie wojna północ - południe?
KOZI

Postprzez ryba-1 » wtorek, 19 lutego 2008, 22:10

ja moge te niskie rozjechac :lol: :D
a na serio.wlodek, napisz co wiecej i jasniej ;)
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez wlodek » wtorek, 19 lutego 2008, 22:36

OK.
Więc jest tak, że w ub. roku polegało to na tym, że organizowaliśmy (z CTS) finał Najlepszy Tuning Polski. W tym roku, idąc dalej, (też z CTS) chcemy wywołać temat - jak się ma tuning na południu Polski w stosunku do północy Polski - w tym, jak jest i w jaki sposób zorganizowany - no i dający się przedstawić.
Generalnie chodzi o to, aby na północy Polski - na zlotach targach, wybrać tzw. "rodzynki" i przeciwstawić je konkurencyjnemu południu. Linią demarkacyjną jest autostrada Kulczyka.
Na to wszystko jest regulamin no i trzeba paru ludzi, którzy pojechaliby na te zloty i dokonali oceny wg regulaminu.
Tyle na razie - a jeśli więcej to poproszę o termin spotkania - omówimy szczegóły.
wlodek
User

Postprzez ryba-1 » wtorek, 19 lutego 2008, 22:54

Jak na moje to brzmi to nawet calkiem sensownie 8)
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez wlodek » wtorek, 19 lutego 2008, 22:56

Więcej szczegółów tu:
http://ctsdg.com/forum/viewtopic.php?p=19656
z tym, że my możemy to wszystko dostosować do naszych potrzeb...

Kozi - nie bierz sie ze mną na złośliwostki....
wlodek
User

Postprzez KOZI » środa, 20 lutego 2008, 00:01

wlodek napisał(a):
Kozi - nie bierz sie ze mną na złośliwostki....

Po pierwsze to o jakie złośliwostki Ci chodzi? Napisales, że bedzie wojna... I skad inni nie znajacy tematu maja wiedzie o co chodzi? Wojna moze byc np. w karty...
Wiec chodzilo mi o to, zebys wyjasnij i jakbys wpierwszym poscie napisal o co chodzi tak jak pozniej wyjasniles to nie bylo by pytania, pozatym czemu dopiero w trzecim swoim poscie napisales mi o jakis zlosliwostkach jak ja pisalem tylko jeden post na poczatku, po glebszym przeanalizowaniu dopiero stwierdziles, ze pisze zlosliwostki?:)
Chyba bezsensu, ze prowokujesz offtopic tymbardziej w temacie przez siebie zalozonym...
KOZI

Postprzez GaRaż » środa, 20 lutego 2008, 00:52

wlodek napisał(a):OK.
Więc jest tak, że w ub. roku polegało to na tym, że organizowaliśmy (z CTS) finał Najlepszy Tuning Polski. W tym roku, idąc dalej, (też z CTS) chcemy wywołać temat - jak się ma tuning na południu Polski w stosunku do północy Polski - w tym, jak jest i w jaki sposób zorganizowany - no i dający się przedstawić.
Generalnie chodzi o to, aby na północy Polski - na zlotach targach, wybrać tzw. "rodzynki" i przeciwstawić je konkurencyjnemu południu. Linią demarkacyjną jest autostrada Kulczyka.
Na to wszystko jest regulamin no i trzeba paru ludzi, którzy pojechaliby na te zloty i dokonali oceny wg regulaminu.
Tyle na razie - a jeśli więcej to poproszę o termin spotkania - omówimy szczegóły.

hmm tuning dosc szeroko pojete pojecie , jedni tjuninguja drudzy tuninguja , nadal nie wiadomo czy chodzi o performance czy kwestie zwiazane z bling bling - kto ma wiecej gadzetow , wedlug mnie nie jasno sprecyzowane pojecie tuning :) .

Przeczytalem sobie regulamin , wydaje sie ze chodzi o bling bling :) , to nic tam po nas , my lubimy proste formy :)
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez qualin » środa, 20 lutego 2008, 02:09

niby zainetersowanie jakies jest ale pytanie po co to wszystko ?
jakies nagrody wogole beda czy tylko o wywarcie wrazenia na 15tkach z gimnazium chodzi ?!
tu jakis temat o tym znalazlem: http://tuningforum.pl/viewtopic.php?f=2 ... &sk=t&sd=a

Temat poruszany byl rowniez na calibra-team gdzie spotkal sie z bardzo slabym zainteresowaniem.
Cos mi sie wydaje ze to beda wybory "wies tuning 2008". kategorie tez sa z dupy bo zamiast zrobic np podzial na gstyle, french style, jdm itp itd to mamy jakis podzial na auta wg krajow produkcji. no i ta aleja lansu, buehehe. chyba ktos sie za duzo mtv naogladal :P
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez Jarek104 » środa, 20 lutego 2008, 14:06

pomysł nie jest taki głupi, tylko wykonanie jak zwykle..

Pierwsze i podstawowe: skoro auta są podzielone na kraje pochodzenia.. Postawisz obok siebie np dwa civiki, moją i taką obwieszoną trzema tonami plastiku i z dwoma wydechami zagłuszajacymi wszystko naokoło. I co? która będzie ładniejsza? każdemu się podoba co innego, tuning to cholernie subiektywny temat..

Kwestia zrobienia ego w Bydzi nie jest taka głupia, tylko nie na hali Łuczniczki, gdzie wstawisz 5 samochodów i będziesz kasował 10zł za wejście. Proponowałbym zrobić to u nas na lotnisku albo w Myślu, impreza minimum całodniowa, a najlepiej weekend, żeby można się było z południem zintegrować, nie tylko na forum t.pl ;)

Panowie, myslę, że nie negujmy działań Włodka, ciekaw jestem coz tego wyjdzie, bo pomysł jest zacny.
Tylko ciągle nie rozumiem zasad wyborów aut...
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez STELMI » środa, 20 lutego 2008, 15:52

mi się pomysł też podoba, ale j.w. do końca nie wiadomo o co chodzi w wyborze aut i kto może się zakwalifikować i czy to ma być sam styling czy styling + caraudio czy jak? Zresztą bez wyborów wiadomo, że jak styling to wygra WLKP z Poznaniem na czele ;)
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez LeszekMK81 » środa, 20 lutego 2008, 18:26

ja moge byc sędziom bede rozdawał punkty .
Filmy - LeszekMK81

VAG System

█║▌│█│║▌║││█║▌│║
ORIGINAL PROFILE ®
LeszekMK81
Forum Clubber

Postprzez FELIPE » czwartek, 21 lutego 2008, 09:01

myślę, że nie do końca Garaż nie ma tu nic do zrobienia, moglibyśmy wspolnie zapunktowac kandydatow, moze niektorych uda sie Wam nawrocic jeszcze :) zawsze to bardziej potencjalny klient niz wlasciciel serii

niestety w Polsce jest wciaz tak, ze brakuje ludziom kasy na performance, bo tutaj kazda modyfikacja pociaga za soba potrzeby kolejnych

a bling bling jest w zasiegu wiekszej liczby osob - widac to wyraznie po klientach u nas w sklepie, chociaz i tak widac duza poprawe w stosunku do tego co bylo 2 lata temu

jesli kwalifikacje odbywalyby sie na duzych i powaznych zlotach, na ktorych i tak bedziemy to mozna sprobowac zrobic kwalifikacje, ale tak jak wiekszosc pisze powyzej, trzeba postawic wysoko poprzeczke i np kilka aut selekcjonowanych przez jurorow i jedno przez publicznosc, zeby byl wilk syty i owca cala

no i kolejne pytanie, zalozmy 3-4 zloty po kilka aut wybranych, jedno po niemiecku, jedno JDM, jedno bling bling, jedno publicznosci i robi sie nam spora liczba, gdzie to pomiescic bo chyba nie w hali?

reasumujac pomysł ciekawy jesli tylko wykonanie zostanie przemyślane to możemy ufundować nagrody
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez wlodek » czwartek, 21 lutego 2008, 12:34

FELIPE napisał(a):.....................
........jesli kwalifikacje odbywalyby sie na duzych i powaznych zlotach, na ktorych i tak bedziemy to mozna sprobowac zrobic kwalifikacje, ale tak jak wiekszosc pisze powyzej, trzeba postawic wysoko poprzeczke i np kilka aut selekcjonowanych przez jurorow i jedno przez publicznosc, zeby byl wilk syty i owca cala

no i kolejne pytanie, zalozmy 3-4 zloty po kilka aut wybranych, jedno po niemiecku, jedno JDM, jedno bling bling, jedno publicznosci i robi sie nam spora liczba, gdzie to pomiescic bo chyba nie w hali?

reasumujac pomysł ciekawy jesli tylko wykonanie zostanie przemyślane to możemy ufundować nagrody

Myśle, ze juz jestesmy blisko...to by bylo juz prawie to. Chodzi o 3 - 4 zloty na których wybierze sie po 3 - 4 auta wg jasnych i wspólnych kryteriow (wspolny regulamin na PN i PD) dlatego puki jest czas to trzeba go doprecyzowac i przedstawić organizatorom na PD).
W sumie bedzie to po ok 12 - 15 samochodów z każdej strony, biorących udział w Finale. Mimo wszystko mają to być najlepsze auta w poszczególych kategoriach.
Dlaczego hala ?- z doświadczenia wiem, że najlepszą impreze może rozwalić jakakolwiek zamatocha pogody, a poza tym są przy łuczniczce tereny zewnętrzne - to raz a dwa w hali są zupełnie inne możliwości prezentacji takiego "rodzynka".
Kategorie są takie bo istnieje obawa, że w podziale na marki można nie uzbierać takiej ilości samochodów na odpowiednim poziomie....chyba, ze sie mylę....
No i bilety - to zawsze jest problem, ale przecież można z części ewentualnego zysku ufundować jakieś porządne nagrody.
Najważniejsze teraz jest to żeby uszczegółowić regulamin - czyli Wasze propozycje - i stworzyć ekipę i wybrać zloty na których będą eliminacje.
Może to nie jest najważniejsze ale TVN napaliło się już na ten pomysł, choć tu mam mieszane doświadczenia....
wlodek
User

Postprzez Jarek104 » czwartek, 21 lutego 2008, 14:13

można Tedego z OPT ściągnąć...

a co do regulaminu, to Tadziu i Orzech mieli takie coś na Festiwalu zrobione, na jakiś zasadach były tam wybierane najładniejsze auta...

Tylko żeby to ustalic trzeba najpierw ustalić kategorie..
to co? german, bling-bling, jdm i tylko performance? Tylko tu znowu rodzi się pytanie, w jaki sposób oceniać zakres modyfikacji mechanicznych..
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Następna strona

Powrót do Ogólne