Żarówki samochodowe

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez mahon » sobota, 26 stycznia 2008, 00:39

Fifi, nielegalne, niefabryczne nei przejda
mahon

Postprzez Arkadius » sobota, 26 stycznia 2008, 08:34

Fifi napisał(a):właśnie takie pytanko mam: FELIPE możesz sie wypowiedzieć na temat legalności tych xenenonów co masz w ofercie ?? :P

a czasami ten ten temat nie był wałkowany niedawno?? był chyba temat osobno o xenonach
AM Performance - tel.691 401 590

RX-8
Vel Satis 2.0T
Arkadius
Forum Clubber

Auto: Vel Satis

Postprzez FELIPE » sobota, 26 stycznia 2008, 09:31

zgadza sie - po pierwsze temat był już wałkowany w osobnym temacie, po drugie wkleje Ci szablon, którym hurtowo odpisuje klientom na zapytania :)

"witam

w Polsce przepisy sa sprzeczne w tej materii - prawda jest taka, że przepisy nie nadążają za rzeczywistością i nie ma konkretnych paragrafór, które zabraniają lub pozwalają na takie przeróbki - np. mam artykul w prasie motoryzacyjnej gdzie POLICJANT wypowiada się, ze po montazu zestawu xenonowego nalezy udac sie na stacje kontroli pojazdow w celu ustawienia swiatel i wystarczy pisemne zaswiadczenie z SKP ze swiatla sa ustawione poprawnie, tzn zachowana jest granica swiatlo-cienia zgodnie z kodeksem drogowym

samopoziomowanie lub spryskiwacze to wymog odnosnie nowych aut, ktory nie dotyczy aut z zamontowanymi zestawami, spryskiwacze sa oczywiscie zalecane, uklad oczyszczania zawsze poprawia wydajnosc oswietlenia, natomiast moim zdaniem fabryczny uklad poziomowania elektrycznego z kabiny jest lepszy od automatycznego systemu samopoziomowania, trzeba tylko pamietac o korekcji ustawien za kazdym razem gdy mamy pasazerow na tylnej kanapie lub ladunek w bagazniku

wiele jest obiegowych opinii np PZMOT ktore podaja w watpliwosc legalnosc zestawow xenon, jednak są to głównie opinie płatne, np na zlecenie PHILIPSA, OSRAMA itp ktore po prostu wiele traca w konkurencji z azjatyckimi produktami, taka propaganda to lobbing w najczystszej formie

znany jest mi tez przypadek problemow z policja jednego z naszych klientow, jednak odnalazl on dyrektywe UE, wg ktorej produkt, który posiada dopuszczenie na rynek Unii Europejskiej, a znak "E" o tym swiadczy to nie ma zadnych przeciwskazan do jego stosowania - oczywiscie mowa o pisemnej homologacji i oznaczeniu a nie tylko znaczku nadrukowanym na kartoniku - taki zabieg stosuja sprzedawcy najtanszych zestawow, ktorych parametry nigdy nie pozwolilyby na uzyskanie takiego dopuszczenia, a koszt kartonika z dowolnym nadrukiem to wydatek max 10zł

w razie watpliwosci zapraszam do lektury naszej strony www.xenony.bydgoszcz.pl"
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez mily200 » sobota, 26 stycznia 2008, 09:32

zestaw posiada homologacje, gwarancje 24 miesiace, w tym rowniez na zarniki
przetwornice XENOTEC mają najnowsza elektronike, wszystkie wymagane filtry przeciwzakloceniowe,
stabilizatory napiecia itp,
mily200

Postprzez Fifi » sobota, 26 stycznia 2008, 12:39

dziekować wsio jasne ;)
Fifi

Postprzez Koniu » wtorek, 29 stycznia 2008, 08:07

Wczoraj 1 raz jechałem na tych swoich "fajowskich ala xenonach" za 40zł w nocy... Powiem tak: nic kurwa nie widzałem :!: Widoczność na 15m, wszystko szaro-niebieskie... Więc podsumowując: efekt wizualny Ok, natomiast praktyczność i efektywność świecenia minus 10000000000 :roll:
Koniu
Super user

Postprzez Jarek104 » wtorek, 29 stycznia 2008, 16:00

tak czułem.. ;)
Ja mam u siebie jakieś mega white z geanta za 35zł.. Reflektory w hondzie niestety i tak pozostawiaja wiele do zyczenia, wiec cudow sie nie spodziewalem. Jest minimalnie lepiej, ale i tak lipa.

A te zestawy xenonów za 400zł chyba też nie do końca się spisuja, dziś widziałem Octavie ArkaBinka, jedno oczko już tylko na postojówce było..
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez FELIPE » wtorek, 29 stycznia 2008, 18:16

ale Arek ma oryginalne uzywane xenony a nie zestaw :)

żywotność zestawów to temat do kolejnej długiej dyskusji, nie ma jak to stereotypy ;p
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez Koniu » wtorek, 29 stycznia 2008, 19:48

Przed chwilą ala xenony poleciały z hukiem spod maski... Założyłem Osramy Silverstar +50% i gra muzyka... Dosyć kombinowania :P
Koniu
Super user

Postprzez --orzech-- » wtorek, 5 lutego 2008, 11:02

ja w swoim czterołapie mialem straszny problem z widzeniem w nocy... nawet wracajac kiedys z trasy wylaczylem swiatla od stryszka do macro i o dziwo nie bylo duzej roznicy... myslalem juz o xenonach soczewkach i bog wie jeszcze o czym....
a namowa filipa i eda wsadzilem sobie silwerstary osram i nie mam żadnego problemu z widzeniem w nocy i przy ciezkich warunkach atmosferycznych...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Poprzednia strona

Powrót do Techniczne