Trening driftu 5.01.2008r

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez KOZI » środa, 9 stycznia 2008, 10:50

maciej29 napisał(a):czytam to z zaciekawieniem zawsze chcialem miec auto do driftu

to bardzo dobre rozwiązanie, sprzedaj honde i kup coś do driftu :lol: ;)
KOZI

Postprzez GaRaż » środa, 9 stycznia 2008, 12:09

Pawel BMW e36 napisał(a):polecam rozporke, na moje powinna byc w kazdym aucie,poza wykonczonymi lozyskami przednich kol to sie nic nie dzieje, ale luz mialem juz przed kartodromem,

a ja polecam wylanie pianki JUNa w progi , zajebiscie usztywnia , jest twarda jak kamien hehe i lekka , w ktores czesci JDM insider gosc sie wypowiadal na temat pianki w progi , poszukajcie bo ja nie pamietam.

" It is said that a too hard body is not good. A reason is for a maker to perform shock absorption considered for safety.
A body will transmit various information to each part, if rigidity improves. But if body reinforcement is actually performed, wages will become a large sum for reinforcing roll bar spot increase, reliance board reinforcement, etc.
Also it is difficult to imagine what effect it induces. Then, the epoch-making body reinforcement item which can be felt at low cost was developed.
This new reinforcement method makes high rigidity feel simply, so that it reverses old common sense. The car which performed urethane body reinforcement can feel the difference, when it get in and departs, you feel a motion of a car. The car which has constructed the roll cage etc. is still more effective. Although there is a difference in the ratio of an effect also by the new car or the old vehicle, rigidity is raised certainly."
Obrazek
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez trance » środa, 9 stycznia 2008, 17:08

A wiela za taką piankę? w sumie to nadawałoby się nie tylko do aut driftujacych ale jakb nie patrzec wzmocniłoby auto a co za tym idzie po takim swapie na coś mocniejszego sztywniejsza kontrukcja nadwozia...dobre...jedyne co z pianką dotąd mi się kojarzyło to...zalepianie progów malucha (nie powiem czyjego) zeby nie można było ręki po łokieć wsadzić...ale to raczej z usztywnianiem konstrukcji nadwozia miało niewiele wspólnego :D
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez ryba-1 » środa, 9 stycznia 2008, 17:10

jak jest na poliuretanie to nie chcial bym potem czegos tam spawac
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Poprzednia strona

Powrót do Ogólne