Zrzuta świąteczna na dzieciaki z domu dziecka...

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Jaki sposób zbiorki kasy wybieramy?

Zbieramy razem kase i robimy wspolnie zakupy i paczki
15
83%
Zbieramy prezenty indywidualnie i razem zanosimy prezenty do domu dziecka
2
11%
Zbieramy kase do koperty
1
6%

Liczba głosów : 18

Postprzez tadziu » środa, 5 grudnia 2007, 12:22

Nie wim czy mozna orzechowi na tyle zaufac :)i nie ucieknie z ta ogromna gotowka ja tez sie dorzuce jak bedzie tego duzo moge podstawic iveco ;)
tadziu
User

Postprzez --orzech-- » środa, 5 grudnia 2007, 12:34

Wiec jestem po rozmowie z Panią Dyrektor.
Więc tak:

Liczba dzieci to : 50 osób
0-3 roku - 13 dzieci
4-6 roku - 15 dzieci
7-12 roku - 27 dzieci

Co do potrzeb to raczej zwykłe i typowe: pieluchy jednorazowe dla małych i dużych dzieci, chusteczki nawilżające, oliwki, pudry, zasypki, kremy bambino i szampony.

Jakieś inne to już troche gorzej: mp3ki, lalki barbie, zamochodziki zdalnie sterowane, zestawy fryzjerskie, domy dla lalek itp.
Więc troche lipa.

Teraz pytanie nastepujace.

Czy robimy takie zakupy na jakie bedziemy mieli pieniadze czy raczej wznosimy sie ponad podziały i dogadujemy się z wszystkimi możliwymi zrzucającymi i zbieramy kase (choć będzie to trudne i kontrowersyjne) razem i staramy się spełnić marzenia dzieci...

lub jeszcze inaczej...

dogadujemy się na tazkiej zasadzie że kazda grupa kupuje i zbiera na jakies produkty ktore byśmy razem ustalili...

np. srtb na oliwki pieluchy itp, bkb - mp3ki i tak dalej i tak dalej...
Musimy pamietac aby dzieciaki dostaly wszystkie to samo aby nie bylo pokrzywdzonych i aby nie było ze jacus ma mp3 a ja tylko autjko strowane, a nie lubie takich autek...

Zmieniam tez ankiete ponieważ wiemy juz w jaki sposob zbieramy kaske i robimy kolejne pytanie... ( chuj nie zmieniam bo nie umiem) odpowiemy na pytanie w dyskusji ;)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez kamil_kicio » środa, 5 grudnia 2007, 13:00

--orzech-- napisał(a):dogadujemy się na tazkiej zasadzie że kazda grupa kupuje i zbiera na jakies produkty ktore byśmy razem ustalili...

np. srtb na oliwki pieluchy itp, bkb - mp3ki i tak dalej i tak dalej...

wyhamuje :P tak jak orzech pisze najlepiej by było zbierać kasę we własnym gronie ale na ustalone wcześniej rzeczy, bo głupio trochę będzie jak przyjedzie bkb i przywiezie coś, a poźniej za np 2 godziny wpadnie srtb a poźniej inni itd.

Poprostu dogadajmy się z bkb, htb. astra club i innymi chętnymi, co kto kupi i zbierajmy kasę we własnym gronie, potem sie zrobi zakupy a przed wigilią odwiedzi sie dzieciaki ze wszystkimi prezentami i artykułami jakie byśmy zebrali.
Naprawdę warto tak to zrobić, bynajmniej było by to najlepsze rozwiązanie dla dzieci.
kamil_kicio
Frequent User

Postprzez weede » środa, 5 grudnia 2007, 23:54

ogarnijmy sie...ja proponuje jednak zbiórke na rzeczy potrzebne w domu dziecka, a mianowicie pieluchy i itp.

Mam nadzieje, ze członkowie BKB, Astra club i HTB zważą na ten fakt i jesli maja ochote, niech kupia cos innego
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez kamil_kicio » czwartek, 6 grudnia 2007, 07:21

z tego co wiem to BKB zebrało pieniądze na Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej "Bławatek" Bydgoskie Centrum Wsparcia Rodziny w Bydgoszczy ul. Dunikowskiego 2
nie orientuje się ale to nie jest chyba to samo miejsce, na jakie my zbieramy pieniążki. Więc wątpię, że będą robić dwie zbiórki.

weede napisał(a):ja proponuje jednak zbiórke na rzeczy potrzebne w domu dziecka, a mianowicie pieluchy i itp.

Też jestem jak najbardziej za, ale nie zapomnijmy o słodyczach dla dzieci, bo na spełnienie marzeń odnośnie zabawek to raczej nie mamy szans, chodzi mi tu o liczbę dzieci i o wielkość kwoty którą zbierzemy.
W sumie nie ma co gdybać, proponuje w weekendzik sie spotkać i ustalić jakieś szczegóły.
Co wy na to??
kamil_kicio
Frequent User

Postprzez Jarek104 » czwartek, 6 grudnia 2007, 08:02

spotkac sie zawsze mozna :)
to co? Sobota o 18 pod tesco?
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez doodie » czwartek, 6 grudnia 2007, 12:43

jestem jak najbardziej za i ze swojej strony moge zaproponowac powiedzmy 10kg slodyczy lub wiecej zobacze co uda mi sie wyciagnac

a co do pieluch itd to jest potrzebne owszem ale dzieciaki nie beda mialy bezposrednio radosci z tego wiec uwazam ze nawet najmniejszy gadzet ale gadzet tak aby dzieciak mial to dla siebie i mial z tego radosc

oczywiscie mozemy kupic jakies pieluchy i tak dalej ale nie za wszystko co uda sie zebrac
doodie

Postprzez Brychu » czwartek, 6 grudnia 2007, 13:02

Gadżety, słodycze itp.

Kto z Was chciałby na gwiazdkję dostać pieluchy ? Żadna radość, większa przyjemność dla opiekunów niż dzieci, bo im wydatek zejdzie.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez sylvietti » czwartek, 6 grudnia 2007, 14:08

ja rowniez jestem jak najbardziej za, mimo, ze jestem znana tylko pojedynczym sztukom z tego forum, to jak najbardziej chce sie wlaczyc do akcji. sobota pod tesco, godzina 18 to mysle dobry pomysl. i chyba latwiej jest sie dogadac na zywo niz przez forum. domow dziecka jest w bydgoszczy wiele, i zapewne wszystkie potrzebuja wsparcia. dlatego glupio by bylo, zeby wszyscy zwalili sie do jednego domu. jak Kicio wyzej wspomnial, BKB zajmuje sie konkretnym domem dziecka, srtb innym, a inne stowarzyszenia/kluby itp, jesli beda chcialy, rownie dobrze moga sie zajac innymi miejscami, bo jest ich niemalo.

z mojej strony uklon dla Orzecha, za pomysl, za szybki kontakt z tym Domem Dziecka.

czapki mikolaja nie posiadam, lecz posiadam rozki reniferka, przyda sie jakas kobietka w tym gronie wreczajaca prezenty : )

z internetu obecnie korzystam tylko na uczelni, wiec tutaj moja goraca prosba do Kicia, Karola lub kogos innego kto posiada moj numer telefonu, zeby dal mi znac, na temat szczegolow tego spotkania.. z gory dzieki :)
shut up and drive.
sylvietti
User

Postprzez --orzech-- » piątek, 7 grudnia 2007, 15:46

Więc tak:

18a pod tesco. Będe czekał.
--orzech--
srtb crew

Postprzez Kamil Wolski » piątek, 7 grudnia 2007, 15:54

A kiedy wyjazd do domu dziecka? Jutro mnie niestety nie będzie bo mam zdjęcia.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » piątek, 7 grudnia 2007, 16:03

Moze siakieś sms'y? Kozi ma duzo czasu, moze porozsylasz? :P
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez --orzech-- » piątek, 7 grudnia 2007, 18:34

spotkajmy sie w sobote i ustalimy co i kiedy
najpierw kasa pozniej termin... ;)
--orzech--
srtb crew

Postprzez Fiveopac » piątek, 7 grudnia 2007, 18:53

Weede, zrób mailing z konta admina do wszystkich uzytkowników 8)
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez ERDII » piątek, 7 grudnia 2007, 19:25

Świetny pomysł Orzi!! postaram sie byc o 18 pod tesco, chociaż może byc ciężko. Jeśli nie dam rady podrzuce Tobie kase w tygodniu.
ERDII
Forum Clubber

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne