Xenony

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Jarek104 » niedziela, 2 grudnia 2007, 18:16

hehe, no racja, Haro towarzyszy nam od dawna,..
Reaper, Spoko, angel eyes podobaly mi sie, ale im wiecej Civ z tym widze, tym mniej to do mnie przemawia.. ALe u mnie to kwestia tego, czy w ogole jeszcze bede mial Hanie czy juz cos innego, wiosna decyzja...
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez pheonix » niedziela, 2 grudnia 2007, 19:19

U mnie na forum kolesie polerowali ryfle z dobrym skutkiem ale to jest od cholery roboty, papier scierny 2k i do tarcie do znudzenia...
pheonix
Super user

Postprzez rumianko » niedziela, 2 grudnia 2007, 19:42

no tak tylko po samej polerce ryfli juz nie ma skupienia swiatła i nie ma dokladnego odciecia, po wstawieniu xenonu do takiego zestawu musi byc mega drutem, pozatym po takim zabiegu powinno sie wstawic soczewke.
chip tuning/hamownia/fap/dpf_off/indywidualne programy każdy silnik z T
https://www.facebook.com/pages/Brk-Tuning/1431232843778695?ref=ts&fref=ts
rumianko
Frequent User

Postprzez MP » niedziela, 2 grudnia 2007, 20:55

rumianko napisał(a):no tak tylko po samej polerce ryfli juz nie ma skupienia swiatła i nie ma dokladnego odciecia, po wstawieniu xenonu do takiego zestawu musi byc mega drutem, pozatym po takim zabiegu powinno sie wstawic soczewke.

Ale jak widac na forum mamy doktorów docentów profesorów nadzwyczajnych habilitowanych, którzy znają lepiej prawa optyki niż inżynierownie z BMW, Mercedesa czy Ferrari :lol: Tylko tak dalej, nie spodziewałem sie, że mamy tu takie madre głowy. Może ktos wytłumaczy mi całki ? :lol:
MP
Frequent User

Postprzez STELMI » niedziela, 2 grudnia 2007, 21:03

pheonix napisał(a):U mnie na forum kolesie polerowali ryfle z dobrym skutkiem ale to jest od cholery roboty, papier scierny 2k i do tarcie do znudzenia...

nikt nie mówi, że nie da się tego zrobić, ale tak jak powyżej napisali to jest druciarstwo i nie powinno się takich rzeczy robić, bo może samemu się widzi, ale trzeba też pamiętać o osobach jadących z przeciwka, którym się świeci po oczach i ich oślepia
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez MP » niedziela, 2 grudnia 2007, 21:27

Stelmi co Ty gadasz nikt nikogo nie oślepia. W fabryce mercedesów robią SPECIALNIE reflektory kreskowane i je małe niemieckie dzieci polerują glubami z nosa i workiem na jądra bo tak w Polsce jakiś inżynier budowlaniec wymyslił i podobno cód miód i orzeszki turbinka kowalskiego.
Ostatnio edytowano niedziela, 2 grudnia 2007, 21:31 przez MP, łącznie edytowano 1 raz
MP
Frequent User

Postprzez ravestation » niedziela, 2 grudnia 2007, 21:31

dobra dobra to sobie popisałeś...

A wracając do meritum -> czy w normalny (taki bez lamp soczewkowych) klosz można włożyć xenon? Będzie to zagrażało bezpieczeństwu innych użytkowników drogi?
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 2 grudnia 2007, 21:37

MP napisał(a):Stelmi co Ty gadasz nikt nikogo nie oślepia. W fabryce mercedesów robią SPECIALNIE reflektory kreskowane i je małe niemieckie dzieci polerują glubami z nosa i workiem na jądra bo tak w Polsce jakiś inżynier budowlaniec wymyslił i podobno cód miód i orzeszki turbinka kowalskiego.

Obawiam się że za ten post możesz po raz kolejny osiągnąć maksymalną pulę punktów i w gratisie otrzymać BANana.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez gshock » niedziela, 2 grudnia 2007, 21:38

ravestation napisał(a):czy w normalny (taki bez lamp soczewkowych) klosz można włożyć xenon? Będzie to zagrażało bezpieczeństwu innych użytkowników drogi?

zgodnie z przepisami jeśli włożysz w klosz jakiekolwiek inne źródła światła niż to z którym było homologowane auto to zagrażasz bezpieczeństwo innych użytkowników.
w normalny klosz można włożyć widziałem gdzieś przejściówki polak wszystko potrafi :mrgreen: tylko ze ja bym nie chcial takich xenonow :?
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez MP » niedziela, 2 grudnia 2007, 21:42

Kamil Wolski napisał(a):
MP napisał(a):Stelmi co Ty gadasz nikt nikogo nie oślepia. W fabryce mercedesów robią SPECIALNIE reflektory kreskowane i je małe niemieckie dzieci polerują glubami z nosa i workiem na jądra bo tak w Polsce jakiś inżynier budowlaniec wymyslił i podobno cód miód i orzeszki turbinka kowalskiego.

Obawiam się że za ten post możesz po raz kolejny osiągnąć maksymalną pulę punktów i w gratisie otrzymać BANana.

Urzekła mnie twoja historia. Jestes fotografem powinieneś znac sie troche na optyce. Tak to mniej więcej działa, tak zapamiętałem optyczne wytłumaczenie polerowania szkła. W Inowrocławiu mamy hutę szkła więc całkowicie zielony w tym nie jestem:

Obrazek
MP
Frequent User

Postprzez ravestation » niedziela, 2 grudnia 2007, 21:42

gshock napisał(a):zgodnie z przepisami jeśli włożysz w klosz jakiekolwiek inne źródła światła niż to z którym było homologowane auto to zagrażasz bezpieczeństwo innych użytkowników.

i za to grozi utrata dowodu :/

zastanawiałem się na xenonami do Audicy - widziałem już takie wynalazki w Audi Cabrio i efekt wizualny był zadowalający...
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 2 grudnia 2007, 21:46

MP napisał(a):W Inowrocławiu mamy hutę szkła więc całkowicie zielony w tym nie jestem:

Kurwa a ja mam blisko domu cegielnie i nie znam się na cegłach... Zastanów się co ty piszesz!

Na optyce do aparatów się znam, także o to się nie martw.

Jaka historia, bo nie wiem o czym piszesz...

A i narysuj mi te dzieci i jaja bo pismo obrazkowe lepiej trafia.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez MP » niedziela, 2 grudnia 2007, 21:48

Wytłumacz proszę rysunek, który nabazgrałem, a jeśli nie umiesz to zamilcz. Cześć :lol:
Moje Ciasne Ale Własne Be Szesnaście
MP
Frequent User

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 2 grudnia 2007, 21:53

Wytłumaczę jak powiesz mi co to się stało - zapalili rodzicom światło czy co?

A tak szczerze - to jest z ciebie na prawdę pojebany człowiek. Wiesz czemu? Piszemy na forum - jakby każdy wiedział wszystko to by było ono nie potrzebne, więc nie pierdol mi tutaj że mam tłumaczyć jakieś twoje bazgroły bo zaraz poproszę cię o informacje na temat światła błyskowego oraz o wskazanie różnicy między Canonowskimi obiektywami EF i EF-S. Nie wiesz? To zamilcz. Cześć.

Ps.
Idź wyprowadź psa na spacer, ale uważaj na Straż Miejską.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez MP » niedziela, 2 grudnia 2007, 21:57

:lol: Ale to jest temat o xenonach i rozmawiamy o xenonach a nie o psach żuczku :lol: widze popłynąłeś ostro kanon światło błyskowe modelki joł joł :lol:
Moje Ciasne Ale Własne Be Szesnaście
MP
Frequent User

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Techniczne