Audi V8 4.2 quattro

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Audi V8 4.2 quattro

Postprzez pheonix » wtorek, 27 listopada 2007, 14:00

Zamierzam nabyc taki samochod w niedlugim czasie i chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o nim (tu prosba o wyczerpujace wypowiedzi od Rulka ktory posiada ten samochod )

Raczej o spalanie nie bede pytal bo to nie 1.6 zeby sie spodziewac cudow :mrgreen:
Interesuje mnie raczej wadliwosc podzespolow i praca ASB.
No i wszelkie odczucia co do samochodu pozytywne jak i negatywne.
No i moze jeszcze jedna rzecz ktora mnie najbardziej interesuje czy Audi V8 jest taka bryka ktora za dobre traktowanie odwdzieczy sie bezawaryjnoscia :?:

Juz troche sie zmeczylem Omega i szukam bezawaryjnego auta ktorym byc moze jest V8 i przy ktorym odpoczne pomiedzy naprawami Omy.

Pozdro
pheonix
Super user

Postprzez Brychu » wtorek, 27 listopada 2007, 16:46

No i moze jeszcze jedna rzecz ktora mnie najbardziej interesuje czy Audi V8 jest taka bryka ktora za dobre traktowanie odwdzieczy sie bezawaryjnoscia

Owszem, ale jeśli była dobrze traktowana od początku, a nie męczona 17 lat.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez MP » wtorek, 27 listopada 2007, 17:19

Jeszcze za młodu sie tez troche interesowałem tym samochodem i ludzie go raczej odradzali, może ze względu na swoją rzadkość ? W Inowrocławiu nieraz widze takie auto, ale ani to nie przykuwa uwagi ani nie przyspiesza jakos fenomenalnie
Moje Ciasne Ale Własne Be Szesnaście
MP
Frequent User

Postprzez benny » wtorek, 27 listopada 2007, 18:04

Mialem okazje przejechac sie v8 i powiem tobie, ze jedzie dosc dobrze, przyspieszenie w granicach 7 sekund jest dosc zadawalające. a nawet troche luksusu sie znajdzie. A co do awaryjnosci to duzo nie powiem, tylko wiem ze jak kumplowi pekla glowica to szukal przez 3 miesiace nastepnej i słono za nią zapłacił:)
benny

Postprzez pheonix » wtorek, 27 listopada 2007, 18:33

MP napisał(a):ludzie go raczej odradzali

nie dziwie sie ;)

MP napisał(a):nie przykuwa uwagi ani nie przyspiesza jakos fenomenalnie

to nie jest auto sportowe :!:

benny napisał(a):tylko wiem ze jak kumplowi pekla glowica to szukal przez 3 miesiace nastepnej i słono za nią zapłacił :)

To sie zgadza. Ceny czesci czasami zabijaja. Tarcze hamulcowe Ufo na ktore pewnie trafie to koszt 1k pln za sztuke przy dobrych wiatrach
pheonix
Super user

Postprzez MP » wtorek, 27 listopada 2007, 18:52

Nie jest sportowe. A8 tez nie jest a przykuwa uwagę. Lepiej sie w takiego ekscentryka nie pchać bo to auto naprawde nie ma wielu plusów, a kosztuje pewnie tyle, ze lepiej wyjdzie kupić E36 sedan.
MP
Frequent User

Postprzez KOZI » wtorek, 27 listopada 2007, 21:21

MP napisał(a): a kosztuje pewnie tyle, ze lepiej wyjdzie kupić E36 sedan.

jeszcze najlepiej 1.6LPG ze spoilerami do ziemi :lol:
Wiadomo, że jest to auto specyficzne ale tez to jest w nim napewno fajne, kto ma kupić jakis "wynalazek" niż nie jakiś fan tuningu czy motoryzacji? pogadaj przedewszystkim z Rulkiem to bedziesz miał pewne informacje, w razie czego pare dni temu widziałem takie audi w komisie w Białych Błotach....
KOZI

Postprzez trance » wtorek, 27 listopada 2007, 21:23

MP napisał(a):lepiej wyjdzie kupić E36 sedan.

:lol: :lol: :lol: a dlaczego akurat e36 sedan?? dlaczego w ogóle e36??

Jakby chciał to by sie pytał o coś w tym stylu a skoro sie pyta o coś takiego jak audi V8 to chyba samo za siebie mówi prawda??

Równie dobrze wyjdzie go podobnie co za seicento sporting wiec może lepiej to co?

Poza tym jeśli e36 to tylko coupe...sedan jest za ciężki...

wracajac do audi...wiele o nim nie moge powiedzieć bo nawet nim nie jeździłem, ale mogłem go usłyszeć :D bajeczka :)
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez MP » wtorek, 27 listopada 2007, 21:28

trance napisał(a):
MP napisał(a):lepiej wyjdzie kupić E36 sedan.

:lol: :lol: :lol: a dlaczego akurat e36 sedan?? dlaczego w ogóle e36??

Jakby chciał to by sie pytał o coś w tym stylu a skoro sie pyta o coś takiego jak audi V8 to chyba samo za siebie mówi prawda??

Równie dobrze wyjdzie go podobnie co za seicento sporting wiec może lepiej to co?

Poza tym jeśli e36 to tylko coupe...sedan jest za ciężki...

wracajac do audi...wiele o nim nie moge powiedzieć bo nawet nim nie jeździłem, ale mogłem go usłyszeć :D bajeczka :)

Jak nie widzisz róznicy między samochodem " limo " a popierdółką typu sejcz to radze wybrac sie do okulisty, albo rozpocząć leczenie u psychologa, bo masz coś z percepcją zmysłów i analizą myśli. Cześć.
MP
Frequent User

Postprzez STELMI » wtorek, 27 listopada 2007, 21:33

E36 nie jest limuzyną. Z limuzynami bardziej mi się kojarzy seria 7
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez pheonix » wtorek, 27 listopada 2007, 22:50

MP napisał(a):Lepiej sie w takiego ekscentryka nie pchać bo to auto naprawde nie ma wielu plusów, a kosztuje pewnie tyle, ze lepiej wyjdze kupić E36 sedan.

Nienawidze samochodow ktore ogladam wiecej niz 8 razy dziennie...

Nie ma wielu plusow :?: No tak sie sklada ze to co V8 ma w standardzie to w wielu nowych samochodach dalej bedzie tylko wyposazenie dodatkowe... Wiesz ze takie stare auto ma klimatronika :?: No chyba nie.

MP napisał(a):Równie dobrze wyjdzie go podobnie co za seicento sporting wiec może lepiej to co?

No masz racje ceny sa porownywalne :shock:

STELMI napisał(a):E36 nie jest limuzyną. Z limuzynami bardziej mi się kojarzy seria 7

No i jeszcze S-klasa itp Ale np design BMW z tych lat do mnie nie przemawia tak samo z reszta jak i design mercedesa...
pheonix
Super user

Postprzez MP » wtorek, 27 listopada 2007, 23:08

Znajdz na tuningforum.pl był temat o audi V8 i było o tym duzo, tylko ze to było w pyde czasu temu.

E36 nie jest limuzyną, ale przez wielu jest określany jako " limo ". Moze nie jest takie limuzynowate jak V8, ale sorry V8 to ekscentryk i jak coś sie spier... to trzeba się troche naszukać. A wierzę, że kolega Phoenix nie sra pieniędzmi, bo jakby miał ich sporo, to by kupił A8 lub cos jeszcze lepszego, a nie V8.
MP
Frequent User

Postprzez pheonix » wtorek, 27 listopada 2007, 23:24

Nie sram tylko zarabiam ;)

A8 nie bardzo jak juz to S8 :D Niestety jedyny model jaki mnie interesuje to ten ostatni czyli obecnie za duzo $$ A ja chce cos zadkiego :D

Co do dostepnosci do czesci to juz sie przyzwyczilem. Czasami do 2.6 czekalem na czesci okolo 1 tygodnia. A jak byla robiona Omega Evo to nawet kilka miesiecy wiec bez stresu :)
pheonix
Super user

Postprzez trance » środa, 28 listopada 2007, 04:30

MP napisał(a):Jak nie widzisz róznicy między samochodem " limo " a popierdółką typu sejcz to radze wybrac sie do okulisty, albo rozpocząć leczenie u psychologa, bo masz coś z percepcją zmysłów i analizą myśli. Cześć.

STELMI napisał(a):E36 nie jest limuzyną.

masz odpowiedź, na co zaraz sam sobie także odpowiadasz

MP napisał(a):E36 nie jest limuzyną
:lol:

rozumiem jeszcze jakbys podał coś co by naprawdę konkurowało z V8 ale z e36 tu wyjeżdzasz, więc ja z sejem bo ani jeden ani drugi jakoś ni dupy ni włosów sie trzyma z tematem Pheonixa...ani seicento nie ma V8 ani e36 nie jest limuzyna, reszte MP przemyśl sobie sam...
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez rulek » środa, 28 listopada 2007, 09:22

Jak sie czyta niektore wypowiedzi, szczegolnie Pitola to normalnie tylko wspoloczuc. Miales kiedys czlowieku z tym autem blizsza stycznosc niz to ze go widziales kiedys na ulicy ??? O ile wogole widziales. Podejrzewam ze nie, wiec prosze Cie daruj sobie niektore komentarze. Auto jest przeznaczone dla osob ktora chca miec swego rodzaju "rodzynek" w garazu. Przez fanow marki uznawane jest wrecz za kultowe. Wystarczy sobie odpowiedziec na jedno proste pytanie. Jadac po miescie, ile razy mijam A8 a ile razy mijam V8. Odpowiedz jest jasna. Auto jest specyficzne, to pierwsza konstrukcja audi w klasie aut luksusowych. Nie jest pozbawiona wad, jednak bardziej one dotycza wersji z pierwszych lat produkcji. Osobiscie polecam auto po roku 1991, wtedy byl przeprowadzony lifting. Oczywiscie w gre wchodzi tylko 4,2, takie moje skromne zdanie. Najlepiej w manualu, ale znalezienie takiego graniczy z cudem. 4,2 w automacie jakos sobie radzi z tym autkiem, nie spodziewaj sie cudow w sprincie do 100 km/h, natomiat nastepna setka czyli 100-200 km/h to jest kwestia chwili i ciezko znalezc auto ktore bedzie w stanie dotrzymac kroku. Jezeli chodzi o sprawy techniczne, to poza oczywistymi tematami jak wypadkowowosc, stan lakieru itd. itp. szczegolna uwazge nalezy zwrocic na stan ufo-dyskow i prace automatycznej skrzyni. Ogolnie sporo z tych aut to zajezdzone parchy w ktore trzebaby mnostwo pieniedzy wlozyc aby zblizyly sie do sensownego stanu. Ceny czesci wbrew pozorom nie sa tragiczne, sporo jest uzywek i wszelkiego rodzaju zamiennikow. Na allegro jest gosc, tzwn. radomiak o nicku "zbyszeklis" ktory do V8 ma praktycznie wszystko. Wystrarczy wejsc na jego strone i popatrzec sobie na ceny przykladowych czesci. Aha, spokojnie mozna do tego auta lpg zakladac, dobrze je toleruja, ale tylko i wylacznie instalacje sekwencyjna. Reasumujac, szczegolna uwaga przy zakupie, nie sugerowac sie cena, to ze bedzie kosztowal np. 13 tysi nie bedzie znaczylo ze jest idealem. I jeszcze jedno, jezeli zdecydujesz sie na zakup, kupisz juz takie auto i bedziesz probowal je stylistycznie zmieniac, osobiscie masz ode mnie w zeby 8) Tu masz praktycznie wszystko na temat V8, warto przestudiowac wszystkie strony http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ht=audi+v8
rulek
thebestest of SRTB

Następna strona

Powrót do Techniczne