Ubezpieczalnie

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Ubezpieczalnie

Postprzez Jarek104 » niedziela, 25 listopada 2007, 19:19

Proponuje, zeby kazdy z nas opisal tu swoje perypetie przy odzyskiwaniu odszkodowania, pozwoli nam to wytworzyc jakis obraz wiarygodnosci poszczegolnych ubezpieczalni...

Na początek Samopomoc - jestem generalnie zadowolony, na kase czekalem co prawda rowny miesiac, ale dostalem satysfakcjonujaca kwote :)
Ostatnio edytowano niedziela, 25 listopada 2007, 19:36 przez Jarek104, łącznie edytowano 1 raz
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez STELMI » niedziela, 25 listopada 2007, 19:32

bardziej ten temat pasuje do Off topic
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez tomi » niedziela, 25 listopada 2007, 19:33

Jaras nie to żebym sie czepiał ale zgubiłeś "e" w opisie
żeby nie robic OT, ja mam ubezpieczenie chwilowo w MTU(Moje Towarzystwo Ubezpieczeniowe) do końca lutego "odziedziczyłem je po wcześniejszym właścicielu, nic nie moge o nich powiedzieć, poza tym że sa tani i wszystko na telefon sie załatwia bo siedzibe maja w Sopocie :mrgreen:
tomi
Forum Killer

Postprzez Koniu » niedziela, 25 listopada 2007, 20:10

My firmowe autka mamy ubezpieczone w Alianz... Miałem 2 szkody i z każdej jestem nadwyraz zadowolony... Nie ma problemu z odcholowaniem, ekspertyzą i autem zastępczym... Polecam :)
Koniu
Super user

Postprzez KOZI » niedziela, 25 listopada 2007, 20:21

Nie chce mi się opisywac wszystkiego ale zdecydowanie odradzam PZU zarówno jako OC i AC, dużo ludzi mysli do dzisiaj, że to dobra , pewna firma bo duża, znana itp. Kiedyś byli dobrzy ale od jakiegoś czasu się bardzo bardzo wycwanili, oszukuja i tno na każdym kroku i za wszelką cenę starają się zaniżyć kwotę odszkodowania...
Nawet profesjonalnie napisane odwołania ni cnie dają, oni nic sobie z tego nie robią...
plus jedyny, że nie czeka sie długo za pieniędzmi ale co z tego jak to grosze.

Natomiast w mniejszych ubezpieczalniach długo sie czeka za wypłata ale nie zaniżaja tak jak w PZU sumy odszkodowania, nie robia takich problemów i da się czasmi normalnie z nimi porozmawiać i coś ustalic a w PZU maja gdzieś kleinta i nie dyskutują wogóle...
Potem jak mi się zachce to opisze w skrócie moje przygody.
KOZI

Postprzez MP » niedziela, 25 listopada 2007, 21:26

Ja na razie miałem do czynienia tylko z grupą Hestii. Pierwszy raz przetarcie zderzaka w Prelude i z MTU dostałem koło 2000zł. Drugi raz HDi samopomoc, zarysowany tylny błotnik i zderzak, dostałem 3600.
Moje Ciasne Ale Własne Be Szesnaście
MP
Frequent User

Postprzez gshock » niedziela, 25 listopada 2007, 22:23

ja mialem w cc pzu, oc i ac i za obcierke zderzaka zrobilem szkode i na "rallycrosowy" stage glowicy jeszcze styknelo.
teraz tez mam w pzu ale nie bede kontynuowal bo place 2x tyle co bym placil w np.liberty direct badz ptu
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » niedziela, 25 listopada 2007, 22:33

PZU to złodzieje. Myślą, że mają monopol i traktują klienta poniżej jakiegokolwiek poziomu. Są mili kiedy chce się u nich kupić ubezpieczenie, w momencie zgłaszania szkody na dzień dobry robią z człowieka złodzieja i szufladkują jako kogoś kto chce wyłudzić pienądze. Bywają tak bezczelni, że puszczają nerwy. W przypadku likwidatorów szkód z PZU trzeba z nimi tak samo krótko i chamsko jak oni z klientem, nie są do tego przyzwyczajeni. Nigdy w życiu nie ubiezpieczę absolutnie nic w PZU ani nikomu ich nie polecę. Mają tak głupie i mało perspektywiczne podejście że masakra przy obsłudze klienta indywidualnego.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » niedziela, 25 listopada 2007, 23:37

Brychu dobrze to ujął, jak myślę o PZU to poprostu mnie ciarki przechodzą!
Ja niestety nie raz miałem szkodę "likwidowaną" przez PZU, ani razu z mojej winy na szczęście bo jak traktują tak ludzi z czyjegoś OC to jak ktos by zgłosił z AC to sobie nawet nie wyobrazam co wtedy by było...
Ja miałem chyba z 2-3 nieduże szkody w których niestety miałem do czynienia z PZU w ostatniej jak po śmiesznie niskiej wycenie poszedłem sie z nimi kłócić to wyciągneli "moją teczkę" pokazali zdjęcia i powiedzieli, że to auto to juz dobrze znają itp. itd. wmawiali mi, że chce ich naciągnąć, wyłudzić a policzyli takie grosze, że to sie w głowie nie mieści!!! Nawet profesjonalne odwołanie napisane przez szefa likwidatorów PZU z innego miasta nic nie pomogło - na każdy przepis, paragraf odpowiadali swoimi, chciałem iść do sądu, ale po zastanowieniu i przeliczeniu nie było sensu bo szkoda i sumy były zbyt małe.
Wogóle jakie było moje zdzwienie jak chciałem oddać auto do ASO i zrobić bezgotówkowo a w ASO odmówili widząć wycenę PZU, kiedyś było tak, że jak się chce bezgotówkowo tow ASO dawali nowe czesci i po temacie teraz tak nie jest, nie wiem czy w innych firmach też, koleś w ASO sam powiedział, że od jakiegos czasu PZU to złodzieje, poł biedy jak jakieś stare auto ale opowiadał jak szkoda ludzi którzy maja świeże bezwypadkowe auta a pzu przyznaje gówniane zamienniki, to jest chore w głowie sie nie miesci, żeby po wypadku nie ze swojej winy miec auto naprawiane na czesciach używanych bądź zamiennikach! A nawet w ASO powiedzieli, że zamienniki sa tak gówniane, że szkoda gadać!
Jakiś czas temu znajiomy kupił passata 2003, pytał mnie sie właśnie gdzie ja mam ubezpieczenie itp. i pomimo tego, iż odradziłem PZU to wziął OC i AC własnie w PZU pomimo, że było dużo drożej... Niedawno miał wypadek nie z jego winy, sprawca był ubezpieczony w PZU, i jakie było jego zdziwienie/załamanie jak zaczęły się cyrki! Rozumiem jeszcze jak ktos ma faktycznie jakąś historię w ich teczkach, jest znany, że robi wałki czy coś ale w tym przypadku normalny uczciwy starszy koleś, auto oddał odrazu do ASO bezgotówkowo bo chciał miec dobrze zrobione a PZU oczywiscie policzyło same zamienniki, a zamienniki są tak gówniane, że doradzili mu, że już lepiej używki kupić, cała naprawa się przez to znacznie przeciagnęła bo trzeba było szukać używanych części, np. zderzak dopiero czwarty odebrali jak przychodziły pocztą bo wszystkie inne sto razy klejone itp. Co więcej nie przyznali uszkodzonej podczas wypadku pompy absu bo powiedzieli, że mogła się uszkodzić w czasie wypadku ale mogła też być juz wcześniej uszkodzona! Kosztuje ona 4500zł! Po odbiorze auta świeci się kontrolka od absu który nie działa a wczesniej oczywiscie było ok, dzwonil niedawno właśnie do mnie, czy się zgodze byc świadkiem w sądzie bo jechałem z nim przed wypadkiem i żadne kontrolki sie nie świeciły... i w ASO mówili, że tak ciągle jest! Robota się przedłuża bo nie wymieniaja nic na właśną rekę, kiedyś było tak, że co potrzeba wymieniali na wszystko były faktury i ok, a teraz nic nie moga zrobic bo PZU im nie odda, jak zrobili kolesiowi jakiemuś wszystko co powinni kiedys to PZU im nie zwróciło, to paranoja jest! Po tej histori znajomy też już nie chce słyszeć o PZU ale niestety nadal dużo ludzi się na nich nabiera, bazują na reputacji sprzed iluś lat, mają wszystko gdzieś bo się czuja monopolistami!

Tylko raz miałem szkodę likwidowana przez inna firmę - HDI SAMOPOMOC - bałem się, że będzie lipa chociażby patrzac na wygląd siedziby na Morskiej ale wycene zrobili bdb bez żadnych problemów, normalni ludzie a nie głupie bezczelne cwaniaki, za pieniędzmi faktycznie miesiąc czekałem ale lepiej pare dni dłużej poczekac a dostać tyle co się należy. Wogóle nazwe tego tematu powinno się zmienić na OMIJAJ PZU SZEROKIM ŁUKIEM! Nie wiem jak inne firmy ale patrząc na własne doświadczenie to dużo lepiej korzystac z usług mniejszych firm... Ale to dobry pomysł tego tematu, niech ktoś opisze jak to wygląda w innych firmach...
KOZI

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 26 listopada 2007, 09:10

jak sie jakos nastawie optymistycznie to opisze moje przygody...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Jacek » poniedziałek, 26 listopada 2007, 13:08

MP napisał(a):Ja na razie miałem do czynienia tylko z grupą Hestii. Pierwszy raz przetarcie zderzaka w Prelude i z MTU dostałem koło 2000zł. Drugi raz HDi samopomoc, zarysowany tylny błotnik i zderzak, dostałem 3600.

a ja zbiłem kierunek w błotniku w seicento i mariusz max kolanko wypłacił mi 52363 i 58 groszy. Na kase czekałem 25 sekund :lol:
Jacek

Postprzez MP » poniedziałek, 26 listopada 2007, 14:11

Jacek napisał(a):
MP napisał(a):Ja na razie miałem do czynienia tylko z grupą Hestii. Pierwszy raz przetarcie zderzaka w Prelude i z MTU dostałem koło 2000zł. Drugi raz HDi samopomoc, zarysowany tylny błotnik i zderzak, dostałem 3600.

a ja zbiłem kierunek w błotniku w seicento i mariusz max kolanko wypłacił mi 52363 i 58 groszy. Na kase czekałem 25 sekund :lol:

Wiesz, jeśli jesteś osłem i nie znasz swoich praw, to może najwyższy czas się trochę ogarnąć a nie wyśmiewać mądrzejszych od siebie żuczku :lol:
MP
Frequent User

Postprzez Fiveopac » wtorek, 27 listopada 2007, 00:21

Mysle, ze Piotruś powinien opowiedziec swoja historie zwiazana z PZU jak z kumplem byli przesłuchiwani jak doslownie przestepcy przez harpie ktora grzeje tam gruby tyłek za skladki ludzi ktorych udupia.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez GaRaż » wtorek, 27 listopada 2007, 00:32

Fiveopac napisał(a):Mysle, ze Piotruś powinien opowiedziec swoja historie zwiazana z PZU jak z kumplem byli przesłuchiwani jak doslownie przestepcy przez harpie ktora grzeje tam gruby tyłek za skladki ludzi ktorych udupia.

popieram , idziesz do PZU i musisz udowodnic swoja niewinnosc :P ;) :lol: :lol: :lol: to jest wlasnie w tym wszystkim najlepsze :evil:
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » niedziela, 9 grudnia 2007, 14:30

Czy nikt więcej z tego forum nie miałs tyczności z innymi ubezpieczalniami? Opinię o PZU juz znamy, przydałyby się opinie o innych firmach ... Pełno jakiś bzdur na forum a jak ciekawy wartościowy temat to nikt nic nie pisze :?
KOZI

Następna strona

Powrót do Ogólne