Gacek Ty jesteś kurwa strasznie monotematyczny i spuszczasz się nad tymi Audi jak Hans.
Audi jest dobrą marką, BMW również, podobnie jak Mercedes. Oczywiście ja przyjmuję do wiadomości co napisałeś i zmieniam swój światopogląd: Audi A8 nie psuje się, bo Gacka taty znajomy ma a BMW e38 i e39 to szroty bo... bo tak i chuj.
Teraz pojadę Ci po kolei po całości bo już mam dosyć tego pierdolenia:
hmm co do tych predkosci to nie wiem ogolnie... czemu niby bmw ma wieksza maksymalna? Ja np w swojej jechalem 220 ale moglem wiecej tylko ze pas sie konczyl i nie chcialem wyleciec w krzaki a to tylko male a3 a a8 wydaje mi sie ze predkosci maksymalne beda podobne...
Najwyraźniej inżynierowie Audi, BMW się pomylili. Napisz najlepiej do Ingolstadt, żeby zwiększyli w danych prędkość maksymalną bo Ty swoim A3 jechałeś 220 to chyba A8 będzie jechało więcej. Nie wiem czy masz świadomość, że Twoje licznikowe 220 faktycznie oznaczało jakieś pewnie 200-205 km/h. Każdy samochód licznikowo pokaże więcej, a podejrzewam że pomiary do danych katalogowych nie są dokonywane na podstawie wskazań stopera lub prędkościomierza. Skoro jesteś taki mocny w samochodach Audi, to pewnie masz świadomość, że napęd quattro pomaga na starcie a później zamula samochód nie ?
co do bmw serii 7 to nie powiem jest ladne... ale kolego nie wiem czy czytales sporo o tych samochodach ile sie psuje i ile kosztuja naprawy... do bmw sa znacznie drozsze czesci niz do audi... duzo bylo w necie o bmkach 7-kach czy 5-kach kupione i po jakims czasie jak sie cos zsypalo tak sie sypie co chwile i to dosc powazne
Było również tyle samo o sypiących się Audi, Fordach, Oplach, Volkswagenach, Fiatach, Trabantach i Zaporożcach. Widzisz Sokół miał 540i w budzie e34, do tego manuala, których wyszło jeśli dobrze pamiętam tylko 499 sztuk i jakoś ceny części nie zabijały. Poza tym chyba logiczne jest że trzeba wiedzieć gdzie kupować części, w ASO to nawet za byle gówno do Opla zapłacisz jak za zboże. Generalnie wniosek kolejny z Twojej lektury: samochody BMW serii 5 i 7 trzeba zakodować sobie w umyśle jako mocno awaryjne i strasznie drogie w użytkowaniu bo Gacek tak wyczytał w internecie (dużo).
znajomy jeden jezdzi a8 4,2l i ogolnie nie ma z nia problemow, auto ladne, wygodne, duze i bezawaryjne... znajomego ojciec tez ma a8 4,2l i tez nie ma zadnych z nim problemow...
Mojego znajomego wujka syna córki mąż ma 540 i to bardzo wygodne duże i bezawaryjne auto. Leje tylko banzynę i jeździ. Pali mu 9 litrów, jedzie prawie 270 km/h i dyma ze świateł RS4. Łapiesz aluzję czy zinterpretujesz to dosłownie ?
co do bmek to nie mowie ze jakos sa zle czy cos ale sa wadliwe... wkoncu isnieje powiedzenie bmw - bedziesz mial wydatek.
Istnieje również powiedzenie Bandyci Mają Wszystko i czy to znaczy że każdy keirowca BMW to bandyta ? Wadliwe są mówisz... Kilkanaście lat interesowania się samochodami, moderowanie forum MPWR, kolega pracujący w Bawaria Motors, dziesiątki znajomych i kolegów jeżdżących BMW i kurwa znowu muszę zmienić swój światopogląd, bo Gacek uznał że są wadliwe.
na przykladzie z3 moge powiedziec ze naprawde sa momentami problemy dlugo sie nic nie dzialo potem cos sie zepsulo sie wymienilo i zaczelo sie tyranie... na obecna chwile mamy kilka rzeczy do wymiany...
To jest jeden egzemplarz samochodu a nie cała marka. Aby Twoja wypowiedź była obiektywna musiałbyś napisać jaki jest faktyczny przebieg samochodu, jego historia, to czy był wypadkowy, jak jest eksploatowany etc.
na obecna chwile mamy kilka rzeczy do wymiany...
Na obecną chwilę to myślę, że 90% osób mających samochody ma coś do wymiany.
ktos pisal ze kupa jest w audi ze jest 4 ramienna kiera... hehe a w bmw jaka niby jest ? tez jest 4 ramienna taka sama jak w audi... chyba ze inna wersja to jest inna wlasnie sobie o tym przypomnialem jak ogladalem wsumie e39 to juz kilka naliczylem 4 ramiennych
Nie wierzę, że jesteś tak ograniczony że uznałeś iż nie podoba mi się sam fakt tego, że kierownica w A8 jest czteroramienna. Pierwsze wersje A8 miały kierownice którą wygląda niemal tak samo jak w Audi 80 z końca lat '80 i to mnie razi. Wcześniej nie chciało mi się już tego Tobie pisać ale skoro jest okazja to wrócę do tematu: to że napisałem że w A8 skóra wygląda jak w taksówce Mercedesa nie oznaczało że jest powycierana tylko że nie podoba mi się jak wyglądają fotele w skórze (żeby nie było niedomówień - chodzi o podłużne paski równoległe do siebie na siedzisku).
To Twoje spuszczanie się nad Audi jest nudne. Zawsze jest nudne kiedy ktoś jeździ samochodem danej marki i onanizuje się, że na świecie nie ma nic lepszego. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, na siłę próbujesz wszystkich przekonać do swoich argumentów, a nikt takiego zachowania nie lubi. Robisz z siebie wszechwiedzącego kolesia pokroju "I know everything" i m.in. dlatego masz taki problem, żeby załatwić sobie zwykłą naklejkę SRTB na samochód.
Paniatna ?