Tuning TDI - osiągane przyrosty

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez dave » środa, 3 października 2007, 00:19

mod czuwa, badz spokojny, wiem ze off-top troche sie nam wcina ale jakby nie patrzec ma to wszystko cos wspolnego z tematem ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » czwartek, 4 października 2007, 21:16

rumianko napisał(a):spoko, pokaz wykres tego auta co zrobiles z 130 na 186ps to bedziemy gadac.

A jak juz zobaczysz, albo wiecej niz 186 to co??Przyznajesz oficjalnie ze sie nie znasz na tdi?
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez dave » piątek, 5 października 2007, 15:02

Dziadek napisał(a):Przyznajesz oficjalnie ze sie nie znasz na tdi?

:lol: wiesz dlaczego mowia ze taki masters/CS/diagtronik/unitronik znaja sie na tdi :?: bo ich silniki nie wybuchaja, jezdza bez zatrzezen, robia to z glowa i nie wala koksu ile wlezie bo o takich wynikach jak ty mowisz w ASZ to bedzie ogien w dolocie dlatego mowi sie ze sie znaja widzialem wykres ibizy 110 zrobionej samym softem na 180 chyba. tez uwiezysz ze mozna seryjne auto tak podkrecic :?: jak tak to gratuluje bujnej wyobrazni :lol: wiec skoro wierzysz w swoje magiczne nawet 186 koni nie mowiac o 200 w seryjnym ASZ to ponownie gratuluje wyobrazni. juz ci mowilem wyzej na czym polega 186 koni i ile z tego zostaje ;)
ale ok, ty wiesz swoje, ja wiem swoje, rumianko tez wie co innego i tak to juz pozostawmy :)
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » piątek, 5 października 2007, 15:33

Nie, ja wam pokaże wykresy i wtedy to ja nie będę więcej gadał :) Mówimy ile można zrobić na zawody/wyścig/do zabawy dla rozsądnego człowieka. 180KM w tdi 130 to naprawdę żaden mega ostry program. Zapytaj choćby valdiego. A tak przy okazji, Dave, ja mówie właśnie o softach marka, współpracowałem z nim kilka lat, zrobiłem kilkadziesiąt aut, więc nie teoretyzuję. Uważasz więc że on się nie zna?? I że nie potrafi takiego lub lepszego softu napisać? Moze za duzo z torą rozmawiasz.
Ale być może macie rację, tdi to dopiero wynaleźli jak wy je kupiliście a zaczęto wirusować tuż przed waszymi softami :lol: Jak rufi przekraczał w ibizie 200KM to wy właśnie myśleliście pewnie o pierwszych tdi. A ja już kończyłem z tym zabawę.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez dave » piątek, 5 października 2007, 18:10

Dziadek napisał(a):Uważasz więc że on się nie zna?? I że nie potrafi takiego lub lepszego softu napisać?

jak najbardziej sie zna, dlatego nigdy nie zrobi swojemu klientowi 'prawdziwych' 186 koni na droge. co innego testy a co innego puscic klienta na takim setupie na droge. dlatego tez pisze ze sie zna.
Dziadek napisał(a):Zapytaj choćby valdiego
;)
Dziadek napisał(a):Mówimy ile można zrobić na zawody/wyścig/do zabawy dla rozsądnego człowieka
no wlasnie chodzi o to ze to nie jest soft rozsadny ;) heeh, to ludzie wsadzaja do ASZ turbiny/ICki od BPX-ow zeby osiagnac 'bezpieczne' 190-195 koni a tu prosze, Ty zrobisz to bez zmiany tych gratow :lol: gratulejszyn ;) daj namiar do siebie na pw to kilku klientow do ciebie podesle ;)
Dziadek napisał(a):Moze za duzo z torą rozmawiasz
z toora rozmawiam tyle ile potrzebuje i jakos mam o nim dobre zdanie, marka nie znam ale pokazuje swoja ogromna wiedze i czapki z glow dla tych panow
Dziadek napisał(a):A tak przy okazji, Dave, ja mówie właśnie o softach marka
ale ja tego nie neguje, oczywiscie jest to do zrobienia na hamowni ale nigdy nie uwierze ze seryjnego asz-a po sofcie na 200 koni wypuscil na ulice. skonczmy juz te dyskusje bo robi sie nudna ;)
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Postprzez rumianko » piątek, 5 października 2007, 22:03

ja powiem tylko tyle ze na seryjnym IC i po programie pierwszym na 150ps po jednym bucie z swiatel mialem 120 stopni w dolocie........ i powiedz mi gdzie ty bys mial te 186ps po rozpedzeniu sie do 200? bo piszesz ze na seryjnym ASZ mozna zrobic tyle.

rozumiem to ze mozna zrobic tyle na hamowni ale nie na ULICE!!!

ps. twoje gadki w stylu ze wy w piaskownicy sie bawiliscie jak ty juz chipowales tdi sa bez sensu dawaj konkretne odpowiedzi to pociagniemy temat.

ps. marek zrobil jedna ibize ASZ (mozliwe ze wiecej samochodow) na 178ps ale z coolerem od cupry co ma potencial na 200+ i wypuscil tylko na zyczenie klijeta, jak ja z nim gadalem ze 150 to malo to mi wyjasnil co to znaczy odpowiedni cooler.
chip tuning/hamownia/fap/dpf_off/indywidualne programy każdy silnik z T
https://www.facebook.com/pages/Brk-Tuning/1431232843778695?ref=ts&fref=ts
rumianko
Frequent User

Postprzez Dziadek » piątek, 5 października 2007, 22:14

Tematu nie ciągne, generalnie nie ma sensu skoro ty mi mówisz żę marek zrobił jedną ASZ :) Zresztą żeby nie było niejasności, ja nie o pierdkach typu ibiza mówię tylko o paskach.
Wrócę z urlopu za 2 tygodnie daj bóg że odzyskam wykresy. Ale jakoś żaden z robionych przezemnie samochodów nie narzeka, kwestia co kierownik ma we łbie, jak ma pusto to się mu robi zabezpieczony program i tyle. Jak ma olej, to można mocną pizdeczkę zafundować, którą czasem będzie mógł wykorzystać.
Zresztą daleko szukać nie trzeba, 180tka min. jedna jeździ robiona przez valdiego w bydzi i ma się dobrze. Valdi jak przypomni sobie haslo do forum to sam sie wypowie :)
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez rumianko » piątek, 5 października 2007, 22:48

oki ale czy nie mowimy juz o AWX/AVF? bo troszu roznica jest.

np. program ten sam co na ASZ i AWX i asz wychodzi 150 a awx 165 i powiedz mi dlaczego?
rumianko
Frequent User

Postprzez Dziadek » piątek, 5 października 2007, 23:03

AWX/AVF. Ibizy sam w życiu nie robiłem, nie tne target, a jedyna jaką znałem to rufiego (wypierdalacz) i valdiego.
Co do różnic, jak robiłem 10 NOWYCH octavii 110, to różnice dochodziły do 10KM. Ot tak poprostu.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez dave » sobota, 6 października 2007, 00:32

ok, jak ktos bedzie chcial cos sensownego jeszcze napisac to dawac mi pw. closed ;)
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Poprzednia strona

Powrót do Techniczne