Film

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez alien » poniedziałek, 10 września 2007, 13:54

ja mam Sony DCR TRV 255E a kumpel ma Panasonic NV-GS 180
alien

Postprzez weede » poniedziałek, 10 września 2007, 14:24

ten Sony to podobny "głuptak" jakiego ja uzywam...Panasonic wydaje sie być duzo lepszy, ale to tez ta sama klasa niższa, wiec drastycznego wzrostu jakości nie ma co sie spodziewać. Ale 2 lub nawet 3 kamery - dobrze dobrana miejscówka i doswietlanie tego co trzeba i mysle, ze sprzetowo daloby sie to ogarnąc.

Macie moze jakies ujęcia nocne, bo to tam najbardziej wychodzą róznice.
I kiedy filmik HTB planujecie?
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez alien » poniedziałek, 10 września 2007, 16:37

są jakieś ujęcia nocne ze starego rynku, w tym demie jest jedno, no ale tam było światło jako takie. Filmik HTB będzie jak pojawi się reszta których do tej pory nie nagrałem.
Co do kamer to ten panasonic jest 3 przetwornikowy i widać różnicę pomiędzy nim a Sony, Panasonic ma lepsze kolorki, ale nie jest bez wad. Czasami zdarza mu się gubić ostrość na automacie, na ustawieniach manualnych jest ok. ta moja sony nie gubi ostrości, ma problemy przy filmowaniu pod ostre światło, gdyby była możliwość ustawienia manualnego to problem znika. no ale cóż do takich produkcji jaką się zajmujemy to w zupełności wystarcza.
alien

Postprzez Marcyska86 » wtorek, 11 września 2007, 17:33

PROPONUJĘ:

żeby się gdzieś spotkać i obgadać wszystko co do scenariusza i przede wszystkim czy zrobić to na zasadzie filmu, czy dokumentu opisującego jak jest naprawde... Moznaby zorganizować takjiego spota w celu dojścia do jakiś ustaleń i konkretów :D a dalej będziemy działać ze scenariuszem :mrgreen:
Marcyska86

Postprzez kuba » wtorek, 11 września 2007, 18:37

moim zdaniem projekt na zasadzie filmu nie zda egzaminu, zdecydowanie materiał na zasadzie klipu będzie znacznie ciekawszy i troszkę łatwiejszy do zrobienia (fajny podkład, jakieś ujęcia z kreski, potem jakiś przejazd w kolumnach no i oczywiście nie można zapomnieć o płci pięknej jakieś panie będą jaknajmilej widziane) 8) swoją drogą poznałem parę zainteresowanych z ciekawymi autami którzy również pisali by się na to przedsięwzięcie :mrgreen:
kuba
User

Postprzez --orzech-- » wtorek, 11 września 2007, 18:38

dawaj ich ;)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez FordOn » wtorek, 11 września 2007, 18:44

Czyli co kabinowac cos bardziej na zasadzie dokumentu tak?? w sumie bedzie to bardziej realistyczne i naturalne niz jakas tam fabula i udawanie... a i kazdy za pewne bedzie mial swoja "chwile" tylko kwestia przedyskutowania bo jeden powie ze jakis filmik z fabula a drugi ze ma byc cos na zasadzie dokumentu...
FordOn
Forum Killer

Postprzez kuba » wtorek, 11 września 2007, 18:47

jak film to musi byś scenariusz i plan itd znowu będą spory, jak będzie nazwijmy to klip to będzie dana ilość materiałów i wtedy napewno magicy coś sensownego zmontują
kuba
User

Postprzez ArekBinek » wtorek, 11 września 2007, 19:04

wedlug mnie najlepiej pokazac jak jest naprawde no moze z małymi upiekszeniami...
ArekBinek

Postprzez Arkadius » wtorek, 11 września 2007, 19:26

hmm jeżeli coś takiego by miało powstać to tak jak Konrad mówi na zasadzie dokumentu. Mam na dysku fajny film godzinny made by USA "Street Racing" też na zasadzie takiego dokumentu i jak to jest tak mniej więcej w realu. Moge wstawić na jakiś torrent (200MB) jakby ktoś był zainteresowany
AM Performance - tel.691 401 590

RX-8
Vel Satis 2.0T
Arkadius
Forum Clubber

Auto: Vel Satis

Postprzez MIQ » czwartek, 13 września 2007, 16:05

Czytałem wasze posty odnośnie filmu i chce się zapytac czy nie potrzebowalibyscie samochodu do kręcenia filmu??? Posiadam Fiata Scudo który ma tylne drzwi z prawej i lewej strony oraz obracane przednie siedzenia takze mozna filmowac na przednim siedzeniu jadąc tyłem do kierunku jazdy.

Pozdro
MIQ
Rookie

Postprzez weede » czwartek, 13 września 2007, 16:24

MIQ, jak będziemy kręcic to napewno sie odezwiemy! :)
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez MIQ » czwartek, 13 września 2007, 16:27

weede napisał(a):MIQ, jak będziemy kręcic to napewno sie odezwiemy! :)

Oki nie ma sprawy :)
MIQ
Rookie

Postprzez ando » czwartek, 13 września 2007, 17:08

uwazam ze kuba ma racje wedlug mnie film fabularny moze wyjsc wrecz komicznie chyba ze chcecie komedie nakrecic dokument bylby zdecydowanie bardziej na miejscu latwiejszy do zrobienia i ciekawszy
ando

Postprzez MIQ » czwartek, 13 września 2007, 17:22

Powiem tak,żeby zrobic film fabularny to trzeba miec kamery filmowe, czasami powtarzac kilkanascie razy jedno ujecie zeby było dobrze no i trzeba miec scenariusz. Wiele osób jest za dokumentem czy (clipem) bo to jest o wiele łatwiejsze do zrobienia i bardziej prawdopodobne,że wyjdzie. :)

Pozdro
MIQ
Rookie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne