przez Kamil Wolski » poniedziałek, 8 stycznia 2007, 02:39
Szkoda chłopaka, mimo że zrobili źle. Sam mam prawko od niedawna i wiem jak ciągnie za kółko, ale głupotą jest wsiadanie do samochodu i zabieranie całej fury ludzi, wiedząc, że prowadzić się tak naprawdę nie potrafi... bo co on mógł umieć? Ruszać i zmieniać biegi - nic więcej.
Martwi mnie tylko to, że jest to problem dosyć popularny. Mam wielu znajomych, którzy nie mając prawa jazdy, jeżdzą/jeździli autami rodziców bez ich zgody... a niektórzy nawet z pełną aprobatą rodziców - z ojcem na miejscu pasażera PO MIEŚCIE! Dla mnie to totalna głupota, tym bardziej, że wiem do czego są zdolni tacy palanci... Widziałem film "onboard" z samochodu prowadzonego przez 16-letniego chłopaka z Bydgoszczy, który jechał po chodniku, koło Szkoły Podstawowej 60km/h! TO JEST CHORE!
Jednak mimo wszystko, uważam, że Pitol, przesadziłeś. Zrobili źle, ale zauważ - oni jechali samochodem, gdyby nie patrol, pewnie nikomu by się nic niestało - a dostali karę śmierci, a pedofil, morderca, i inni tego pokroju, co najwyżej odsiadke - czy to jest sprawiedliwe? Nie - dlatego też nie wypada pisać "Mają za swoje", bo tak samo moglibyśmy my powiedzieć do Ciebie, Pitol, kiedy stałoby Ci się coś w wypadku samochodowym podczas jakiejś ustawki na światłach, i napewno nie byłoby Ci miło, ani nikomu z Twojego otoczenia. Dlatego myślę, że nastepnym razem, warto wstrzymać się przed takimi komentarzami!