Film

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez MP » środa, 5 września 2007, 22:21

Na moje to na przemyślenia macie bite pół roku, bo wiosna lato to chyba najlepszy okres na kręcenie takiego filmu. A teraz mamy praktycznie już deszczowa ( a nawet śnieżną ) jesień a potem zima :D Ja moge pełnić rolę czarnego charaktera, który spowalnia pasy ruchu na których się ścigacie tzw. MARUDER
Moje Ciasne Ale Własne Be Szesnaście
MP
Frequent User

Postprzez Kamil Wolski » środa, 5 września 2007, 22:33

MP napisał(a):Ja moge pełnić rolę czarnego charaktera, który spowalnia pasy ruchu na których się ścigacie tzw. MARUDER

A może jednak...

Fordon napisał(a):gdzie po jednym z nich dochodzi do bijatyki z powodu "oszustwa"

W końcu doświadczenie też się liczy ]:->

KONIEC OT Z MOJEJ STRONY!
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez MacMax » środa, 5 września 2007, 22:34

Fordon - bardzo ciekawa wizja, fajnie ze sie odwazyles z nami ja podzielic ;)

wiosa lato? hmm moze i nie znam sie na kinematografii ale obecna pora roku przy jakims mocnym wyzu z nad skandynawi moze dac nam naprawde ladna pogode. W koncu nie widac na filmie czy jest cieplo, czy zimno (chyba ze lezy snieg :P )
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Postprzez FordOn » środa, 5 września 2007, 22:45

Fiveopac napisał(a):
FordOn napisał(a):z powodu "oszustwa" przez rzekome uzycie NX podczas "konfrontacji" (noc).

Niech no ja cie tylko znajde.... :P

Oj dostane baty :D nie bij od razu... :mrgreen:
MacMax napisał(a):Fordon - bardzo ciekawa wizja, fajnie ze sie odwazyles z nami ja podzielic ;)

Mi chodzi tylko o to aby w jakis tam sposob pomodz...
Jesli chodzi o przytoczenia w stylu F&F to jakos musze naprowadzic osobe czystajaca calosc na strop tego jak moglo by to wygladac...
Jesli chodzi o czesc techniczna to zaznaczylem ze auta beda pozazane w warsztatach podczas "dlubania" i mi tu nie chodzi o strone wizualna a raczej technicza ze jest auto 1,2,3 i 4 robione i przygotowywane do eventu... z reszta to jest temat ktory sie na pewno rozwinie i gdzie padnie na pewno sporo propozycji i dopiero mozna bedzie "cos" z tego wyciagnac...
FordOn
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » środa, 5 września 2007, 22:52

Sprawy techniczne fajnie że są, ale nie może ich być za dużo. Dlaczego? A no bo byłoby to pewnie nudne, tym bardziej że przecież nikt nie będzie wymieniał tłoków i innych części w silniku tylko będą to "fałszywe ujęcia". Kolejna wstawka z ujęciami z garażu, które raczej pokazywałyby auto z otwartą maską, laptopa, i dwóch brudnych mechaników jak by miały zajmować ponad połowę filmu byłaby lipa. Lepiej ogląda się coś "realnego", a raczej coś co daje poczucie realności, czyli jakiś wątek dnia codziennego, laski, wyścigi, kłutnie, bójki etc. Nie zapominajmy że film ma być niskobudżetowy, dlatego nie stać nas na "tuningowanie" auta pod okiem kamery. Kolejny, ciekawy moim zdaniem temat, to "wprowadzenie młodego", czyli jakiegoś zielonego chłopczyka, który chce wejść do jednego z teamów (opowieść Fordona) i przy tej okazji poświęcić trochę dodatkowego czasu na naukę techniki jazdy (np dwa auta na serpentynach za Fordonem, gdzie młody pod okiem doświadczonego kierowcy ćwiczyłby umiejętności). Poza tym można w takim momencie dodać jakiś element techniczny, jak np problem po treningach z silnikiem, hamulcami czy czym kolwiek, ewentualnie prezentacja możliwości garażu, nowego auta, przed "młodym".
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez MacMax » środa, 5 września 2007, 22:57

Dobry pomysl z 'zielonym kierowca'. Moze glowny bohater? Warto pomyslec tez o tym aby nie zamykac scenariusza, kto wie moze i druga czesc filmu tez bedzie.
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Postprzez FordOn » środa, 5 września 2007, 22:57

Kamil dobrze wykabinowales... przypomnialo mi sie jak moj brachol dostawal lanie od Stelmiego Corsy 1.2 a brachol jechal 1.5 honda Civic... male porownanie auta ktore jest seria i auta ktore juz cos ma dodane np. zawias i hamulce ktore jada bardzo duzo na drodze kretej w porownaniu do serii...
FordOn
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » środa, 5 września 2007, 23:00

Tylko od razu co mi przychodzi na myśl, przydałyby się jakieś lampy, halogeny przenośne, żeby nieco oświetlić takie np serpentyny w nocy żeby na filmie było coś widać, a żeby klimat nocnych treningów za miastem zachować.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez weede » środa, 5 września 2007, 23:00

a co wy na to jak polaczyc zielonego kierowce z "weteranem" w garniturze wychodzącym z pracy o ktorym mowilismy wczesniej?

Dwa światy, które łaczy rywalizacja na ulicy. Ide po kolejne piwo
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Kamil Wolski » środa, 5 września 2007, 23:07

Można w ogóle zbudować w takim filmie dwa światy-dwa teamy. Jeden to właśnie niejako ludzi starszych, bardziej może doświadczonych, "garniturowców" którzy śmigają dobrymi, ale seryjnymi autami (np. RS4, Eclipse, Integra, Vectra), drugi to młodziki, którzy robią wszystko własnymi siłami, których auta przechodzą kolejną, piątą już młodość, jak np Fiesta, Crx, Civici, E30/E36. Wmieszać w środowisko "młodzików" jednego obytego faceta, który wcześniej działał z teamem poprzednim, który zna się na rzeczy, ma stare auto ale modyfikowane (E30 Orzecha chociażby ;P bo przecież wszyscy wiemy że to IS) który właśnie przez miłość do klasycznych aut i tuningu został wyrzucony z "teamu garniturowców", który pomaga młodzikom zmodyfikować ich auta aby dokopać swoim nowym wrogom... Nie ide już po piwo, bo pisze bez składni i ładu :D
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez MacMax » środa, 5 września 2007, 23:13

No no Kamil - holyłódź ;) Dobrze pomyslane. Ale o cos musza powalczyc a nie tylko o pietruche. Tu mozna pomyslec o tym wyzwaniu, o ktorym pisalem wczesniej: umowienie sie z jedna dziewczyna to jedno - dla najlepszego, a zdobycie respektu (zeby nie powiedziec - rzadzenia w miescie - bo to troche infantylne :P ) - dla calej paczki u osob z drugiej ekipy. ;)
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Postprzez Kamil Wolski » środa, 5 września 2007, 23:22

Hm co do wygrywania Respektu... Zalatuje mi tutaj troche NFS'em, GTA czy inną grą. Wygrywanie laski? Też chyba nie do końca.

Wygrana - tutaj raczej powinna być kasa, auto, część tuningowa (podtlenek?) "odpuszczenie grzechów" czyli jakiegoś długu... No nie wiem, trzeba by się zastanowić dokładniej.

Dziewczyna - dobry motyw wg. mnie to piękna dziewczyna, która jednak nie jest słodką idiotką, o którą się walczy czy coś. Raczej taka spryciula, która coś tam po boku knuje, która sieje zamęt w szeregach jakiejś grupy, jest przyczyną jakiegoś wypadku, czy coś (Kuba, dasz puknąć w coś RS4'ką? heheh), wiecie o co mi chodzi - żeby dziewczyna w filmie nie była tylko pustym obrazkiem bez charakteru, którą traktuje się jak przedmiot (wygrana) etc.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » środa, 5 września 2007, 23:24

Ja po wipo nie ide bo musial by dymac do sklepu ale zaczyna sie cos kreowac i o to chodzi zeby kazdy dodal cos od siebie... :) teraz trzeba bylo by znowu pokladac to w calosc i poprawiac oraz nadal przemyslec co i jak... bo to ma byc cos a nie dupa romka... :lol:
FordOn
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » środa, 5 września 2007, 23:27

Nie tylko pomyśleć, ale warto by było może nawet pierwsze ujęcia skręcić, żeby a) zobaczyć jak to wychodzi, b) żeby nie czekać znów całej zimy bez niczego, bo wtedy temat jak zwykle ucichnie i będzie po frytkach.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » środa, 5 września 2007, 23:30

Kamil Wolski napisał(a):Nie tylko pomyśleć, ale warto by było może nawet pierwsze ujęcia skręcić, żeby a) zobaczyć jak to wychodzi, b) żeby nie czekać znów całej zimy bez niczego, bo wtedy temat jak zwykle ucichnie i będzie po frytkach.

To juz kwestia przemyslenia ze strony Weeda czy chcial by najpierw sprobowac swoja kamera cos nakrecic i zobaczyc czy taki "scenariusz" ma sens i czy wyglada to jakos czy tez nie... bo lepiej nakrecic cos prywatnym sprzetem niz od razu profi... i test wykonac... :D
FordOn
Forum Killer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne