dystanse zmieniające rozstaw

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez dajmon » wtorek, 14 sierpnia 2007, 01:27

Gacuś..... jedz do chlopakow na pomorska 27 bodajze.... cos CI zaproponuja i pewnie niedrogo...

Pozdr !!
dajmon

Postprzez GaceK » środa, 15 sierpnia 2007, 00:22

No wlasnie nie wiem co z tym zrobic... Wszystkie fajne chromy sa na rozstaw 5x112 albo 5x120... :/ Znalazlem jedne naprawde masakryczne 5x120 ale to tak nie da rady latwo... A cala piaste zmieniac to lozysko i wogole to ponad 1 tys :/

jutro przed wyjazdem nad morze zajrze na pomorska :)
GaceK

Postprzez FELIPE » środa, 15 sierpnia 2007, 17:44

dajmon napisał(a):Gacuś..... jedz do chlopakow na pomorska 27 bodajze.... cos CI zaproponuja i pewnie niedrogo...

Pozdr !!

tylko tam gdzie polecasz kupi chińskie felgi :)
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez Kuba007 » środa, 15 sierpnia 2007, 18:43

FELIPE napisał(a):tylko tam gdzie polecasz kupi chińskie felgi :)

uuuu to dajmon sie lekko zgarbi, bo tam kupowal felgi
Kuba007
Super user

Postprzez FELIPE » środa, 15 sierpnia 2007, 19:50

Kuba007 napisał(a):
FELIPE napisał(a):tylko tam gdzie polecasz kupi chińskie felgi :)

uuuu to dajmon sie lekko zgarbi, bo tam kupowal felgi

nie twierdzę, że wszystkie felgi są chińskie z tego podanego adresu sklepu,
nie znam ich pełnej oferty, ale na allegro widziałem u nich wyłącznie chiny...

pamiętacie wystawę Litwinów z felgami na Auto Show? najciekawsze wzory, wszystko na błysk, itp? nie ma możliwości legalnego skopiowania np felgi bmw m6 do innych aut, w innych rozstawach, albo wzory keskina w takich cenach, przecież to jest logiczne!

Litwini też mi z początku wkręcali że produkują felgi w Niemczech, ale mam identyczną ofertę, identyczne wzory prosto z Chińskiej Republiki Ludowej, przewagą Litwinów była większość wzorów od ręki ale marża w stosunku do producenta min 100%

nie jestem na tym forum największym promotorem tylko oryginalnych i markowych części, sami sprzedajemy mnóstwo chińszczyzny na allegro, ale takie elementy jak felgi moim zdaniem są zbyt ważne dla bezpieczeństwa żeby pozwolić sobie na oszczędności!
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » środa, 15 sierpnia 2007, 20:10

z drugiej jednak strony co byś nie złapał w sklepach (no może poza żywnością, chociaż też nie zawsze) pochodzi czy to z Chin czy z Tajwanu... Kup jakąś bluzkę NIKE, czy Reebok w oryginalnym sklepie to i tak na metce zobaczysz Made in Taiwan. Prawda jest taka, że robią dużo rzeczy dobrze, ale też dużo do d.... A felgi to tak jak piszesz sprawa bezpieczeństwa i fakt wyboru stoi przed kupującym, czy zaryzykuje czy przepłaci...
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez FELIPE » środa, 15 sierpnia 2007, 20:22

widziałem chińskie produkty (w tym felgi) lepiej wykonane niż w Europie, ale ich cena jest odpowiednio wyższa, zasada cena=jakość obowiązuje również Nike i innych

jak wytłumaczyć np. 17" felgi w cenie 100zł na sztuce niższej niż hurtowa cena zakupu felg włoskich? cena chińskich zawiera koszty transportu, marżę importera i sprzedawcy, nie ma cudów - albo tanio albo solidnie, ale każdy kupuje to co chce i na co go stać

(proponuję przenieść kilka postów do osobnego topicu)

Sławek też mogłby za chwilę włączyć się w temat, moglibyśmy porównać dolot do civica, u mnie chiński z polerowanej alu 125zł u niego oryginał apexi wiele drożej

każdy kupuje to na co go stać, ale efekty gwarantuje tylko K&N i wyżej...

mam dziennie kilkanaście zapytań o doloty, odpowiadam podając ceny zarówno na chińskie, ale dla porównania podaję cenę wkładki (33) i kita (57i) K&N, który nie dość że kilka razy drożej to na fotce kita nie ma efektownej długiej rury z polerowanego alu a jedynie mały stożek i kilka dedykowanych elementów montażowych

efekt jest taki, że jeden na 20 klientów zapyta o wkładkę, ale porządnego kita nikt nie chce bo drogi i mało efektowny pod maską, nie pochlastam się z tego powodu:)

bo klient nie zabije się na drodze jak założy chińszczyznę, rozumiecie?
FELIPE
thebestest of SRTB

Poprzednia strona

Powrót do Techniczne