Blokada skrzyni biegów

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Blokada skrzyni biegów

Postprzez STELMI » czwartek, 21 czerwca 2007, 22:00

Gdzie w Bydzi zakładają w rozsądnych pieniądzach blokady skrzyń biegów, tzw niedźwiadki?
ArsAlarm chce 390zł, elektryk w Osielsku 380, a nie wiecie, czy gdzies taniej zakładają?
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez dave » czwartek, 21 czerwca 2007, 22:28

ja zakladalem na okolu kolo koronowa z rok temu to chyba 350 pln wiec to i tak chyba dobre oferty ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » piątek, 22 czerwca 2007, 18:16

Nie wkurzać Cie będzie potem ta blokada? Dla mnie to bezsensu...
KOZI

Postprzez STELMI » piątek, 22 czerwca 2007, 21:43

a w czym ma mnie wkurzać? chce tą wewnętrzną, tych stojących na płaskowniku z mocowaniem w kształcie litery U już nie produkują. A stawiając pod blokiem na pewno nie będzie mnie wkurzać
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » piątek, 22 czerwca 2007, 21:45

Zasada prosta jak beda chcieli ukrasc i tak ukradna i nie ma na to zasady... ja to nawet ulatwialm zostawiajac nie zamkniete auto :lol: ja aukrat osobiscie nigdy tego typu zabezpieczen nie zakladalem i nie zamierzam choc bym mial bmw 2004r serii "5" bo na zlodzieja nie ma lekarstwa i sposobu :(
FordOn
Forum Killer

Postprzez STELMI » piątek, 22 czerwca 2007, 21:49

to się zgadza, ale ja wychodzę z założenia, żeby narobić im jak najwięcej roboty i będzie kilka zabezpieczeń
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » sobota, 23 czerwca 2007, 09:45

FordOn napisał(a):Zasada prosta jak beda chcieli ukrasc i tak ukradna i nie ma na to zasady... ja to nawet ulatwialm zostawiajac nie zamkniete auto :lol: ja aukrat osobiscie nigdy tego typu zabezpieczen nie zakladalem i nie zamierzam choc bym mial bmw 2004r serii "5" bo na zlodzieja nie ma lekarstwa i sposobu :(

Dokładnie tak samo sądzę, nawet jak będziesz miał 26291 najlepsze zabezpieczenia to i tak Ci ukradna, jeżeli będą chcieli...
A o wkurzaniu co do blodaky to chodziło mi o to, że czesto sie zapomina, że jest założona - zapalasz silnik i spowrotem trzeba gasić i otwierać...

Jak się boisz o auto to już lepiej załóż GPSa to jest moim zdaniem najlepsze rozwiązanie bo ukraśc i tak ukradna a tak zawsze odrazu auto możesz znaleść... Sprzedam Ci tanio jak chcesz :lol:
KOZI

Postprzez Kamil Wolski » sobota, 23 czerwca 2007, 10:05

KOZI napisał(a):Dokładnie tak samo sądzę, nawet jak będziesz miał 26291 najlepsze zabezpieczenia to i tak Ci ukradna, jeżeli będą chcieli...

Zacytuję, co prawda z pamięci więc może nie dokładnie, ale zawsze, Stelmiego:

"Jeśli złodziej będzie miał do wyboru dwa auta, to ukradnie to, które nie będzie mu łatwiej zwinąć, a nie to z zabezpieczeniami"

Oczywiście, zgadzam się z tym w pełni ale... No właśnie... Jak była Corsa, istniało duże prawdopodobieństwo, że obok znajdzie się taki sam, "łatwiejszy łup", więc zabezpieczenia miały sens. W przypadku Vectry postawiłbym raczej na jakieś delikatne, widoczne zabezpieczenie na "gówniarzy" którzy mogliby buchnąć auto dla czystej zabawy, i zainwestował bym raczej w parking strzeżony, ostatecznie GPS. Dlaczego? Twoja Vectra jest dosyć unikalna, potencjalny złodziej nie znajdzie podobnej 10m dalej, więc jeśli (odpukać) miałby ktoś ochotę na nią, pomęczy się.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » sobota, 23 czerwca 2007, 11:57

blokada wkurwia.. matki c3 ma i nienawidze jej.... znaczy sie tej blokady
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez KOZI » sobota, 23 czerwca 2007, 13:41

No dobrze, że wyjaśniłeś że to o blokade chodzi :lol: Ja mam też doswiadczenie z blokada bo ojciec miał kiedyś w dwóch autach i tez nienawidziłem ich tzn blokad:) Zawsze sie zapominałem i spowrotem a później to już nikt tego i tak nie używał...

i zgodze się dokładnie z tym co Kamil napisał, jak by stało 5 takich samych aut obok siebie to wiadomo, ż ewezmą to niby najmniej zabezpieczone ale to byś mógł tak myslec jak byś miał poloneza i by pełno tego było, veztr tez jest pełno ale ta jest może "ciut ładniejsza" :lol: więc jeśli się komuś spodoba i ktoś sie na nia uprze to nic nie pomoże... A na jakiś podwurkowych złodziejaszków to jakas naklejka na szybe wystarczy i już... hehe były kiedyś na allegro takie imitacje blokad na skrzynie lip lock chba sie nazywały może jeszcze są :P
KOZI

Postprzez STELMI » sobota, 23 czerwca 2007, 15:18

miałem tą imitację w corsie. W Vectrze już założyłem. Mam już kilka zabezpieczeń, ale jeszcze muszę założyć jakieś wyłączniki.
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez trance » sobota, 23 czerwca 2007, 17:45

jak się tak boisz to odetnij zasilanie...jak ja jestem gdzieś na nieznajomym terenie to odpinam kostki i gra...ale wiem,ze można założyć w taki sposób odcięcie zasilania w kabinie ,ze tylko Ty będziesz wiedział gdzie ten włącznik jest...i nikt Ci fury nie podprowadzi...paru ziomków już tak zrobiło,efekt fajny i nawet nie da się tego zauważyć kiedy włączasz...mówię Ci pomyśl nad tym to lepsze niż jakieś tam blokady...

i o ile blokada może wkurzac bo odpalasz i wyciągasz z powrotem kluczyk bo masz blokadę o tyle to Cię nie będzie denerwowało, bo przekręcisz kluczyk i już wiesz o co chodzi:)
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez kamil_kicio » sobota, 23 czerwca 2007, 17:55

ja proponuje alarm z kidnaperem. w czasie odpalenia samochodu musisz trzymać wciśniety przycisk <ukryty np gdzieś pod deską, albo kierownicą, tylko ty bedziesz o nim wiedzieć> bo inaczej nie odpali. cena moze o 100 drozej jak blokada a mniej wkurzajace
kamil_kicio
Frequent User

Postprzez STELMI » sobota, 23 czerwca 2007, 19:37

chyba ceny blokady nie widziałeś. Taki przycisk u elektryka to koszt ok 100zł a robiąc samemu ok 4zł.
STELMI
thebestest of SRTB

Powrót do Techniczne