BKB - PROMO

Dyskusja na temat filmów kręconych przez ekipę SRTB i nie tylko.

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Kamil Wolski » środa, 6 czerwca 2007, 20:18

Ojcem może mógłbyś być, ale nie jesteś, to raz.

To że nie zajmuje się filmami, nie znaczy że nie mogę wyrazić swojej opinii, to dwa.

Wiem że te zdjęcia nie są do tego, ale mówię, moim zdaniem prędkość jest za duża. I zrozum w końcu o co mi chodzi! Nie o to aby przyglądać się każdemu zdjęciu, tylko żeby był czas aby je zobaczyć. To że na filmie są tylko BMW to wiadomo, i nie musiałoby nawet być tych zdjęć... A no i powiem ci jeszcze, że całkiem dobrze orientuje się w markach samochodów...

Dla mnie dużo większą zwałą jest twoja obrona tego filmu... Było nie było, jest to zlepek niskiej jakości, nieprzemyślanych zapisów video ze spotów, oraz kilku(nastu) zdjęć - z tym chyba się zgodzisz, że nie jest to jakaś superprodukcja, robiona ze scenariuszem itd ;)
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Hyro » środa, 6 czerwca 2007, 20:33

Weź zapisz sie na forum desperatów... i wyraź swoje zdanie...
Poprostu szkoda mi słow na to co piszesz...
Hyro

Postprzez pitol » środa, 6 czerwca 2007, 20:44

Film: tragedia.

Ale auta niektóre fajne.
Senna ... Aceleramos Juntos O Tetra E Nosso !
pitol
Frequent User

Postprzez Brychu » środa, 6 czerwca 2007, 20:47

Oczojebny ze zbyt dużą ilością dodanych efektów - takie jest moje odczucie.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez Kamil Wolski » środa, 6 czerwca 2007, 20:55

pitol napisał(a):Film: tragedia.

Brychu napisał(a):Oczojebny ze zbyt dużą ilością dodanych efektów - takie jest moje odczucie.

Nie znasz się!
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » środa, 6 czerwca 2007, 20:58

Ok, inaczej: jest sporo dobrych ujęć, efekt psuje troszkę jakość (aparat cyfrowy ?), kompletnie nie pasują mi fotki szybko przelatujące z dodanymi efektami: ilość efektów + szybkie zmienianie się zdjęć powoduje że nie bardzo mozna zdążyć zobaczyć co jest na zdjęciu. Muzyka jest niezła i ładnie pasuje, ale jakos brakuje tego czegoś w tym klipie, nie wiem jak to opisać, ale po prostu nie mam jakiejś wielkiej potrzeby włączyć go od razu po raz drugi żeby jeszcze raz obejrzeć od razu. To oczywiście moje prywatne zdanie, ale wiem - nie znam się.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez MacMax » środa, 6 czerwca 2007, 20:59

Co do filmu - z pewnoscia wlozyles w montaz tego troche czasu. Jednak calosc nie prezentuje sie zbyt interesujaco. Jesli jest to jakis film promujuacy, to przydalby sie zarys fabuly, a tak mamy przerost formy nad tresia. Czasem pare ladnych i przemyslanych ujec spisuje sie lepiej niz seria 'wodotryskow' ;) Szkoda, ze pokazujecie tylko palenie gumy - przez co film jest lekko monotonny, wydaje mi sie ze BMW stac na cos jeszcze. Na plus zasluguje motyw z matrixa. Naturalnie jest to moja subiektywna opinia.

Co do dyskusji - Hyro nie wchodz na gorne 'c'. Kamil wyrazil swoje zdanie na temat filmu, ktorego badz co badz jestes autorem - a tym samym pokazujac go na forach musisz zdawac sobie sprawe, ze jednym sie on spodoba a drugim nie.
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Postprzez Kamil Wolski » środa, 6 czerwca 2007, 21:08

Hyro, żeby była jasność, zarówno Brychu jak i ja, mieliśmy taki "etap" w życiu że próbowało się zrobić jakiś ciekawy film ;). Także wiemy "z czym to się je".
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez pitol » środa, 6 czerwca 2007, 21:10

Muzyka jest całkiem ok, ale trzeba wyłapać tam nie te pierwsze bity, ale ogólny zarys taktu. Wtedy zdjęcia będą się zmieniać nieco wolniej i będzie mozna dodawać rózne fajne przejścia, mgiełki, rozbłyski, ale nie jakies petardy, czy inne to co tu ma miejsce. Finkabałtit.

Ps. To palene gumy to naprawde fascynująca dyscyplina. To zakrawa o jakieś nowe pojęcie w Polskiej kulturze. " Beemwiczość"
Senna ... Aceleramos Juntos O Tetra E Nosso !
pitol
Frequent User

Postprzez Hyro » środa, 6 czerwca 2007, 21:18

Poproszę o linki dobrze zrobionych filmów dla przykładu żebym nie popełnił znowu tego samego błędu... (waszym zdaniem)

Zapraszam wszystkich ZMOTORYZOWANYCH na pas startowy 23.06
Po tym spotkaniu będzie z czego robić filmiki... tak więc macie pole do popisu żeby dać mi dobrą lekcję - JAK TO SIE POWINNO ROBIĆ :mrgreen:
Hyro

Postprzez Kamil Wolski » środa, 6 czerwca 2007, 21:22

Uznam że nie widziałem ten docinki w drugim akapicie ;) Ale, jakoś mnie nie zabolała :lol:

Co do filmików, SRTB - Day & Night oraz SRTB - Track Day Bydgoszcz. To proponuję na początek. Znajdziesz wszystko na stronie głównej tego portalu.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Hyro » środa, 6 czerwca 2007, 21:32

Nie no eleganckie tylko że tego już nigdzie nie można otworzyć...
Bardzo śmieszne...

I do tego sie biedny dzidziuś żali że mówiłem na niego bebe słowa - jak ciebie to nie ruszylo to po co o tym wspominasz?

Z opisów na forum widze ze jednak nie były to jakieś superprodukcje... a mieliście podać mi linki do nauki...

Chyba sie nie dogadamy...
Hyro

Postprzez Fiveopac » środa, 6 czerwca 2007, 21:37

Hyro, poluzuj gdzie cie ciśnie. Fajnei ze wrzucasz do nas swoja produkcje, wnioskuje , ze jest to jakis niesmialy gest pojednania.
Inna sprawa, ze gusta sa rozne i nie kazdemu musi lezec twoja produkcja bo np. lubi montaz 'ala teletubisie. Sprawa indywidualna i nie obruszaj sie na krytyke, wez sobie uwagi do serca i nastepnym razem postaraj sie trafic w gusta wiekszej ilosci osob. Gdyby nie krytyka, nie byloby doskonalenia. W innym wypadku spoczniesz spoczniesz na laurach a chyba zalezy ci na tym aby twoje produkcje wygaldaly godnie klubu który reprezentujesz?
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Hyro » środa, 6 czerwca 2007, 21:40

Oczywiście...

Jedynym czlowiekiem tutaj niepasującym jest FOTOGRAF...

Dla innych szacuneczek i respekcik - potrafią ładnie wytłumaczyć a nie bzdury pisać...
Hyro

Postprzez MacMax » środa, 6 czerwca 2007, 21:43

a mieliście podać mi linki do nauki...

Jesli to co podal ci Kamil cie nie zadowla to prosze -> www.movie-projects.com ;)
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Filmy