Weede, pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze
weede napisał(a):Koniu, mysle, ze poruszyles wazna kwestie forum...chcemy aby trzymalo ono jakis tam poziom i nie bylo forum nijakim, gdzie pisze sie po to zeby pisac. Znam fora gdzie jest tryiion postów dziennie (np. 206club.net) i nic konkretnego. Forum nastawione jest na jakosc a nie ilosc.
Owszem. Mnie też nie rajcuje przeglądanie n-tego posta "Fajny filmik z Jutrjub" albo coś takiego. Ale np chętnie zobaczę wszystkie auta użytkowników forum. Dział to "Nasze auta", a nie "Nasze pociski". Tak szczerze mówiąc, gdyby zrobić porządek w tym dziale i wyłuskać same porządne projekty to zostałoby tam pięć postów... Wiadomo, że np 100 zdjęć jak to walczyłem z rdzą to nic ciekawego (nie piję tutaj do nikogo, taki przykład). Tematy o mniej ciekawych autach po prostu są, ale można zawsze zerknąć i coś tam sobie poczytać.
Bo na przykład, Kadett Modliszki został zamknięty, wcześniej Omega, dlaczego? Bo nie są to auta "Streetracingowe". Ale co na przykład ma wspólnego z wyścigami ulicznymi Jeep Ryby? Poruszany był też temat że nie interesują 'nas' tutaj zmiany czysto stylistyczne, rajcują 'nas' konie mechaniczne, sprint do setki itd. W takim razie, nie do końca rozumiem sens trzymania tematów Miłego, Arkadiusa, bo tam spora część tematów odnosi się tylko i wyłącznie do Stylingu.
Nie chodzi mi o to żeby teraz wywołać jakąś wojnę, czy kłótnie. Nie miałem zamiaru też nikogo tutaj urazić (chłopacy wymienieni wyżej, nic do was nie mam i chyba dobrze o tym wiecie - musiałem podać tylko jakieś przykłady) - chodzi mi o to żeby może spojrzeć też na to z innej strony.
Zasady, zasadami, forum jednak opiera się głównie na aktywności użytkowników. Brychu kiedyś wspomniał, że na forum są "równi i równiejsi", jedni mogą więcej, inni mniej, itd. Czy to dobre? Nie wiem, nie mnie oceniać, na pewno się tego nie wyeliminuje - nowy/młody, zawsze jest na początku 'gorszy' i tak było zawsze, i będzie zawsze, na każdym forum. Jednak obawiam się, że jak tak dalej pójdzie, to na forum zostaną sami 'wyjadacze' oraz ludzie tylko i wyłącznie czytający posty, bo strach będzie się odezwać. A jeśli dojdzie do takiej sytuacji, forum stanie się zbędne - starzy wyjadacze, mają swoje telefony, numery gadu-gadu, maile, itd. Kontaktować się mogą.