Hyde Park

Tutaj będą przenoszone tematy off-topicowe

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Dziadek » środa, 2 stycznia 2013, 20:25

Zimowe nudy. Ostatnio dostałem maila, mała próbka tego co można sobie zrobić w tym krau jak się chce tanio kupić v8 w e36:
"SIEMKA KOLEGO WIDZE MASZ LADNE BMW CO RAZ JAKIES MODYFIKACJE WIEC TROSZKE SIE NA TYM ZNASZ A JA WLASNIE MAM Z TYM PROBLEM NABYLEM E36 CUPE V8 NIBY MIALA BYC 4.0 NA BIEGU NIKT NIE POTRAFIL MI POWIEDZIEC JAK ROZPOZNAC TE SILNIKI DZIS NA BLOKU ZNALAZLEM OZNACZENIE I JEST 30 ( WIEC FAJNA NIESPODZIANKA NA SWIETA .... PIZDA JAK ... DO TEGO SKRZYNIA Z M50 DOROBIONA FLANSZA ALE JAK SPRZEGŁO ZOBACZYŁEM TO CAŁKIEM ŚMIECH .. I TERAZ NIE WIEM CO MAM Z TYM ZROBIC??.. HEH POD TA INST BEDZIE PASOWAL SŁUPEK 4.0 ALBO 4.4 ?? JAK MASZ U SIEBIE WPASOWNY TEN SILNIK U MNIE SA DYSTNSE NA LAWCE I USPAWANA CAŁA MISA CO ZROBIC Z TA SKRZYNIA ??? HEH PODPOWIEDZ MI COS BO JEDYNE CO PRZYCHODZI NA MYSL TO USIASC I PLAKAC"

Więc w skrócie tłumaczę na polski: okłamano go i wciśnięto mu v8 zamiast 4.0 286KM najmniejszy 3.0 215KM (25KM więcej niż 325i), skrzynia od 6cylindrówki ze stalową "przejściówką" żeby dało się do silnika przykręcić, miska nie mieściła się to spawarką ją nadtopili i wciskając do środka "zmniejszyli", sprzęgło obite chyba w garażu paździerzem, do poduszek przykręcone stalowe kątowniki przykręcane do silnika, to tylko część przejawów geniuszu twórców.
Tak to jest jak się na wsi 2 cwanych znajdzie i myślą, że wszystko potrafią, a jak nie wyjdzie to na początek jeżdżą oglądać projekty v8 na sprzedaż, podpatrują, potem najtańszym kosztem składają i na allegro. Koleś dał 8000zł, o minimum 10-12 za mało (przy minimalnych inwestycjach). A teraz musi włożyć jeszcze 12-14... I jest w czarnej dupie.
A cena też nic nie gwarantuje, oto zawias w e36 v8 na allegro za 28kzł: http://img07.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2907273825
prawie jak lotus 7.... ;)
Kurwa...
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez gucior55 » środa, 2 stycznia 2013, 21:06

to koles lekko wtope zaliczył, na moje to co szwagier w garażu potrafi
stary kawał 2 szwagrów 3 tydzień klepie auto w garażu i non stop przystanek autobusowy im wychodzi
na moje to powinien na policje zglosic, co jak co ale zostal oszukany, nie wiemy co w umowie jest wpisane TO JEST WŁAŚNIE POLSKA :(
nie ma cudownych aut, cudowna to jest woda z Lichenia!!!!

370KM 490Nm (1,7 bar) Masters Tuning Piaseczno
gucior55
thebestest of SRTB

Auto: zielono-czarny

Postprzez saron22 » środa, 2 stycznia 2013, 21:14

Z jednej strony to nie ulega watpliwosci ze został oszukany ale z drugiej strony to nie wiem co myslal ze za 8000 kupi E36 z V8 wlozonym przez Hammana, Hartge czy inną Alpine??
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » środa, 2 stycznia 2013, 21:31

tak ludzie myślą...
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » środa, 2 stycznia 2013, 21:53

w tyk kraju wszyscy myślą, że dobrze złożone projekty są za darmo...
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez STELMI » środa, 2 stycznia 2013, 22:02

Dziadek napisał(a):tak ludzie myślą...

to podobnie jak co niektórzy co na forum TT trafiają. Codziennie pojawia się nowy gość, co znalazł na allegro (jest w tej chwili taka) Audi TT za 11k PLN i pyta, czy będzie dobra, nie bita itp :lol:
99% TT poniżej 22k jest zespawana z 3 traktorów i malucha, co oczywiśnie nie sprawia, ze powyżej tej ceny nie ma złomow
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Fiveopac » czwartek, 3 stycznia 2013, 01:14

Ale kibel :lol: cos jak moje wtopa z oryginalnymi alu bmw za 2,5 kola ale w wiekszej skali. Jak cos jest warte X tys zl to tyle to kosztuje i placac X/2 tys zl to pewny przekręt i zszargane nerwy. Mozna mowic, tlumaczyc ale do niektorych to nigdy nie dotrze. Niestety taki los marzycieli :lol:
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Dziadek » czwartek, 3 stycznia 2013, 09:19

Co do alu, Arek mi opowiadał o nich, niemożliwe wprost jak można tak było je spierdolić. Kupiłeś coś rozumiem nowego? Bo mam akurat nówki rial lugano w 17" do bmw, w kartonikach jeszcze...
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » czwartek, 3 stycznia 2013, 14:03

Takie społeczeństwo. Nabić drugiego w butelkę i od razu czuje się jeden z drugim osioł lepiej. Druga sprawa - z uwagi na coraz gorszą sytuację gospodarczą, takie akcje będą zdarzały się coraz częściej. Każdy będzie starał się kupić jak najtaniej jakieś dobro. A to woda na młyn dla oszustów, szczególnie przy braku odpowiedniej reakcji prawnej ze strony państwa. Nawet jak osłu udowodnią, że oszukał, zamierzał oszukać, karę poniesie jak za picie alkoholu w miejscu publicznym... Life.
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez gucior55 » czwartek, 3 stycznia 2013, 19:50

wkońcu młody Zientarski dostał wyrok za wypadek, bezwgledny pierdel
pewnie znowu się odwoła
nie ma cudownych aut, cudowna to jest woda z Lichenia!!!!

370KM 490Nm (1,7 bar) Masters Tuning Piaseczno
gucior55
thebestest of SRTB

Auto: zielono-czarny

Postprzez andy » czwartek, 3 stycznia 2013, 20:21

Tak juz jest jak ludzie kupują sztrucle taniej jak one powinny kosztowac i potem ze oszusci itd...
Sprzedaj teraz 10letnie auto z przebiegiem 200plus :P to dramat bo wszyscy wierzą ze te na allegro to prawdziwe okazje a 200tys to duuuuuuzy przebieg:P Z 2 strony ludzie chca sprzedac uczciwie z prawdziwym przebiegiem to po kilku miesiacach jak auto sie nie chce sprzedac z prawdziwym przebiegiem kreca bo nie ma wyjscia :P i tak w kóło :lol: :mrgreen:
"Twoj samochod jest wtedy wystarczajaco szybki, gdy stojac rankiem przed nim boisz sie go otworzyc"-Walter Röhl
andy
Super user

Postprzez Fiveopac » czwartek, 3 stycznia 2013, 23:45

gucior55 napisał(a):wkońcu młody Zientarski dostał wyrok za wypadek, bezwgledny pierdel
pewnie znowu się odwoła

Zaloze sie, ze z powodu stanu zdrowia kratek to on nie zobaczy.
Co do alu, Arek mi opowiadał o nich, niemożliwe wprost jak można tak było je spierdolić. Kupiłeś coś rozumiem nowego? Bo mam akurat nówki rial lugano w 17" do bmw, w kartonikach jeszcze...

Cos ty, jezdze na nich. Nie mam sumienia aby je sprzedać na allegro :roll: Nie mam zamiaru byc takim malym kutasem jak ta sprzedajaca menda ze szczecina. Dorzue kiedys gratis przy sprzedazy auta :?
Na razie nic sie z nimi nie dzieje. Arek troche mnie uspokoil, ze nic sie z nimi nie stanie ale stan wyjsciowy byl dramatyczny. Poza tym to sa 18 i gumy sa nowe wiec tymbardziej maja dozywocie u mnie.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Dziadek » piątek, 4 stycznia 2013, 09:02

NIe, no jak Arek je przystosował to będą chodzić, najważniejsze żeby nie miały opisu ON na piaście (ostatnia naprawa!) :)
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez wadel » wtorek, 8 stycznia 2013, 22:01

To o której jutro widzimy się na Auchan :mrgreen:
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez STELMI » wtorek, 8 stycznia 2013, 22:01

byłem już dzisiaj - wyjeżdżone i bez szału