Jarek104 napisał(a):Podłączam się do prośby, też mam ochotę sobie strzelić nowe światełka. Muszę wymienić klosze na gładkie, tak? CZy da się wypolerować te klosze które mam teraz i będzie to działac..?
jeśli polerować klosze to tylko przy opcji zakładania soczewki, jednak taka przeróbka to jest totalny home made, kilka lat temu to może i była jedyna rozsądna opcja, brali soczewki xenonowe z rozbitków i instalowali w reflektorach, polerowali szkła, żarówki i przetwornice też tylko używki były osiągalne w rozsądnej cenie z rozbitków
teraz mając gotowe zestawy nie ma się co zastanawiać nad takim rzeźbieniem
są wciąż auta w których ciężko dostać soczewki, które można wykorzystać jako podstawę do przeróbki na xenon
soczewki + ringi markowe np. in.pro, Bosch, Hella, Valeo, DEPO, TYC sa idealne jako podstawa do modów
ringów -> tych z SONARa i innych chińskich też osobiście nie polecam do przeróbki pod xenon, ale czasem naprawdę nie ma innej opcji, np wspomniany civic
mimo wszystko zawsze lepiej soczewki niz zakładać xenon do seryjnych lamp starego typu z karbowanym szkłem, na dodatek często mają żarówki H4 czyli konieczny byłby bixenon
w nowych lampach clear np. leon, altea, nie ma tego problemu, poza tym występują najbardziej popularne żarówki H7 -> zestawy są najbardziej dopracowane