Rozpoczęcie WAKACJI - PAS STARTOWY

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 3 lipca 2007, 18:14

Kilkukrotnie wałkowana już sprawa na forum.

Jest wyścig, jest wygrana, jest przegrana, jest miło.

"Gdyby ryby to i słomki" nas nie obchodzą. Jeśli auto jest nie sprawne, nie ścigam się. Jeśli mam zimowe opony, to samo. Jak się ktoś ściga, to później się nie tłumaczy chociażby większą wagą auta. Jeśli to takie oczywiste, to na pewno wiemy o tym my również, że szans nie było, także nie ma co się tłumaczyć.

To samo tyczy się moim zdaniem przyszłościowych killi. Będzie auto, będzie wyścig, będzie wygrana. Nie dziel skóry na niedźwiedziu, bo w tym czasie co Ty zmienisz auto, czy naprawisz obecne, przeciwnik również może poczynić zmiany.

I jeszcze jedna prośba. Edytujmy posty, nie piszmy jednego pod drugim.

Ps.
Myślę że 300KM Prosiak nie zdoła złoić Rex'a, ale mogę się mylić ;)
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez ryba-1 » wtorek, 3 lipca 2007, 18:16

Kamilu z ust/klawiatury mi to wyjoles
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 18:18

Jak tylko wymienie bok auta bede sie ustawial z davem :p no i z mavem wiec oblukamy jak to bedzie ;p
GaceK

Postprzez Dziadek » wtorek, 3 lipca 2007, 18:19

GaceK napisał(a):Dziadek A3 wazy 1350KG + moje dodatkowe wyposarzenie jakies 150-200KG to sobie policz ile mniej wiecej jest. Ten CIVIC niby byl z nowym jakims silnikiem i mial ponad 150KM z tego co mowili a i tak pol tony mniej wazy wiec nawet jesli mial 150KM to nowy silnik + 0.5t mniej robi swoje... No chyba ze w szkole nie miales fizyki to mozesz nie znac prostych obliczen :P

winning is winning nie ma problemu poczekamy do sierpnia i sie zdziwisz...

a co do garaza to nie wiem dokaldnie czy 300KM porshe polozy tego crx'a...

A co to za wyposażenie? 4 worki ziemniaków? CarAudio tyle nie wazy, nie dodawaj sobie, poza tym mowimy o fabryce, to co masz w bagazniku jest malo istotne bo do civicowego tez nie zagladales :)
Civ ma UZYWANY 15 letni silnik który na fabrycznych komponentach ma 150KM, ale tu ma część osprzętu z 1.5 90KM i ma pewnie ze 130KM caly czas. FIzyke miałem, a w odróżnieniu od ciebie do tego sie troche w życiu pościgałem.
300KM porsche nie położy tego crx, nawet się do tego nie zbliży zbytnio. To tak żebyś nie miał złudzeń. Chyba że nie miałeś w szkole fizyki? ;)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 18:24

Dziadek ten civic nie mogl miec 130KM bo z dwiema CRXAMI 140KM wygralem , do tego wygralem z dorisem ktory ma tez kolo 140KM i nissanen 200sx wiec jaki taki niby 15 letni civic by nie wzial mnie. Poza tym jak gadalismy tam to bylo mowione ze ma nowy silnik wstawiony wiec jak nie byles to nie mow. Ja wiem co slyszalem i wiem ze CIVIC 130KM by mnie nie wzial bo to jest nie mozliwe :P A co do sprzetu to chyba nie wiesz ile tego mam i ile bylo mdfu i zywicy do obudawania tego
GaceK

Postprzez Kamil Wolski » wtorek, 3 lipca 2007, 18:30

Ej nie miałeś fizyki? Cif 130KM który waży nie całą tonę myślę że złoiłby auto które ma ponad pół tony więcej i tylko 20KM więcej :lol: :lol:

Wyluzujcie! Drapiecie się, a lepiej stanąć i się zmierzyć. Niech Gacek zrobi co tam chce, Mav też, niech staną na kresce i po sprawie, bo co wnoszą do tematu te wywody na temat lekcji fizyki?
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 18:33

Poza tym jak czytam w Nasze auta to CIVIC MAVA ma prawdopodobnie 160KM wiec nawet jakby mial miec mniej o 10 to i tak jest znaczaca przewaga w wadze... Zreszta nie istotne, wymienie bok auta bo jakis niedzielny kierowca wjechal mi prosto w drzwi i bede mogl sie zmierzyc z MAVem
GaceK

Postprzez Dziadek » wtorek, 3 lipca 2007, 18:33

Nie wazyles, dywagujesz, ideas, not facts. Ale nie powiem, 200kg jest wykonalne, zwlaszcza w ECA.
Civa jeszcze zdaze na hamownie namowic, to sie okaze, ale nie licze na wiecej niz 130-140. Silnik nie jest nowy, jest inny niż fabryczny 90KM, jakos tak sie sklada ze wlasciciela widuje kilka razy dziennie, troche razem przezylismy i wiem co ma w autach. Nie musze być na spocie, żeby wiedzieć co u kogo pod maską drzemie z moich znajomych. TO ze wygrales z zajechanym 200sx to nic do tematu nie wnosi, no i skad wziales 140KM crx?? to sa tak stjuninkowane 125KM czy tak zajechane 150KM?
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 18:39

Jedna wersja amerykanska po przerobkach juz nie jezdzi w bydg a druga taka z zoledowa byla.

W tym civicu jest VTEC to samo wskazuje ze dosc jest mocny a nie seria :P
GaceK

Postprzez GaRaż » wtorek, 3 lipca 2007, 18:47

GaceK napisał(a):Jedna wersja amerykanska po przerobkach juz nie jezdzi w bydg a druga taka z zoledowa byla.

ale koledzy tlumacza ci ze wydech ma od 1,5 wersji na dwupunktowym wtrysku, u nas kiedy wydech byl restrykcyjny(za starych czasow roznica wynosila 20KM ) a silniczek nowka(bez kata spelnial normy emisji bo policja nam sprawdzala hehe :P ), wiec mozna smialo przyjac ze silnik dysponuje moca z przekroju 130-140KM , to ze jest tam napisane 160KM w katalogu to nie jest istotne , wiekszosc silnikow(nowych) z rodziny b16a2 wykazywala sie moca z poziomu 150-156KM za to b16a1 pomimo 150KM w katalogu wykazywaly moc jak b16a2. Wieksze oczy zrobisz jak Civici TypeR z rocznika 2001-2005 katalogowo dysponowaly moca 200KM gdzie w rzeczywistosci byla to moc rzedu 186-195KM . Pozdro
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » wtorek, 3 lipca 2007, 18:49

Civ Mava nie jest nawet w okolicach 150km, jest w nim jeszcze baaaardzo duzo potencjalu do uwolnienia - za latwo mi z mavem poszlo hehehe ;)
Zamiast napuszania sie i tlumaczenia moze po prostu jakis spocik wyjasniajacy sytuacje? W razie braku prawka, kolega moze poprowadzic pojazd na miejsce spotkania 8)
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Kuba007 » wtorek, 3 lipca 2007, 18:58

GaceK napisał(a):Jedna wersja amerykanska po przerobkach juz nie jezdzi w bydg a druga taka z zoledowa byla.

crx na USA akurat wychodzily slabsze niz na europe. nie oszukujmy sie to 1,8t w serii szalu nie robi, wiec zdrowy Civic SOHC Vtec powininen cie objechac nie mowiac juz o VTI.
Kuba007
Super user

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 19:09

Hmm no 1.8T w seri to jest 150KM wiec nie wiem co dla Ciebie jest szal, jak na serie to jest to nawet dobrze, a od 150 zaczyna sie powoli wieksza moc niz w zwyklych 90 czy 110 :P Mniejsza ja tyle mowie ze mam serie ale ja chyba lekko podrasuje... Wszyscy je podrasowujecie a potem tak gadacie ze to i tamto... Ja sobie delikatnie podrasuje mojego i zobaczymy co wtedy bedzie... 1.6 VTI - 160KM maja w serii...

Fiveopac,

Pisalem wyzej ze mam bok auta do wymiany ! Wgniecony blotnik tylny i drzwi wiec nie jest zdolny do ruchu
GaceK

Postprzez Kuba007 » wtorek, 3 lipca 2007, 19:12

no mowisz, ze szalu nie ma a napinasz sie na tego zmodowanego zółtego Leona tdi :roll:
Kuba007
Super user

Postprzez GaRaż » wtorek, 3 lipca 2007, 19:14

GaceK napisał(a):Hmm no 1.8T w seri to jest 150KM wiec nie wiem co dla Ciebie jest szal, jak na serie to jest to nawet dobrze, a od 150 zaczyna sie powoli wieksza moc niz w zwyklych 90 czy 110 :P Mniejsza ja tyle mowie ze mam serie ale ja chyba lekko podrasuje... Wszyscy je podrasowujecie a potem tak gadacie ze to i tamto... Ja sobie delikatnie podrasuje mojego i zobaczymy co wtedy bedzie... 1.6 VTI - 160KM maja w serii...

Fiveopac,

Pisalem wyzej ze mam bok auta do wymiany ! Wgniecony blotnik tylny i drzwi wiec nie jest zdolny do ruchu

szal to jest 1,6 w hondzie civic TypeR 185KM niedoladowany, jesli bys chcial sprawdzic to oznaczenie silnika b16b :mrgreen:
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne