1/4 mili olsztyn 10.08.2008

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez weede » sobota, 9 sierpnia 2008, 16:33

ja będe mial w jednej lustrzanke i paciorek w drugiej rece
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Brychu » sobota, 9 sierpnia 2008, 16:40

Ustawiamy się o godzinie 9 na stacji Orlen przed Świeciem ? Orzech ?
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » sobota, 9 sierpnia 2008, 18:29

ok... orlen na gorce pze swieciem...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez dave » niedziela, 10 sierpnia 2008, 13:28

najswiezsze info z olsztyna. kozi 13,19 / sebek 12,79 przy slabych startach / rumianko radzi sobie dzielnie objechal jakies a8 4,0 tdi ale czasu nie znam a podobno wszystko wyjasnia OZ z czasami ponizej 10s.

info powered by Brychu, ;) bede cos wiedzial to bede dalej informowal. robi sie mocny sklad w bydgoszczy :D
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Patryk » niedziela, 10 sierpnia 2008, 15:40

nono nieżle chłopaki daja rade :) 3mamy kciuki :!:
Patryk
Super user

Auto: Astra H

Postprzez STELMI » niedziela, 10 sierpnia 2008, 19:44

dave napisał(a):kozi 13,19 / sebek 12,79 przy slabych startach

na tym się zakończyło niestety, bo impreza była przerwana przez kogoś kto przejechał po kablach
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez tomi » niedziela, 10 sierpnia 2008, 19:51

małem cichą nadzieje że kozi będzie szybszy niż sebek ;)
kozi jeździłes na tych samych oponach co we wtorek czy masz juz ine :?:
ale i tak pewnie ulica zweryfikuje wynik :P
tomi
Forum Killer

Postprzez STELMI » niedziela, 10 sierpnia 2008, 19:57

Kozi miał mieć sliki, ale czy miał to nie wiem. Podobno zajął 1 miejsce w klasie
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Brychu » niedziela, 10 sierpnia 2008, 20:52

Ja właśnie wszedłem do domu. Relacja później, Weed ma zdjęcia, niech ogarnia.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez DoRiS » niedziela, 10 sierpnia 2008, 21:18

a ja z racji wczorajszych urodzin zaspałem ale i tak wielkie Buziaczki dla Brycha za to ze dzwonił bo jak sie ogarnąłem to maiłem 300 nieodebranych...
Kozi czas rewelacja a reszty nie znam...
8) 8) 8)
DoRiS
Frequent User

Postprzez weede » niedziela, 10 sierpnia 2008, 21:42

jutro ogarne fotki bo juz padam na twarz ;)

Kozi , Sebek wielkie gratulacje!

Rumianko jaki czas?
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Cassel » niedziela, 10 sierpnia 2008, 22:07

Kozi 1 miejsce podobno :) tak mowil :) wielkie gratki :)
Cassel

Postprzez rumianko » niedziela, 10 sierpnia 2008, 22:38

2 miejsce w klasie diesel z najlepszym czasem et 14,48, drzewko race america jest nie do wstrzelenia sie w start na zielonym, rt na poziomie 0,7 - 1,1 i tylko miałem 3 starty w eleminacjach z czego et 14,50 i 14,51 :D furka prawie ogarnieta, 1 miejsce w mojej klasie wyjeła a8 4,2 Tdi chyba 313KM ktora robi setke w 5,9s z która jechałem i na kazdym biegu minimalne odchodzilem ale niestety et+rt liczyło sie w eleminacjach,

mysle ze max co moge wycisnac z ibizy przy tej mocy to 14,3-2 na jakims dobrym slicku a nie oponie uzywce za 40zl. :D

impreza zapowiadała sie swietnie tylko pieprzony buc z skyline przerwał kable pomarowe i skaczyło sie na eleminacjach.

bydgoszcz ładnie pocisneła ;) 1 miejsce w swojej klasie, Gratki ;)
Ostatnio edytowano niedziela, 10 sierpnia 2008, 23:29 przez rumianko, łącznie edytowano 1 raz
rumianko
Frequent User

Postprzez Brychu » niedziela, 10 sierpnia 2008, 22:40

Pieprzyć całą tą imprezę w Olsztynie. Wracając przed Iławą z bocznej drogi wyjechał Mercedes SL R129, czarny, piękny. Dojechaliśmy do niego z Sokołem i zanim odczytaliśm na klapie auto wydało z siebie taki ryk, że po prostu urwało nam dupę i pootwieraliśmy okna żeby posłuchać. Kierowca chyba celowo zwalniał, aby mieć przed sobą kawałek prostej i dociskał, olać przyspieszenie, któy i tak zabijało, ale ten dźwięk... CO TO BYŁ ZA DŹWIĘK ! Nie do opisania. Wiecie co miał napisane z tyłu na klapie ? SL 73 AMG.

Wygladał dokładnie tak:

Obrazek

Miał rejestracje z Iławy lub spod Iławy. Słuchajcie wracaliśmy z zawodów gdzie było dane usłyszeć M3 turbo, M5, 911T, Corvette, S4 Kiler i w pip innych naprawdę kozackich aut, ale dźwięk tego Mercedesa mnie po prostu rzucił na kolana. To brzmiało jakby.. jakby nie wiem co, ale po prostu masakrowało - i przyspieszeniem i dźwiękiem. Dźwięk tego silnika ZABIJA !

Kilka informacji technicznych:

pojemność: 7,291cc
moc: 525 KM przy 5.500 obr/min
moment obr: 750Nm przy 4,000 obr/ min
0-100km/h : 4,7s
v-max: 310km/h
Skrzynia biegów: automatyczna 5 biegowa

Wyprodukowano ich tylko 42 sztuki, a silnik ten jest obecnie wykorzystywany w niektórych wersjach Pagani Zondy.

Rarytas na skalę światową i wyjechał sobie gdzieś z bocznej drogi przed Iławą.

http://pl.youtube.com/watch?v=vPNE43WrMv4

Nie no to nawet w 1/3 nie oddaje tego jak to auto brzmiało. POEZJA.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » niedziela, 10 sierpnia 2008, 22:46

Ja też więcej napisze jutro, właśnie wszedłem do domu a właściwie wpadłem bo padam na pysk. Mieliśmy jesczcze godzinny postój w mcdonaldzie w Grudziądzu(taka kolejka ale z głodu czekaliśmy). Tam trafilismy na spot pogawędkowy streetracerów z Grudziądza, niestety kolega Sebek wracając miał zonka - pasek klinowy po zerwaniu dostał się do obudowy rozrządu przestawiając rozrząd i bum bum puk puk puk:( wielka szkoda bo auto naprawde nieziemsko zasuwa, na trybunach wywołał wielkie poruszenie jadąc w parze z subaru i zostawiając je w tyle... Konkurencja w turbo bardzo duża ale udało się Sebkowi zająć trzecie miejsce, pierwsze zajęła słynna czarna mamba z W-wy(civic) a drugie wyglądający na starego kondona golf II z czasem bodajrze 12,6. Trzymam kciuki, żebys Sebek ogarnął jak najszybciej auto...
Rumianko również dał radę, jednak nie miałes racji z corvettą, że to jest nowszy model niż Aniołka czyli najnowszy:)
Co do klasy profi to chłopaki z SSG się pewnie zdziwili, że pomimo wysokobudżetowego projektu zostali w tyle:)
Ja czuje duży niedosyt - wogóle się nie najeździłem, nie było zadnych przejazdów treningowych, nie było zbytnio jak rozgrzać opon, to był mój pierwszy start po prawie dwuletniej przerwie, wogóle wypadłem z prawy a tymbardziej, że auto w nowym setupie i nie zdążyłem się nim nauczyć startować a łatwo nie jest:( Pomimo slicków mieli jak głupi. Były trzy przejazdy - 13.19, 13.26, 13.30. Za każdym razem w stresie przez bardzo szybko i nagle zapalające się światło zielone (brak choinki i możliwości wstrzelenia sie) ruszałem za bardzo buksując. Szkoda, że nie było więcej czasu na lini startu na przygotowanie się, ustawienie obrotów itp - na to wszyscy narzekali, efektem były bardzo duże czasy reakcji - przeważnie ok sekundy do półtorej, czasami udawało się 0,5-0,7. Ja miałem 0.9-1.1 - porażka ale wolałem poczekać na zielone nić walnąć falstart. Przez debila w skylinie na brytyjskich blachach który pomimo wielu przestróg organizatorów, żeby nie przejeżdzać między pasami zaczął sobie kręcić bączki podczas przejazdu zawody zostały przerwane bo pomimo dwugodzinnych starań nie udało się naprawić kabla który ten debil zerwał. Były ostre przepychanki z ochroną i obsługą bo pajac ze znajomymi jeszcze kozaczył, przed policją podobno udawał, że nie mówi po polsku, tak to jest jak się wieśniaki dorobią na zlewozmywaku w UK i potem świrują. Szkoda bo miałem cichą nadzieję zejść poniżej 13s, myślę, że szansa by była, zmniejszyliśmy ciśnienie w oponach do 0,6 bo wcześniej było 1,0 przez co cała opona nie stykała się z nawierzchnią, linia startu była dobrze nagumowana startami innych aut, ja juz bardziej ogarnąłbym start i myślę, że była by szansa na 12,99999:) no ale niestety nie udało się tego sprawdzić w związku z czym wyniki zostały ustalone na podstawie czasów z eliminacji. Crz jest szybki aczkolwiek jeszcze nia tak jak powinien, ale wszystko po trochu. Dzięki ekipie GRT za obsługę/kibicowanie i wszystkim przybyłym za doping:) Za dwa tygodnie planuje znowupojechac do Olsztyna na t elegalne wyścigi, może być fajny klimat nocą, czasów już takich napewno nie będzie bo nie będzie lekkich elementów i slicków no ale zobaczymy jak wyjdzie...

Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 10 sierpnia 2008, 22:59 przez KOZI, łącznie edytowano 1 raz
KOZI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne