TRN

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez KOZI » sobota, 29 sierpnia 2009, 15:40

Wszystko co Orzech napisał się zgadza. Bardzo szkoda, że przez takie dziwne zachowanie zepsuły się tak wyśmienicie się wręcz zapowiadające wyścigi.

Generalnie chyba pierwszy raz byłem na tak fajnych(właściwie fajnie się zapowiadających wyścigach). Po przybyciu na stację w Bydgosczy zobaczyłem sznur ustawionych aut. Samych konkretnych aut: Orzech E30 M3, Five swoim turbolotem, Ravestation TT cabrio, Saron22 Z3 oraz dwa nissany 350Z - Miron z kolegą którego auto pierwszy raz widziałem (ładnie zrobiony wizualnie - kilkukolorowe malowanie, jakieś tribale, duże felgi, inne lampy itp.)

Przejazd do Torunia pomimo wczesniejszych ustaleń do najwolniejszych nie należał.
Ja miałem przyjemność zostać przygarnięty przez Fiva i muszę szczerze powiedzieć, że jestem pod dużym wrażeniem jak mazda zapiernicza ale przedewszystkim pod wrażeniem dźwięku blow offa! To jest mega super zjabieste! Można się zakochać w tym dźwięku. A do tego wszystkiego seryjne komfortowe wyposażenie i dobre audio, naprawde fajne auto...

Po dojechaniu pod UMK sceneria była rodem jak z F&F!
Cały wielki parking zajęty, samochody równo poustawiane. Ale jakie samochody - niestety trzeba przyznać, że poziom tuningu aut w Toruniu i okolicach jest znacznie wyższy niż u nas. Było mnóstwo ciekwych i ładnie zrobionych aut, przeważał german style. Ogólnie wrażenie było super - jak juz pisałem pełno ludzi, mnóstwo fajnych samochodów z których wydobywał się głośny bas, gdzieś w tle ktoś palił gumę, gdzieś ktoś wkręcał do odcinki a pomiedzy wszystkimi jeździły motory, kręciły się dziewczyny, normalnie klip by był z tego zajebisty... Z mocniejszych aut tak na szybko mogę wymienić i które zapamietałem to Porsche Boxster S, dwie ładne czarne Subaru Imprezy STI, Honda S2000, Accorda Type-R, punto turbo, pare civiców VTi itp. Orzech tylko zacierał ręce, że zje wszystkich na kolację:)
Pomimo, że atmofsera była fajna to faktycznie strasznie długo tam staliśmy. Powód był wsumie faktycznie - o 22 kończyła się zmiana w fabryce niedaleko miejsca wyścigów i byłby za duzy ruch.

Kiedy już przemieściliśmy się na miejsce wyścigów ludzi na miejscu było juz mnóstwo, auta zaparkowane wszędzie gdzie się dało - wzdłu drogi, na trawnikach, na chodnikach jak na jakims festynie... Tłumy publiczności oczekiwały wzdłuż drogi na wyścigi... Wkońcu wszyscy przyjechali tu po to, żeby sie ścigać, przynajmniej w wiekszości. Jak ktoś próbował się ustawiać to jak Orzech pisał jeden kolega mówił, że nie wolno, że nie ma być syfu i że mamy czekać na przyjazd organizatora!!! Dziwne, niewiedziałem, że takie uliczne wyścigi mają jakiegoś organizatora. Jednakże minęło kolejne kilkanaście minut i się wkońcu wszyscy zaczęli ustawiać. Co w tym złego, jeżeli nie było żadnego bałaganu, wszystko jest jasne, powrót bezkolizyjnie wkoło itp. Po paru startach nadjechała z przeciwka zajmując obydwa pasy grupa aut. Ze starej almery sedan wysiadł szef - organizator, stanął na środku i zaczął dosłownie drzeć się na wszystkich i jebać wszystkich jak dzieci, że nikt tu nie ma prawa sie ścigać itp. itd. Nie wiem, może jest to jakiś lokalny przywódca bo tłumy ludzi stały cicho i nikt sie nie sprzeciwił ani nie pisnął słowa. Zdaję sobie sprawę, że pewnie ów organizator, organizatorzy również to przeczytają i pewnie podobnie jak Miron będe miał zakaz startu w super wyścigach w toruniu ale to była znaczna przesada.
Fajnie, że ktoś może chciał się zająć organizacją i ogarnięciem tych całych wyścigów ale nie w ten sposób - wywyższając się i mieszając z błotem całą resztę. Jeżeli chcieli wszystko ustawiać i pilnować to mogli przyjechać wcześniej albo chociaż równo z innymi a nie 30-40 min później mając pretensje, że ktoś sie ściga. Wydawało się, że będziemy częstymi bywalcami wyścigów w Toruniu bo nie ma co ukrywać miejsce jest wręcz do tego idealne , fajne auta, rywalizacja, wydawało by się, że powinna być przyjemna atmosfera bo wszyscy przecież mamy wspólną pasję ale skoro mamy byc traktowani jak intruzi i słuchać wywyższania się innych to ja dziekuje bardzo. Tak jak Orzech pisał - chciał się ścigac z mniejwięcej równymi sobie autami to kolega który pił piwo ustawiał go z jakimis śmietnikami zakazując z innymi. Co to za sens i widowiskowość?? Naprawdę szkoda, że tak to się skonczyło. A wogóle to nagle w mgnieniu oka wszyscy sie zwineli, całe tłumy, niekótrzy wrecz biegli. Może to przez to jak ktoś pisał,ze tajniaki przyjechały ale nawet jak tak (bo ja akurat nie widziałem) to co z tego? Czy to powód, żeby jak dzieci w mgnieniu oka tłumami się ewakuować? Policja to tez ludzie i to ich praca a nie jak ktoś krzyczał "pedalstwo przyjechało". Myślę, że nawet by nic nie zrobili a pozatym jedynce co mi sie kojarzy to vectra C która jak Orzech pisał była od początku więc jakby chcieli zrobić zadyme i wezwac posiłki to już dawno by to zrobili. Wyścigi były na odległym od miasta terenie, bezpiecznym, nikomu nikt nie wchodził w droge więc myśle, że policji to też jest na rekę, że odbywa to sie tam a nie w mieście.

Pomijając wszystkie inne aspekty zaskoczyło mnie Porsche Boxter S, że Orzech z nim nie wygrał. W dwóch wyscigach z Fivem nie weszła mu raz trójka raz dwójka a mimo tego oraz faktu, że kierowca jechał z bardzo swoją drogą ładną pasażerką to Five chyba nie był znacznie z przodu. Kierowca bardzo wporządku, mówił, że będzie musiał wyciagnąć skrzynię ale auto bardzo szybkie.
Kolejna rzecz która mnie zaskoczyła to to, że Orzech nie wygrał z subaru, fakt STI ale wedle słynnego już startującego a właściwie ustawiającego auta do wyścigu seryjne - dopiero za miesiac mają byc mody. Dźwięk tego subaru zabijał, znowu odrodziła się moja miłość do takiego właśnie STI.
KOZI

Postprzez Aniołek » sobota, 29 sierpnia 2009, 16:12

Jestem po rozmowie z kimś z TRN kilka osob sie zdziwilo ze koles nie dostal po papie po tej akcji generalnie to koles nie jest właścicielem tego terenu a jedynie smaozwańczym dyktatorem :lol: i tak naprawde to h.. mu do tego bo to że kolo mam tam jakiś klub to wcale nie oznacza że mu wszystko wolno i ze wyscigi sie odbywaja tylko dlatego że on tam jest , jest duzo ludzi któży sie scigaja i nie potzrebuja do tego organizacji rodem z SSS :evil: moze to przeczyta i troche sie zastanowi natepnym razem

ORGANIZATORAMI SĄ WSZYSCY CI KTÓRZY SA W DANYM DNIU NA SPOCIE I WSZYSCY ONI SĄ ODPOWIEDZIALNI ZA CAŁY PZREBIEG IMPREZY TAKŻE ZA TO ABY EWĘTUALNIE USUNĄĆ KOGOS Z NIEJ LUB UNIEMOŻLIWIĆ STARTY I NIKT INNY NO CHYBA ŻE CHCE PŁACIĆ ZA WSZYSTKICH MANDATY I ZBIERAĆ PUNKTY KARNE A JEŚLI TAK BARDZO CHCE BYĆ NAJWAŻNIEJSZY TO NIECH ORGANIZUJE NA LOTNISKU WYSCIGI I BEDZIE WTEDY BOSSEM ALE NIE NA ULICY :evil:
Lubie to : Streetracing-------- Windserfing -------CROSSFIT
Aniołek
Forum Killer

Auto: Audi S4 B8

Postprzez dave » sobota, 29 sierpnia 2009, 16:23

:lol: :lol: :lol: jednak dobrze zrobilem ze nie pojechalem bo po 3 godzinach rozmowy musialbym od razu isc spac, nawet nie dojechawszy do domu :lol: ale z tym STI to bym sobie pojechal :>
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » sobota, 29 sierpnia 2009, 17:46

w sumie, to nie wniosę nic nowego do wątku pisząc, to samo co poprzednicy... wspólny przejazd z BDG to TRN należał raczej do tych z kategorii żwawych... pod UMK wiele ciekawych samochodów... German był dominującym stylem, aczkolwiek nie było wsi... gleba i dobra felga mówiły same za siebie... staliśmy, nawet długo w oczekiwaniu, aż coś się ruszy... troszkę faktycznie to trwało

co do samej organizacji, to gdyby nie Ci śmieszni kolesie, to było by szybciej, sprawniej i prawdopodobnie bardziej widowiskowo... Orzech próbował się ustawić wielokrotnie, czy to z Subarką, czy to z Prosiakiem, ale co chwilo podsuwano mu przeciwników typu Punto lub Astra GSi... Nie rozumiem także "zakazu" startu dla mirona... mi się wydawało, że jak ktoś chce stanąć na kresce, to po prostu staje...

trochę też się zdziwiłem, że djkonik, który pojawił się nieoczekiwanie swoim s3 pod UMK nie startował na miejscówce, tylko postawił auto grzecznie z reszta widzów..
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Brychu » sobota, 29 sierpnia 2009, 18:50

A kto to jest ten samozwańczy Vin Diesel i co to za klub ?
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » sobota, 29 sierpnia 2009, 19:26

KOZI napisał(a):W dwóch wyscigach z Fivem nie weszła mu raz trójka raz dwójka a mimo tego oraz faktu, że kierowca jechał z bardzo swoją drogą ładną pasażerką to Five chyba nie był znacznie z przodu. Kierowca bardzo wporządku, mówił, że będzie musiał wyciagnąć skrzynię ale auto bardzo szybkie.

Bez przesady, klapsy była gigantyczne na moja korzysc ;) (licze na rewanż z "wypoczęta" skrzynia i sprzeglem :) )
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez STELMI » sobota, 29 sierpnia 2009, 20:26

a o co im z Mironem tak BTW chodzi?
Z Torunia nikt się w temacie nie chce wypowiedzieć? Co to za quarterking ?
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Aniołek » sobota, 29 sierpnia 2009, 20:27

Brychu napisał(a):A kto to jest ten samozwańczy Vin Diesel i co to za klub ?

jakiś koleś co założył chyba "torun racing night" coś tak mi sie obiło trzy po trzy
Lubie to : Streetracing-------- Windserfing -------CROSSFIT
Aniołek
Forum Killer

Auto: Audi S4 B8

Postprzez --orzech-- » sobota, 29 sierpnia 2009, 20:42

to sti nie ma prawa byc seryjne... tak sobie doszedlem do wniosku albo moje bmka jeszcze gorzej jezdz niz jezdzila....
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Fiveopac » sobota, 29 sierpnia 2009, 20:42

TRN zalozyli bodajze w kolejnosci:
1. Jesus
2. Shawn
3. Netghost
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » sobota, 29 sierpnia 2009, 20:49

dokładnie tak jak Five pisze.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy to S2000 było żółte?
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Fiveopac » sobota, 29 sierpnia 2009, 20:57

Żółte :> genialna maszyna.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » sobota, 29 sierpnia 2009, 21:29

--orzech-- napisał(a):to sti nie ma prawa byc seryjne... tak sobie doszedlem do wniosku albo moje bmka jeszcze gorzej jezdz niz jezdzila....

Orzech powstrzymam siwienie włosów na Twojej głowie...
Wbrew temu co mówił wszystko wiedzący ustawiacz do wyscigów, że subaru jest seria i dopiero przed modami z tego wynika inaczej...
Znalazłem szukając własnie takiego, żeby sobie kupić:) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9674721
KOZI

Postprzez --orzech-- » sobota, 29 sierpnia 2009, 21:58

kozi kocham cie ;)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez KOZI » sobota, 29 sierpnia 2009, 22:00

Wiedziałem, że podniesie Cię to na duchu:)
KOZI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne