Rajd Polski, mistrzostwa świata

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Mav » wtorek, 30 czerwca 2009, 07:27

Na poziomie mistrzowskim w kazdej dyscyplinie trzeba być wariatem. Koleś na dwóch deskach podczas slalomu gigantu cisnący 140km/h to tez wariat, motocykliści w rajdzie Paryż Dakkar też. Itd.

Nie stawiał bym WRC wyżej od F1, sam Kubica mówił że porównując te dwie dyscypliny, w WRC jest więcej miejsca na błędy, łatwiej jest je poprawiać. W F1 każdy poważniejszy błąd kończy się fatalnie. Wiedział co mówi, bo startował już w rajdach.

Swoją drogą, jeśli kierowca rajdowy mija się z drzewami na centymetry, to znaczy że parę metrów wcześniej popełnił błąd i rajdówka nie utrzymała się na drodze i teraz kierowca musi kombinować, żeby pojechać dalej ;)

A marzenia są po to by je spełniać, można zacząć od mniejszej skali - do time atack-u w Poznaniu wystarczy niewiele, auto ~150KM, dobre zawieszenie i mocne, wytrzymałe hamulce. Już można realizowac marzenia. W jeszcze mniejszej skali, to wystarczy nawet kartodrom. Czemu na nim nie jeździcie? Na ostatnim festiwalu można było do bólu się najeździć, i co? Odniosłem wrażenie, że przyjezdznych było więcej, niż bydgoskich "ścigantów"! Trochę głupio.
Czy od razu musi być DTM, F1, WRC żeby interesował? Polecam ksiażkę "Robert Kubica. Moja pasja" Warto przeczytać że mimo ogromnego talentu, trzeba wysiłku i samozaparcia, by dojść tak wysoko. Myślę nikt z nas nawet mając jego talent nie zaszedł by do F1.
Mav

Postprzez STELMI » wtorek, 30 czerwca 2009, 07:37

na Festiwalu nie jeździłem, bo mnie wogóle w Bydgoszczy nie było to 1, a 2 to auto mam w rozsypce nadal, w dieslem w kombi z ORI zawieszeniem i hamulcami średnio by się po torze jeździło, szczególnie tak małym i krętym
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez --orzech-- » wtorek, 30 czerwca 2009, 07:42

widzisz mav... a Ty bedziesz musial mnie biedaku nauczyc jak polatac na torze w poznaniu majac za duzo mocy i za malo hamulcow...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Mav » wtorek, 30 czerwca 2009, 08:57

Gadanie, że się nie da, wszystkim się da, ja jeździłem półtoratonową laguną na gazie, z chinskimi (serio) oponami, z za niskim cisnieniem w oponach (pościerane napisy na bokach). I tez się dało. Jeździła też moja żonka, do bólu (nawet filmik jest :D) i się dało.

Owszem, taki zestaw nie umozliwiał nawiązania walki z innymi (mój czas przejazdu 1:31 w porównaniu do średnich 1:27) ale zabawa była spoko. Był koleś subaru na zimówkach - czasów nie robił (wciąż okolice bodajże 1:30) ale za to bawił się świetnie. Byś przyjechał swoim dieselkiem, wystawiłbym bym Ci lagune za przeciwnika, jak byś chciał fory to by moja żonka wsiadła (chociaż ona wcale łatwym przeciwnikiem nie jest - lewa noga rulez).

Orzech - ty zrób te hamulce, bo nie wsiądę :D
Mav

Postprzez Patryk » wtorek, 30 czerwca 2009, 16:59

chlopaki jak wkleic zdjecia bo ni cholere niewiem, jak klikam "img" to mam podac ardes , ale ja nie chce z jakiejs strony tylko z kompa wkleic?[/hide][/scroll][/fade][/center][/list][/code][/quote][/u][/i]
Patryk
Super user

Auto: Astra H

Postprzez FELIPE » wtorek, 30 czerwca 2009, 17:02

wrzuc fotki na www.imageshack.us albo na www.fotosik.pl a dopiero potem linkuj fotki na forum
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez Patryk » wtorek, 30 czerwca 2009, 17:06

FILIPE dziekuje :>

Obrazek
Patryk
Super user

Postprzez Patryk » wtorek, 30 czerwca 2009, 18:09

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano czwartek, 2 lipca 2009, 14:56 przez Patryk, łącznie edytowano 1 raz
Patryk
Super user

Postprzez Patryk » wtorek, 30 czerwca 2009, 18:23

data bledna na zdjeciach i widze ze poszly wszystkie heehee nawet te gdzie auta byly za szybkie lub raczej Ja za wolny w klikaniu i jak robilem uniki hehe.
Patryk
Super user

Postprzez STELMI » środa, 1 lipca 2009, 05:49

myślę, że spokojnie możesz z Kamilem konkurować z robieniem zdjęć :lol:
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Mav » środa, 1 lipca 2009, 06:16

Patryk napisał(a):data bledna na zdjeciach i widze ze poszly wszystkie heehee nawet te gdzie auta byly za szybkie lub raczej Ja za wolny w klikaniu i jak robilem uniki hehe.

No dobra, nie chcę być marudny, ale po pierwsze, czemu nie użyłeś funkcji thumbnal (chyba tak się to nazywa - małe obrazki w które klikasz jak chcesz podejrzeć większe) po drugie, wyłącz pokazywanie na zdjęciach daty - pomijajac że masz ją niewłasciwie ustawioną. No i na koniec, po trzecie, zrób odsiew i pokazuj najlepsze fotki, a nie wszystkie łącznie z tymi nieudanymi, poruszonymi, czy tez jakies przypadkowe fotki trawy.
Ale gdy Ci się udało złapać samochód w kadrze to nawet wyszło...
Mav

Postprzez Patryk » środa, 1 lipca 2009, 14:18

STELMI napisał(a):myślę, że spokojnie możesz z Kamilem konkurować z robieniem zdjęć :lol:

hehe dobry kawal Stelmi :lol:
Patryk
Super user

Postprzez Patryk » środa, 1 lipca 2009, 14:27

Hehe a to mi sie dostalo od Mav-a ;)

Myslalem ze wylaczylem date a okazalo sie ze nie, pierwszy raz tak wklejalem zdjecia wiec nie do konca wiedzialem co i jak - fakt moj blad, nastepnym razem zrobie selekcje zdjec, a ze mialem tylko karte 32 mb w aparacie to tylko tak malo zdjec wiec nawet te bardzo zlej jakosci (bo i tak sa wszytskie lipne ) dalem na forum. Klikalem by miec pamiatke a nie ze sztuka fotografowania zreszta nie znam sie na fotografi hehe :D kumpel zgra mi filmiki krotkie nagrywane z aparatu to moze tez wrzuce :)
pozdro
Patryk
Super user

Postprzez Mav » czwartek, 2 lipca 2009, 06:19

Ja tez się nie znam na fotografii, ale staram się przebierać fotki przed wystawieniem ich na forum. Zdaję sobie sprawę że ludzie np. z wolnymi łączami będą sie wkurzac jak będe te nieudane wrzucac na forum. Inna kwestia mówisz to tak, jak byś nie mógł naprawic swojego błędu, a masz w każdym swoim poście funkcję "edytuj". Posprawdzaj które które linki sa do fotem nie udanych i je wykasuj. Proste.
Mav

Postprzez Patryk » czwartek, 2 lipca 2009, 15:00

wykasowalem te ktore uwazalem za zle :P
pozdro :)
Patryk
Super user

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne