Zniżki w ubezpieczeniach

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez KIKI » piątek, 16 stycznia 2009, 16:24

hmmm...ja podziele troche zdania...miałem rx-8 w link4 full pakiet za 4500(zniesione udziału własne do 0% i nw i asisstance, a po szkodzie auto wraca w 100% to wartosci wyjsciowej. (samo oc i nw 500), warta i pzu chciały 7k. po szkodzie rzeczoznawca w 48h, 2dni pozniej wycena i info na telefon potem ok 10dni wypłata. axa tez tak samo szybko. troche zanizyli na robociznie ale przesłałem fakturke i oddalo roznice w 7dni bez zbędnych papierów. aha jak uszkodziłem koło i zgłosiłem do link4 to powiedzieli ze mała szkoda i mam przesłac fotki i opis to wypłacą od razu bo szkoda czasu na rzeczoznawce. poza tym jak by mi ktos zrobi szkode z pzmot to np. na cmentarnej bezgotówkowo autka nie naprawią bo nie idzie od nich kase sciągnąć. czesto to ustalane jest indywidualnie. np w link4 znaczenie ma np to ze jezdze z małym dzieckiem, robie małe przebiegi, jest jeden uzytkownik. jak z czyjegos polecenia to -3% jak rezygnacja z innego na rzecz link4 to -5% itp. jak garaz lub praking to taniej. oraz m-sce zamieszkania(miasto /wies czyt. natęzenie ruchu)
KIKI

Postprzez KIKI » piątek, 16 stycznia 2009, 16:28

wszystko jest ustalane indywidualnie. aha i w link4 nie ma zwyzki za wiek juz od 24. anie 25 czy 28 dla mnie akurat miało to decydujące znaczenie... ale roznie to bywa bo znajomym samo oc wychodziło drozej niz w ptu czy jakos
KIKI

Postprzez tomi » piątek, 16 stycznia 2009, 17:05

mi w PZM wyliczyli 1000zł a w PTU będe teraz miał 600zł + pakiet 150zł czyli 750zł za cały rok więc mi sie tak bardziej opłacało
tomi
Forum Killer

Postprzez wadel » piątek, 16 stycznia 2009, 17:07

tomi napisał(a):mi w PZM wyliczyli 1000zł a w PTU będe teraz miał 600zł + pakiet 150zł czyli 750zł za cały rok więc mi sie tak bardziej opłacało

Slabo mi sie robi na mysl smierdzacego za przeproszeniem PTU ( z mysla o AC mowie )
firma lubi tzw male czcionki ... Naprawa(wycena) za pomaca czesci zastepczych a nie firmowych.
Przycine ostra wala.
Ostatnio edytowano piątek, 16 stycznia 2009, 17:09 przez wadel, łącznie edytowano 2 razy
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez ravestation » piątek, 16 stycznia 2009, 17:08

wszystko zawsze zależy od jakiś indywidualnych danych...

w przypadku audi najtaniej było w PZM (po rezygnacji z OC w HDI i AC w PZU) a w przypadku mini w Compensie...

zresztą co roku się to zmienia i za rok może się okazać, że mój obecny samochód bardziej opłaca się ubezpieczyć w innej firmie, ponieważ jakaś tam dana zaważyła...
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez tomi » piątek, 16 stycznia 2009, 17:10

wadel napisał(a):
tomi napisał(a):mi w PZM wyliczyli 1000zł a w PTU będe teraz miał 600zł + pakiet 150zł czyli 750zł za cały rok więc mi sie tak bardziej opłacało

Slabo mi sie robi na mysl smierdzacego za przeproszeniem PTU ( z mysla o AC mowie )
firma lubi tzw male czcionki ... Naprawa(wycena) za pomaca czesci zastepczych a nie firmowych.
Przycine ostra wala.

ja mam u nich tylko OC więc mi to rybka ;) miało byc najtaniej i jest
tomi
Forum Killer

Postprzez KOZI » sobota, 17 stycznia 2009, 16:01

wadel napisał(a):

Przycine ostra wala.

a o co dokładnie chodzi, bo mam tam AC:)
KOZI

Postprzez sylvietti » poniedziałek, 19 stycznia 2009, 22:47

doradzcie cos, niecałe 2 lata temu ojciec skasował auto, wypadek nie z jego winy, auto ubezpieczone w PZU. Ubezpieczalnia wypłaciła 50% odszkodowania, po czym stwierdzili, że tej drugiej połowy nie dadzą, bo tak właściwie, to połowa winy była mojego ojca a połowa tamtego faceta :/ sprawa ciągnie się już dwa lata :/ poza zmianą adwokata, który działa w tej sprawie co można jeszcze zrobic ? sprawa jest durna, bo wina ewidentna tamtego, a ubezpieczalnia czesc juz wyplacila, co oznacza, ze uznali wine tamtego, ale za cholere nie wyplaca reszty
shut up and drive.
sylvietti
User

Postprzez STELMI » wtorek, 20 stycznia 2009, 16:44

możesz spróbować zwrócić się o pomoc do Rzecznika Ubezpieczonych www.rzu.gov.pl
Może coś Tobie doradzą
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez sylvietti » środa, 21 stycznia 2009, 09:34

dzięki, będziemy kombinować dalej
shut up and drive.
sylvietti
User

Postprzez wadel » środa, 21 stycznia 2009, 09:34

KOZI napisał(a):
wadel napisał(a):

Przycine ostra wala.

a o co dokładnie chodzi, bo mam tam AC:)

Ta firma ma dla AC rozne warianty ( tak przypuszczam bo nikt mi wyzszego nie proponowal ),
przyszlo do szkody zglaszam rzeczoznawca, wycena wzor. Okazalo sie tylko ze mam najnizszy wariant naprawy z czesci zastepczych. Ledwie na lakiernika styknelo.
Reasumujac trzeba czytac kaze zdanie po zdaniu. Moja wina, moja b... hyh :P :P :P
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Poprzednia strona

Powrót do Ogólne