SRTB Movie

Dyskusja na temat filmów kręconych przez ekipę SRTB i nie tylko.

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 10 grudnia 2006, 01:20

Dobrze by było... chociaż pewnie ciężko ze sprzętem by było. Zresztą troche głupio, bo wyskoczyłem z taką propozycją a sam od siebie niewiele mogę dać ;). Chociaż zawsze moge zagrać jakiegoś statyste, nie wiem czy w bagażniku czy np na przejsciu dla pieszych ;) zależy od scenariusza hehe ;).
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez weede » niedziela, 10 grudnia 2006, 11:39

Ja pomysł filmu ciągle mam w głowie i chętnie się w to zaangazuje. Ostatnim razem chciałem by było profi , wiec porozsyłałem maile do róznych firm "filmujących" z mizernym efektem, widocznie mialem pecha, ze nikt sie tym nie interesuje :P

Głównym problemem tutaj jest kamera, ktora jednak powinna być w troche większej rozdziałce niż te głuptaki moje. No i czy ludzie by nie dali ciała jak by trzeba było się spiąc i powiedzieć cos "udawanego" w sensie... "Orzech Twoje auto jest różowe, a weede krzywo sika" :lol:

Ja moge załatwić dwie IDENTYCZNE kamerki te ktorymi teraz kręce i jeden statyw. Jeśli pomyśł się rozwinie utworze osobny topic.
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 10 grudnia 2006, 12:10

Ja jak pisałem - mogę załatwić statyw - nie duży ale zawsze... a poza tym... hmmm... zależy. Jeśli temat ruszy, to bedzie trzeba ustalić co potrzebne.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez FELIPE » niedziela, 10 grudnia 2006, 16:11

ja też mogę udostępnić statyw i kamerke chyba bardzo podobną do tej której używa weede

a jakby konieczne było zrobienie materiału bardziej profi to dobrze znam gościa z porządnym sprzętem i można by z nim pogadać żeby nam pomógł

http://www.gagastudio.pl/

(kręci m.in. materiały dla tvn24, dużo reklam do TV, moim zdaniem najlepszy gość do kręcenia imprez okolicznościowych jakiego znam, profi montaż itp)
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez weede » niedziela, 10 grudnia 2006, 16:25

Chodzi tez o to, zeby to było na zasadach współpracy czyli, nie to ze bulimy mega kase i gość robi film :D
Zreszta go to musi jarać i trzeba to poczuc :P

Oczywiscie polecam wzorcową amatorską produkce Autocanon - THE LAST RACE
weede
Administrator

Postprzez Brychu » poniedziałek, 11 grudnia 2006, 01:00

The Last Race to już klasyka. Ja dysponuję również kamerą i statywem, jakość wychodzi jak najbardziej ok zgrywając przez fire wire.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez rottie » poniedziałek, 11 grudnia 2006, 01:21

Brychu napisał(a):The Last Race to już klasyka.

Skad to macie? Torrentow nie moge znalezc, na YouTube nie ma... :evil:
rottie
User

Postprzez weede » poniedziałek, 11 grudnia 2006, 10:30

http://www.autocannon.com/last-race.htm

Więcej o produkcji w zakładce About "The Last Race".

THE LAST RACE : (FILM W OKIENKU):
http://video.google.com/videoplay?docid ... +last+race

A tu moje przemyślenia na temat naszej produkcji:

- OBRAZ - kamera w dobrej rozdzialce ( musi rowniez byc dobry stabilizator obrazu,a te tansze oczywiscie takiego nie maja- patrz moja ;) )
Zakladam, ze wozkow z kamerami nie uzywamy wiec cos takiego musi byc ;)

- DZWIEK ( czyli chyba cos co najtrudniej domowymi sposobami zmontowac)
potrzebne z jeden mikrofon (wysiegnik mozna zrobic) + z 2 małe zeby nagrywac np. silnik lub zmaine biegów. TO NIE JEST PROSTE!

- OSWIETLENIE (zauwazyliscie, ze w The Last Race gosc ma zegary indiglo i cała facjata mu sie odbija i przez to dobrze go widac :D podobne zabiegi bedzie trzeba robic w nocy u nas tylko nie wiem czy np. lampka "ksiazkowa" w kazdym aucie zalatwi sprawe...dlatego tez jakies drobne oswietlenie trzeba przygotowac (np. latarka z zaciemnieniem). Zaznaczam, ze tansze kamery w ogole sobie nie radza ze słabym swiatłem

- AKTORZY - czyli cos na co ja bym nie miał wpływu Razz czyli spiecie posladow , nie smianie sie i troche puszczenie wodzy fantazji Wink no nie wiem.... :D

- POMOC - czyli zawsze jakies auto z ktorego mozna filmowac w miare komfortowo ( chyba najmniejszy problem)

- MIEJSCE - wiadomo, ze nie bedizemy krecic wszystko na pasie bo to wyjda flaki z olejem :D W sumie powinny przewazac ujecia w miescie i to tam gdize sie ladnie swieci ;) Czyli sprawne "zablokowanie" (?) takiego miejsca na powiedzmy 5-10 minut. Lub szukanie innych miejscowek, gdzie nie trzeba takiej szopki odstawiac
weede
Administrator

Postprzez FordOn » poniedziałek, 11 grudnia 2006, 12:13

Znalazlo by sie kilka ciekawych miejscowek... ;) jedna odpowiednia to wylotowka na Inowroclaw, dalej Legnowo, Nowo torunska... tylko to tez zalezy czy to maja byc same ustawki na ¼, czy przedstawienie roznych sytuacji...
FordOn
Forum Killer

Postprzez pitol » poniedziałek, 11 grudnia 2006, 12:30

Ten Last Race troche statysczny jest, tak mnie sie wydaje. A wylot na Inowrocław ładny zrobili :mrgreen: Niepogodosz :mrgreen:
Senna ... Aceleramos Juntos O Tetra E Nosso !
pitol
Frequent User

Postprzez FordOn » poniedziałek, 11 grudnia 2006, 13:44

Pitol napisał(a):. A wylot na Inowrocław ładny zrobili :mrgreen: Niepogodosz :mrgreen:

Nom dokladnie i mozna kulturalnie zaparkowac sobie... jak sie wraca po prawej stronie jest jakis bar czy smazalnia(pojecia nie mam dokladnie co ale jest) wiec wiekszych problemow by nie bylo z misiakami, a nie robiac zabardzo problemu wieczorem jest bardzo maly ruch... ostatnio jak wracalem kolo 23 to jechalo tylko 1 auto... wiec bylo by to nawet bezpieczne... bo wg. mnie podstawa to bezpieczenstwo... ;)
FordOn
Forum Killer

Postprzez weede » poniedziałek, 11 grudnia 2006, 13:54

FordOn napisał(a):podstawa to bezpieczenstwo...

dokladnie..

ja jak bede teraz w bydzi to tam sie przejade, bo coraz slabiej ogarniam jak mówicie o ulicach :P Tadziu cos kiedyś mowił, ze chłopaków z Torunia można zaprosić...
weede
Administrator

Postprzez FordOn » poniedziałek, 11 grudnia 2006, 17:54

Zaden problem... im wiecej aut tym lepiej... tylko ile osob bylo by tak zwanych pewniakow ze przyjada w razie nagrywania danej czesci calego filmu... :?:
FordOn
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » poniedziałek, 11 grudnia 2006, 19:31

Najpierw ktoś musiałby wymyśleć cały scenariusz. Ktoś ma w tym doświadczenie? Wtedy wiedzielibyśmy ile osób jest potrzebnych, jakie miejsca itd.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez pitol » poniedziałek, 11 grudnia 2006, 20:45

Głównym motywem opowieści może być odwieczny pojedynek wiertarek z niemiecką solidnością :mrgreen:
Senna ... Aceleramos Juntos O Tetra E Nosso !
pitol
Frequent User

Następna strona

Powrót do Filmy