Zmien stacje albo niech doczytajaDziadek napisał(a):z skp
Pomiar wykonywany jest przy predkosci obrotowej = 3/4 predkosci obrotowej przy ktorej auto osiaga moc maxymalna.
Zmien stacje albo niech doczytajaDziadek napisał(a):z skp

Prosze - pierwsze z brzegu http://dydaktyka.polsl.pl/ptp-wt/instru ... jazdow.pdfDziadek napisał(a):Proszę cię, pokaż ustawę.

No to na pocieszenie powiem Ci ze mimo wszystko masz glosny wydechDziadek napisał(a):I to nadal nic nie zmienia, bez obciążenia auto jest poniżej 90dBA wydech jest odpowiedni. Nie sztuka mieć ryczywoła.
To zle ? Warto sie wymieniac informacjami bo po to jest forum zdaje sieJarek napisał(a):3 strony na temat wydechu niezgodnego z przepisami

Szczerze mowiac wcale mnie to nie niepokoi.dirkdiggler napisał(a):Nie niepokoi was fakt iz 102dB dla vana pedzonego olejem napedowym jest ok i nie jest uciazliwe a dla auta osobowego jest?
Dlaczego?
Mowimy tu o "ryczacych" wydechach. Auto sportowe ryczy 102dB, ducato czy inny transit "pracuje" z ta sama emisja halasu.
Innymi slowy w dyszelku kreci sie prawie do odcinki i mierzy.(...)maksymalnej prędkości obrotowej ustalonej przez ogranicznik regulatora obrotów silnika o zapłonie samoczynnym

Arczi napisał(a):Innymi slowy w dyszelku kreci sie prawie do odcinki i mierzy.
Niewiem jak w Twojej okolicy ale u mnie nie spotykam dostawczakow czy tez "duzych" latajacych na odcince![]()
Dyszlem bryka sie przewaznie do 3000rpm ale....to moje zdanie i kazdy ma prawo miec swoje
Hehe ale jestes skapy w pochwalachSTELMI napisał(a):trochę racji w tym jest
Z ciekawosci dopytam ale w/g mnie homologacje mozna sobie pomiedzy bajki wsadzic.STELMI napisał(a):Ciekaw jestem co by powiedzieli na emitowanie hałasu nieco egzotycznych aut jak np Pagani, gdzie wydech jest tylko krótką rurką, a mimo to wszelkie homologacje ma