[S] Tajny wóz operacyjny do zadań specjalnych

Kupie/sprzedam

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

[S] Tajny wóz operacyjny do zadań specjalnych

Postprzez Brychu » poniedziałek, 14 lutego 2011, 15:02

Obrazek

Na sprzedaż sułtan polskich dróg krajowych i ekspresowych za jedyne przysłowiowe 1.600 PLN - jeżdżący, sprawny, z kilkoma drobiazgami do porobienia, bez przeglądu i OC, cały czas w bieżącej eksploatacji. 3 drzwi, szyberdach, spoiler, felgi aluminiowe czyli niemal Cosworth. Używany przeze mnie regularnie przez 5 miesięcy. Jeździ do przodu i do tyłu (do przodu do 180 km/h), pali znośne ilości paliwa. Odpala w każdy mróz, nigdy nie zawiódł, a robię nim 3-4 tys. km miesięcznie. Nie działa ABS (auto dla twardzieli), ogrzewanie tylnej szyby, podświetlenie zegarów i jakieś inne drobiazgi nie mające wpływu na wyprzedzanie wszystkich możliwych użytkowników dróg. Korozji mało, nawet bardzo mało jak na auto tej marki z tego rocznika, lakier oczywiście ma rysy, wgnioty, pęknięte zderzaki w innych kolorach, brak jakiejś listwy i inne rzeczy, których robienie nie ma żadnego ekonomicznego uzasadnienia. Od września wymieniłem tylko raz skrzynię biegów i to tylko ze swojej winy, bo nie wiedziałem że wyciekł olej. Silnik nie pali oleju, naprawdę zawsze odpala i jedzie - idealny na pierwsze auto lub na operacyjny wóz do wykonywania tajnych misji. Radio CD Alpine na oko model 1999 - nie wiem czy działają płyty, bo nigdy nie zaryzykowałem i żadnej nie uruchomiłem. Czasami włączenie kierunkowskazu powoduje samoistne włączenie świateł długich - w nowych samochodach klasy Premium opcja ta nazywana jest doświetlaniem zakrętów. Silnik 1.6 16v Zetec o niebagatelnej i przerażającej mocy 90 KM, co sprawia że naprawdę trzeba się hamować, bo lekkie dodanie gazu powoduje zwijanie asfaltu. Po mroźnej nocy odpala bez zająknięcia, rusza, po czym przy wciśnięciu sprzęgła potrafi zgasnąć - ponowne odpalenie i można lecieć na pełnym ogniu. Nie przeszkadza to w codziennej eksploatacji i można się przyzwyczaić. Auto używane oczywiście jako siódme w rodzinie, po emerycie lekarzu używającym go raz na tydzień na wypad do kościoła, książkę serwisową mogę wydrukować z wszystkimi możliwymi wpisami. Oczywiście jest wspomaganie kierownicy, poduszka powietrzna jedna lub chyba nawet dwie, ale nie zagwarantuję czy zadziała. Opony zimowe w dobrym stanie 185/65/15. Auto naprawdę non stop jeżdżące i o dziwo nie psujące się poza drobiazgami, którymi nie należy w ogóle się przejmować. Spokojnie na trasie lata 140-160 km/h i nie wypada z drogi. Cena jak za rower i to nawet nie jakiś dobry więc obejdzie się bez negocjacji. Przegląd każdy rozgarnięty obywatel sobie zorganizuje, a i OC nie powinno być problemem. Nic tylko brać. Do wzięcia niemal od zaraz. Sprzedaję z powodu wyjazdu, powiększenia się rodziny i przesiadki na prywatny helikopter.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szczegóły PW albo 794 386 227 - tylko bez idiotycznych pytań - to nie 2-letni Bentley Continental.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » poniedziałek, 14 lutego 2011, 15:29

dobry opis :lol:
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez ruciol » poniedziałek, 14 lutego 2011, 19:45

....lekkie dodanie gazu powoduje zwijanie asfaltu...

.... to pewnie dlatego Eurovia jeszcze nie moze "nawinac asfaltu na twardzickiego :P

opis od rzeczy rzecz jasna ;) no i wszystko wiadomo czy cos chodzi a co nie chodzi ... ale jezdzi ;)
ruciol
Super user

Postprzez Brychu » poniedziałek, 14 lutego 2011, 20:33

No uważam, że w takim budżecie to zaleta, że np. autem przejechałem z 15 tys. km bez awarii. To jest kurwa 1600 zł, no bez jaj.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez tomi » poniedziałek, 14 lutego 2011, 22:46

łeee szkoda że nie kombi :mrgreen:
bo w lepszym stanie niz mój ;)
tomi
Forum Killer

Postprzez bigboy » środa, 16 lutego 2011, 10:26

Jaki rok sułtana?? :)
bigboy

Postprzez Brychu » środa, 16 lutego 2011, 13:29