nawet tego nie skomentuje...

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

nawet tego nie skomentuje...

Postprzez --orzech-- » piątek, 6 sierpnia 2010, 07:23

http://wiadomosci.onet.pl/2206955,11,wi ... ,item.html

te pedały z ministerstw maja szoferów i nawet kilometra nie przejezdzaja po naszych cudownych drogach...
jak naprawic drogi i usprawnic ruch to nie wiedza ale jak doje..ać biednych kierowców to owszem...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez STELMI » piątek, 6 sierpnia 2010, 10:07

ostatnio nie wiedzą gdzie to jajo znieść. Już kilka wersji zmian z punktami czytałem.
Na dodatek ostatnio stoją dosłownie wszędzie, w miesiąc nazbierałem 16 punktów, a jak tu rok przetrwać... :roll:
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez jedrekx » piątek, 6 sierpnia 2010, 10:19

STELMI napisał(a):a jak tu rok przetrwać... :roll:

zainwestować w CB radio... ;)
jedrekx
Frequent User

Auto: MB

Postprzez Venomus » piątek, 6 sierpnia 2010, 11:16

jedrekx napisał(a):
STELMI napisał(a):a jak tu rok przetrwać... :roll:

zainwestować w CB radio... ;)

Ja polecam antyradar ;) Rok temu uzbierałem 18 w kilka chwil, teraz od roku nie mam nic :)
FORD COUGAR 2013 2.5 SVT C2 ORANGE EDITION
http://www.CougarKlub.pl
http://www.CougarKlub.org
Pozdrawiam Wszystkich Patryk :D
Venomus
Super user

Auto: Ford Cougar V6 2013

Postprzez ryba-1 » piątek, 6 sierpnia 2010, 11:23

nic nie zastapi dobrego CB
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez --orzech-- » piątek, 6 sierpnia 2010, 11:26

ja mam cb i 24pkt znowu...
cb trzeba sluchac ;)
--orzech--
srtb crew

Postprzez andy » piątek, 6 sierpnia 2010, 12:42

wkur... takie dzialanie tych idiotow, wszedzie stoja fotoradary itp jak ktos duze jezdzi to nei problem nazbierac tyle co ma orzech :mrgreen: i do tego takie pomysly :/
ja ostanio dostalem fotke na ktorej widac moje auto prawie na wysokosci znaku "koniec terenu zabudowanego" wiec strzelaja wszedzie gdzie sie da :/ a CB tez nie zawsze pomaga...niestety :/
"Twoj samochod jest wtedy wystarczajaco szybki, gdy stojac rankiem przed nim boisz sie go otworzyc"-Walter Röhl
andy
Super user

Postprzez ruciol » piątek, 6 sierpnia 2010, 15:20

dokładnie projektów zmian odnośnie pkt i zmian w zakresie szeroko rozumianego "ruchu drogowego" sie pojawia co chwila.... i co chwila pomysły mnożą się jak z kapelusza u czarodzieja....

no jakby to trafnie skomentowac ;) ziarnko do ziarnka i zbierze sie miarka .... a że w budżecie piszczy "bida z nędza" to i każda zl sie przyda na finansowanie rożnych dziwnych pomysłow i to w skali kraju ..jak i podrzędnej gminy Kozia Wólka (nie ubliżając Koziej Wólce rzecz jasna!!)

a tak w zasadzie do wszystko sprowadza sie do "dojenia" z kogo tylko można w imię "prawa" ... często z rozsądkiem nie mającego nic wspolnego o czym w wielu przypadkach przyznają się sami "włodarze".... a że daje to w skali roku niezła kase to rzecz już "policzona" dla takich gmin...... szczegolnie jak naprzyklad gminy w ok. powiatu Człuchowa (np. w lato trasa nad morze odc. Człuchów - Koszalin, normalnie czesto i gęsto trzeba się uśmiechać ;) )
ruciol
Super user

Postprzez LeszekMK81 » piątek, 6 sierpnia 2010, 15:36

czytalem o tym samym tylko gdzie indziej, przyznam racje tym co napisali ze szukają kasy w ministerstwie ale czemu naszym kosztem znowu , dość ze okradaja nas na kazdym kroku to jeszcze wprowadzaja takie gówno , wiadomo punky karne musza byc bo na pewno ferr by nie bylo jak by je znieśli całkowicie ale to co chca zrobic to juz szczyt głupoty

CB, anty radary to moze sa dobre na predkość ale pamietajcie ze nie tylko sie dostaje punkty karne za te kategorie jak ma ciebie Policjant upierdolic to i tak to zrobi po swojemu
Filmy - LeszekMK81

VAG System

█║▌│█│║▌║││█║▌│║
ORIGINAL PROFILE ®
LeszekMK81
Forum Clubber

Postprzez --orzech-- » piątek, 6 sierpnia 2010, 15:52

tylko ja uwazam to za totalnie nienormalne...

limit mozliwych do zdobycia punktow powinien byc uzalezniony od km jakie się w roku przevbywa... np... moja matka robi 8000km w roku - jej limit to 24 punkty
ja robie ok. 120tys km - mój limi 100 punktów

tak samo jak oc samochodu... oc powinno być dla kierowcy a nie samochodu...
na chuj mam placic za np. 3 auta oc skoro nie jestem w stanie jednosczesnie jezdzic 3 autami naraz....
a tak place oc za auto ktorym np. nie zrobie w roku 1 km.....
glupota
--orzech--
srtb crew

Postprzez wadel » piątek, 6 sierpnia 2010, 16:39

OC na kierowce to kwestia czasu zbyt wiele osób znamy co się na tym dorobiło/dorabia.

Natomiast kwestia pkt. przecież nie mamy żle w stosunku do np. Angli gdzie za poważny pocisk leci prawo z miejsca raz na zawsze.

Mam wrażenie że jestem monotematyczny, ale co z kierowcami co wymeczyli wszystkie kategorie ? Nie może być tak że walne 24pkt i trace wszystko.
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez ravestation » piątek, 6 sierpnia 2010, 16:59

wadel napisał(a):Natomiast kwestia pkt. przecież nie mamy żle w stosunku do np. Angli gdzie za poważny pocisk leci prawo z miejsca raz na zawsze.

co do wielkości mandatów i innych kar dotyczących wykroczeń drogowych proponuję pokozaczyć w Skandynawii :lol: :lol: :lol:

jeśli chodzi o kwestię Oc, to powinna być także możliwość rejestracji pojazdu na czas określony (tak np jest rejestrowanych wiele cabrioletów i roadsterów w Niemczech)

jeśli chodzi o kwestię nowych przepisów, to niestety mamy przepisy jakie mamy i nic na to nie poradzimy...
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Pit » piątek, 6 sierpnia 2010, 17:09

--orzech-- napisał(a):...na chuj mam placic za np. 3 auta oc skoro nie jestem w stanie jednosczesnie jezdzic 3 autami naraz....

Kiedy jeździsz jednym, drugi może się zjarać od zwarcia instalacji elektrycznej a fajerwerki mogą objąć dwa pojazdy zaparkowane obok. W trzecim zapomnisz wrzucić biegu/zaciągnąć ręcznego i przy silnym podmuchu wiatru wpierdzieli się w świeżo urządzony ogródek sąsiadki ;)
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez andy » piątek, 6 sierpnia 2010, 17:40

chlopaki bez obrazy ale jakie kolwiek porownania do UK szwajcarii czy nie daj boze do niemiec to nei na miejscu bo tam mozesz sie poruszac autostrada i spokojnie jedziesz tyle co w przepisach kaza a dojedziesz szybiej jak u nas naginajac te przepisy...
u nich drogi inne to i kary inne u nas nie ma ani drog ani zarobkow a kary powli bedziemy mieli takie jak na zachodzie... :lol:
"Twoj samochod jest wtedy wystarczajaco szybki, gdy stojac rankiem przed nim boisz sie go otworzyc"-Walter Röhl
andy
Super user

Postprzez --orzech-- » piątek, 6 sierpnia 2010, 20:30

zgoda w skandynawi moze i mandaty wysokie... ale mi nie przeszkadzalo jezdzic 40km/h w momencie kiedy wiedzialem ze teraz jade przez wioske ale zaraz wjade na piekna autostrade.... nie mowiac juz ze oni maja szersze i lepsze sciezki rowerowe nizmy drogi szybkiego ruchu...
--orzech--
srtb crew

Powrót do Ogólne