Halo halo! Są tu jacyś streetracerzy praktycy czy sami teoretycy? Co za nuda, nie ma co robić, że aż z braku laku na to forum wszedłem!
Małolaty na mieście mówią, że to streetracingowe forum a jak ma być streetracingowe jak nikomu się nie chce na żadne wyścigi jeździć! Wstyd!

Ale o czym my tu mówimy jak lokalny przywódca tego streetracingowego półświatka - niejaki Brian O'Conner El Weedo po wielkich namowach żeby pojechał na ostatnie SSS chociaż jako widz nie mówiąc już, że mówił, że pojedzie autem stwierdził ostatecznie, że nie gdyż wróciłby po dobranocce! A było blisko i wróciłby zaraz po dobranocce, mama by nagrała najwyżej

W efekcie z Bydgoszczy pojechał Tomek i ja obydwoje pustymi autami. Kiedyś dawno dawno temu jak tym światem rządził niejaki Dominic Toretto El Jarko KPTK który zresztą zaczynał cały ten tuningowy syf w tym mieście to jeździliśmy na zawody licznym gronem pomimo, że mało kto się ścigał i nikt nie wygrywał i było fajnie...
To tylko niektórzy z ekipy na wyścigach parę lat temu w Poznaniu...
Obozowisko...
Żaden człowiek ekipy się nie nudził..
Ja nie moge jaki plejaas...
Podium... Na najwyższym punkcie słynny Mielcarek...
W tle jego bolid...
A co do rankingu to(nie, że się czepiam) ale faktycznie Weed raz mówi tak, raz tak a jest zrobione jeszcze inaczej. Moim zdaniem czasy z zawodów choć obiektywne(chociaż nie zawsze bo wpływ ma na to wiele czynników - różne nawierzchnie, pogoda, nachylenie powierzchni, konfiguracja auta, sprzęt pomiarowy itp.) nie mają w rankingu racji bytu jako wyznaczniki a jedynie mogą być dopisane jako ciekawostka. Wydaje mi się, że bezsensu ustalać ranking na zasadzie domysłów, spekulacji i logiki. Powinniśmy zrobić jeden wielki spot rankingowy z info na forum ze znacznym wyprzedzeniem aby wszystkim pasowało a tym co nie to jeżeli chcą w nim być żeby się dostosowali. bo wszystkim nigdy nie da sie dogodzić. Nic nie mam do nikogo ale sądzę, że powinny być to auta osób które się faktycznie utożsamiają z SRTB - jeżdżą na spoty których nie ma, piszą aktywnie na forum(np. ja). Inaczej to każdy może powiedzieć, że ma po 3 znajomych z mocnymi autami co mają takie i takie ksywy, dane katalogowe można sprawdzić i wpisać do rankingu... A kto nie przyjedzie na taki spot będzie np. wpisany w liście oczekujących pod rankingiem do kolejnego spotu o którego terminie wspólnie zadecydujemy bo chyba np. ustalić, żeby takie spoty rankingowe były raz na miesiąc to zbyt często. Niestety nie ma praktycznie wcale nawet zwykłych spotów co jest naszą wspólną winą dlatego podejście do rankingu w taki a nie inny sposób dodatkowo nas wszystkich zmobilizuje do spotkania się, pojeżdżenia, porozmawiania i spędzenia miło czasu. Tylko, żeby nie było takiej sytuacji, że "ja z tym nie jadę bo po co" - tak to znowu możemy zrobić ranking na zasadzie domysłów. A tak coś sie będzie działo, zobaczymy jakie są różnice miedzy autami itp. Teraz jest ciepło, fajnie:) - Łidi załóż jakiś temat i zaproponuj termin... Trzeba się zmobilizować. Wiadomo, że nie wszyscy mają auta ale tak to w nieskończoność będziemy czekać bo zawsze ktoś nie będzie miał auta a chociaż będzie okazja do spotkania sie i pogadania.