uboat napisał(a):gdzieś wyczytałem, że powyżej 40 stopni C ta folia carbonowa 3M nie zachowuje już się tak jak powinna (chyba konkretnie chodzi o cechy kleju jakim jest przyklejona). Latem blachy chyba mają wyższą temperaturę, stąd pytanie czy nic się nie bedzie działo?
Jeśli miałby klei nie mieć swoich właściwości w tej temperaturze to zwłaszcza w oklejonych skomplikowanych kształtach mogłoby coś się dziać, np na spojlerach, grilach czy dyfuzorach.
generalnie folie lepiej kształtuje sie na elementach zwykła suszarka a nie opalarką, ale tylko dlatego że opalarka podgrzewa miejscowo a suszarka ogrzewa większa powierzchnię więc jest poprostu wygodniej i szybciej
co do odpowieniej temp. to do montażu jest ona na poziomie od + 8stopni do + 50 stopni (w niższej lub wyższej temp. folia albo pęka przy nakładaniu lub rozciąga sie zabardzo, tym samym tracąc swoja strukturę)
na folie jest gwarancja 5-7 lat a na montaż 3 lata, przez ten czas z folia nic sie nie dzieje, bez względu czy samochod jeździ silnym mrozie czy w upalne dni
widziałem jak się ściąga folię po 5 latach i lakier wygląda jak przed polożeniem folii czyli idealnie
co do folii to korzystam głównie z innego producenta niz 3M, będącego dłuzej na rynku folii do zmiany koloru lakieru niz 3M
pozatym 3M w 99% nie sprzedaje folii na m2 tylko na rolki po 50m więc jest to bardzo duże utrudnienie
troche sie rozpisałem, wracając do pytania:
folia carbonowa od 3M ma klej kanalikowy, jest to dużo ułatwienie przy montażu ale przy naciaganiu kanaliki sie rozciagają i powstaje przestrzen bez kleju miedzy nimi przez co potrafi sie ona odklejac
z tego co wiem to maja specjalny aktywator do montażu ale do dzisiaj nie sa w stanie mi odpowiedziec czy ten aktywator po ściagnieciu folii da sie usunąc
jeżeli element nie jest jakos zaawansowany, jest to raczej plaska powierzchnia np. dach, maska, itd... to nic sie z nia nie dzieje