Stereotypy BMW i takie tam...

Tutaj będą przenoszone tematy off-topicowe

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Sokół. » piątek, 2 marca 2007, 18:05

Po pierwsze nie jestem Twoim kolega, a po drugie to wiem co mowie. Filip wyprzedziles mnie bo chcialem sam sie ciebie spytac ile osob zamawia motodoktory do popychaczy.Mysle, ze jest na tym niezly interes.Te silniki sa po prostu zjebane, duzo pala, nie jada i sa awaryjne.
Kupie cos w dobrych piniadzach.
Sokół.
Super user

Postprzez Hamann BKB » sobota, 3 marca 2007, 03:55

hehe...nie no sorki .to jak sie u was pisze MR. a moze Herr,hehe piszcie sobie sami bzdety w swoim kregu.Narazie wam.Rozsmieszyles mnie sokól tym.."po pierwsze..........". Szkoda,ze nie napisałes -Prosze pana...:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hamann BKB

Postprzez dave » sobota, 3 marca 2007, 09:35

Sokół. napisał(a):nie jada i sa awaryjne.

a czy w tych e30 i e36 poza M ktorys silnik jezdzi :?: :lol: no moze faktycznie te 2,5 jeszcze daje rade ale wszystko ponizej to tak srednio ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » sobota, 3 marca 2007, 09:59

Dziewczyny, nie drapcie sie, nie po to jest forum, nie od tego ono jest, nie od tego jest ono!
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez FELIPE » sobota, 3 marca 2007, 12:20

ja nidzie nie napisałem że E30 albo E36 słabo jeżdzą - dla mnie silniki m20b25 i m50b25 są fajne, ale np. 320 to pomyłka bo pali tyle co 2,5 a jedzie słabo (wiem bo sam miałem)

z kolei 1,8 naprawdę strasznie stukają

a 1,6 w BMW to jakaś pomyłka, powinno być wyraźne oznaczenie że to silnik dla kobiet po zakupy, żeby się nie zabiły na tylnym napędzie

tak więc HAMANN znamy się długo i naprawdę nie ma sensu bicie piany o pierdoły, do zobaczenia na jakimś spociku 8)
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez ERDII » sobota, 3 marca 2007, 14:55

czy w tych e30 i e36 poza M ktorys silnik jezdzi no moze faktycznie te 2,5 jeszcze daje rade ale wszystko ponizej to tak srednio

no jak chcesz to mozesz na jakims najbliższym spocie sie sam przekonac jak 325 idzie....
ERDII
Forum Clubber

Postprzez Brychu » sobota, 3 marca 2007, 20:31

Erdi szóstke beemę byś lepiej zaprezentował, to świetne auto i Ci co nie widzieli chcieliby zobaczyć.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez ERDII » sobota, 3 marca 2007, 22:26

Brysiu kiedyś nadejdzie ta chwila... :lol:
ERDII
Forum Clubber

Postprzez Mav » niedziela, 4 marca 2007, 14:10

M20B20 to tak naprawde zrobienie na siłę małej 6scio cylindrówki.
6cio cylindrowy silnik ma wewnętrznie większe opory niż analogicznej pojemności 4ro cylindrowy. W dodatku za najbardziej optymalną pojemność komory spalania uznaje się przedzial 400-500 ccm stąd najfajniejsze dwu litrówki to silniki 1.6-2.0 a dla szesciu garów granica się zaczyna od 2.4 litra
"320" ma byc w miare spokojnym silnikiem o przepięknym brzmieniu. Jego przewagą nad "325" jest fakt ze nikt nie będzie próbował go zajeździć bo ten silnik nie nadaje sie do robienia stójek itd :D N i ma jeszcze jedna niepodważalną zaletę - jego głowica jest dużo bardziej wytrzymalsza na wichrowanie i pękanie.
Niestety opory wewnętrzne ma takie same jak 325, więc i spalanie podobne :(
Mav

Postprzez --orzech-- » niedziela, 4 marca 2007, 17:51

wydaje mi sie ze panowie z bkb są w małym błędzie ...
to ze jesteście bkb nie znaczy ze jesteście jedynymi osobami które znają sie na bmkach...
jest jeszcze grupka osób które na prawdę sie znają na bmkach...
jak ktoś mi mówi ze silniki 4 garowe prócz s14 oczywiście są fajne to go wyśmieje...
sam jeżdże 4 garówką i jedyne co mi sie w niej podoba to odrobinę lepsze osiągi niż w 2.0 i niższe spalanie... ale to koniec... to tylko substytut sportowego samochodu nic więcej...
a to wasze pierdolenie bzdetów typu ze 1.6 1.8 itp to fajne silniki jest żałosne...
to tak jakbyście kupili matiza i uważali ze jest bardzo udana konstrukcja nadająca sie do streetracingu tylko dlatego ze was nie było stać na nic innego... albo nie chcieliście zadać sobie choć trochę trudu aby znaleźć 2.5 lub coś jeszcze porządniejszego...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez DAKER BKB » niedziela, 4 marca 2007, 18:35

To może ja się wypowiem miałem 3 bemki od 1,6 do 2,5 i według mnie 1,6 m40 to niestety porażka i to trzeba przyznać - pukające samoregulatory , duże spalanie w porównaniu np z innymi 1,6 ... ale co do isa to nie dam złego słowa powiedzieć !! ... według mnie to najlepszy silnik pod względem osiągów i spalania w bmw ... przy 150km/h na trasie spalił mi 7,3 litra na 100km a co do awaryjności - bzdura!!! nie słyszałem jeszcze klekoczącego isa ... Wiadomo że jeśli się kupuje szrota - imitacje bmw to wiadomo że psuć się będzie ale jeśli się ma dobry egzemplarz to kłopotów z nim nie ma . Ja moim isem w ciągu 2 miesięcy objechałem kilka wypraw do niemiec z czego najdalsza nad jezioro bodeńskie (ok 1100km) w jedną strone i czy były jakieś problemy .......... ZERO !! po tych wszystkich wyprawach nie ubyło nawet kropli oleju z bagnetu , a czy coś później musiałem naprawiać - nic ... wszystko jest w jak najlepszym porządku . Co do dźwięku wiadomo że to nie 6 garów ale jeśli komuś zależy na mruczeniu to niech sobie tłumik jakiś założy i też tragedii nie ma - oczywiście patrząc pod naszym względem ... Co do 2,5 to nie jest to do opisania :D - wrażenia z jazdy osiągi i pomruk - wszystko jednak kosztem zużycia paliwa i strachem "oby sie tylko nic nie posypało " ...
TRANSPORT

3 EURO PALETY , 1,5T
33 EURO PALETY 24T
LAWETA
KRAJ - ZAGRANICA
TEL 606 481 479
DAKER BKB
Rookie

Postprzez --orzech-- » niedziela, 4 marca 2007, 22:01

no niestety ja mam dosyc rozne doznania z isem...
poprzedniego kupilem z motodoktorem inside...
wiec remoncik byl nieunikniony... ale po remoncie i zachowaniu kiku podstawowych zasad eksploatacji silniczek jest bezawaryjny... wazne aby nie palowac na zimnym... i lac pełen syntetyk ;)
kolejnego isa kupile i silniczek byl zyleta... ale przelozylem ze starej bo wlozylem mase kasy w ten stary... ale obecnie jedynym problemem jaki w nim mam to dosyc duze spalanie nawret przy kolach 15kach... ale sie zrobi...
--orzech--
srtb crew

Postprzez Pawel BMW e36 » poniedziałek, 5 marca 2007, 13:29

a dlaczego 1.6 klepia?? bo ludzie leja syfiasty olej, silniki z samoregulatorami powinny jezdzic na pelnym syntetyku,mialem kiedys 316 w e30 to znecalem sia nad nia 2 lata silnik jak chodzil tak chodzi,
Pawel BMW e36
User

Auto: e46

Postprzez Mav » poniedziałek, 5 marca 2007, 21:34

To byl silnik m10? One tak nie klepią...
Najslynniejsze w tych kwestiiach są m40 :(
Mav

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 5 marca 2007, 22:27

i m42 ;(
--orzech--
srtb crew

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off Topic