instalacja gazowa- gdzie zalozyc?

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez STELMI » wtorek, 15 września 2009, 10:32

Ed napisał(a):klient podpisuje zlecenie naprawy w ktorym jest klauzula o mozliwosci wykonania jazdy probnej (i to nie jest napisane malym drukiem)

w tym nie widzę problemu, a wracając do Glinek to dostali bardzo wyraźny zakaz ruszania gdziekolwiek samochodem
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez qrax » wtorek, 15 września 2009, 19:48

Ja zakładałem na glinkach, jestem bardzo niezadowolony i odradzam. Jazdy probne odbywaja sie, ale ja siedze za kółkiem ;)
qrax
Super user

Postprzez FordOn » wtorek, 15 września 2009, 20:13

Dave mowilem ci ze to bydle bedzie palic jak wsciekle przy tej wadze... :)
Jak chcesz cos montowac to zakladaj Sequent 24 od BRC, bardzo dobrze sie to sprawuje, bezawaryjna instalacja, tylko filtry wymieniac i jezdzic...
Na 40l gazu zrobisz (przy spokojnej jezdzie) 330-365km czyli kosztorysowo wychodzi to 78zl tankujac na shellu.
FordOn
Forum Killer

Postprzez dave » wtorek, 15 września 2009, 21:06

FordOn napisał(a):Dave mowilem ci ze to bydle bedzie palic jak wsciekle przy tej wadze...
no wlasnie jest na tyle dobrze ze to auto pali mniej niz zakladalem.. 8l spokojnie starcza na srednie spalanie.. ale to auto bylo skazane na gaz od samego poczatku i teraz juz czas to zrobic ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Ed » wtorek, 15 września 2009, 21:11

STELMI napisał(a):w tym nie widzę problemu, a wracając do Glinek to dostali bardzo wyraźny zakaz ruszania gdziekolwiek samochodem

skoro montuja ci gaz to w jaki sposob maja zatankowac butle zeby sprawdzic szczelnosc instalacji i ustawic sterownik?
Pit Stop - Mechanika Pojazdowa tel. 518 180 190
Ed
Frequent User

Postprzez GaRaż » wtorek, 15 września 2009, 23:07

Ed napisał(a):
STELMI napisał(a):w tym nie widzę problemu, a wracając do Glinek to dostali bardzo wyraźny zakaz ruszania gdziekolwiek samochodem

skoro montuja ci gaz to w jaki sposob maja zatankowac butle zeby sprawdzic szczelnosc instalacji i ustawic sterownik?

no gaz zatankowac to wiadomo , ale ustawic sterownik to powinna byc hamownia , zreszta sekwencje powinno sie ustawic na obciazeniowce gdyz mozna zasymulowac rozne obciazenie silnika na roznych biegach i obrotach , nie dam sobie inaczej powiedziec , dlatego twierdze ze nie ma gazownika w bydzi , ktorego mozna polecic z czystym sumieniem.
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » środa, 16 września 2009, 05:17

Ed napisał(a):STELMI napisał/a:
w tym nie widzę problemu, a wracając do Glinek to dostali bardzo wyraźny zakaz ruszania gdziekolwiek samochodem

STELMI napisał(a):nie bez klienta i nie bez dokumentów od auta

Nie wiem czemu tak ich bronisz, gdybym wstawił Tobie auto i dał wyraźny zakaz (2 krotnie powtarzany) wyjeżdżania gdziekolwiek poza teren Twojego zakładu i nie dał dokumentów od auta. Zgodziłbyś się na ten zakaz i umówił na konkretną godzinę kiedy mam podjechać i razem pojedziemy zatankować i będę potem czekał na strojenie to byś wyjeżdżał? Na dodatek wyjazd był na kilka min przed umówioną wizytą i przy okazji wyjazdu zostały uszkodzone 2 świerzo kupione koła.
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez Ed » środa, 16 września 2009, 08:14

nie bronie akurat ich tylko dla mnie to jest dziwne zachowanie, generalnie po kazdej robocie auto powinno byc sprawdzone jak sie zachowuje w czasie jazdy

STELMI napisał(a):Zgodziłbyś się na ten zakaz i umówił na konkretną godzinę kiedy mam podjechać

nie jestes w stanie okreslic konkretnej godziny przy wikeszych robotach
Ed
Frequent User

Postprzez STELMI » środa, 16 września 2009, 08:17

przy instalacji gazu z dużym ich doświadczeniem wiedzą ile mniej więcej czasu założenie im zajmuje do danego samochodu. Sami powiedzieli godzinę
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez Ed » środa, 16 września 2009, 08:43

zawsze moze sie trafic zonk i to nie tylko przy gazie, czasami robota ktora ma zajac 15 min zajmuje 4 godziny
Ed
Frequent User

Postprzez STELMI » środa, 16 września 2009, 08:51

EOT
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez qualin » środa, 23 września 2009, 12:05

Ja zakladalem na glinki. Umowiony bylem na konkretny dzien i godzine. przyjezdzam, a koles mnie sie pyta czy nie moge wpasc jutro bo sie pomylili i jeszcze jedna alfa podjechala i zaczeli juz montowac. mowie ze nie bo urlop bralem specjalnie to cos tam marudzili, poskladali auto kolesia do kupy i wzieli sie za moje. caly dzien siedzialem u nich i patrzalem jak montuja instalacje. po zalozeniu wszystko fajnie i pieknie, nawet maly rabat i plaka gratis dostalem. pojechalem zatankowac sie na shell. wlalem do pelna a kontrolki od gazu pokazuja ze mam rezerwe. dzwonie do warsztatu, ale niestety juz pojechali do domu wszyscy i kazali kiedys przy okazji zajechac to naprawia. przejechalem ponad 1000 km wiec udalem sie na darmowy przeglad. auto powyzej 4 tys troche zamula, powyzej 6 tys przalacza sie na benzyne. koles cos tam pogrzebal w ustawieniach i mowi ze powinno by ok. zebym nie zwrocil uwagi to nawet szczelnosci by nie sprawdzili. ustawili mi tez kontrolki od gazu, z tym, ze teraz pokazuje mi non stop pelen zbiornik :/ wydaje mi sie tez, ze zalozyli za slaby reduktor, bo czuc roznice na gazie i pb dosc znaczna. jak jest za slaby reduktor to za male cisnienie gazu i wtedy instalacja wspomaga sie benzyna, przez co miesiecznie wydaje 200 zl na pb, mimo, ze jezdze tylko na lpg. musze znalezc chwile czasu i jechac z nimi pogadac bo tak nie moze byc. szczerze to spodziewalem sie bardziej kompetentnych ludzi w najdluzej dzialajacym zakladzie IG w bydzi.
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez Brychu » środa, 23 września 2009, 12:52

Zakładałeś sekwencję ?
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez qualin » środa, 23 września 2009, 13:13

Brychu napisał(a):Zakładałeś sekwencję ?

tak. stag 300+.
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez qrax » środa, 23 września 2009, 23:27

mam bardzo podobne niedolegliwości po montazu na glinkach co qualin... Tylko inna sekwencja - sirocco
qrax
Super user

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Techniczne