Czas na nowe autko :)

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez qualin » niedziela, 16 listopada 2008, 19:32

rulek napisał(a):A co na to sprzedawca auta

chwile z nim pogadalem, oczywiscie on o niczym nie wie, nic nie wlewal do silnika i nie zmuszal mnie do kupna tego auta. po chwili rozlaczyl sie jak zaczalem go skarowka straszyc.

Brychu napisał(a):domyślam w papierach nigdzie nie było.

no nie bylo, teraz wiekszosc handlarzy wciska kupujacym lewe umowy z niemcami, takze wychodzi na to ze auo od niemca kupilem :/

rulek napisał(a):Ale pozostaje jeszcze mniej oficjalna droga.

nie bede jechal 300 km w jedna strone zeby kolesiowi miche sklepac. mozna jeszcze zlozyc anonimowy donos na policje i do skarbowki o popelnieniu przestepstwa, czyli lewe umowy, lewe blachy itp.
mozliwe ze zaloze kolesiowi sprawe w sadzie, ale musze jeszcze obadac pare rzeczy.
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez rulek » niedziela, 16 listopada 2008, 19:39

Ja nie mowie o klepaniu michy tylko o konstruktywnej rozmowie, ktora mialaby na celu wyjasnienie pewnych niescislosci ;) W kazdym razie ja bym tego tak nie zostawil i zadal sobie trudu zeby choc troszke kasy odzyskac. Tylko Qualin pamietaj, ze on tez ma pewnego asa w rekawie. Chodzi mi oczywiscie o "umowe" Twoja z niemcem. I jeszcze jedno, co do anonimowych donosow. Uwierz mi, ze wszystkie te, ktore nie sa podpisane z imienia i nazwiska laduja w koszu.
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » niedziela, 16 listopada 2008, 20:19

Możliwe że Ty pójdziesz do sądu ? To Twój pomysł ? Za podrabianie dokumentów chcesz beknąć ? Za zaniżanie kwot na umowie ? Tak Ci dopierdolą, że 3 Alfy byś za to kupił. Sorry panowie, takie jest życie, jest wtopa, trzeba sie ogarnąć i żyć dalej: nie wykłócać się następnym razem o przebieg, o super stan techniczny i brać poprawkę na handlarzy i wszystkei okazje.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez rulek » niedziela, 16 listopada 2008, 20:29

W sadzie nie masz zadnych szans, tzn. inaczej, masz szanse, ale zeby samemu wyrok dostac. Tak jak ja sugerowalem i Brychu napisal, jak zaczniesz oficjalnie, zbyt dobrze na tym nie wyjdziesz. Jezeli jakies szantaze typu urzad skarbowy itp. itd. nie pomoga zeby chociaz troche dolozyl sie do silnika to niestety ale raczej bedziesz musial odpuscic.
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez qualin » poniedziałek, 17 listopada 2008, 14:50

zeby bylo zabawniej to jeszcze mnie urzad celny sciga za zanizenie wartosci auta :P
mialem wpisana cene 2 000 euro. pewnie teraz trzeba bedzie do jakiegos rzeczoznawcy uderzyc :/ dzwonilem i pytalem czy wystarczy jak sam zrobie zdjecia zniszczonych elementow karoseri i jak przedstawie opinie z serwisu o stanie silnika, ale koles nei byl mi w stanie nic odpowiedziec. najprosciej by bylo jakbym mial fakture na silnik, ale kolesie zeby mi ja wystawic chcieli zebym doplacil im vat w wysokosci 600 zl, wiec zrezygnowalem z fakturki.
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez andy » wtorek, 18 listopada 2008, 00:31

wiec jedz do rzeczoznawcy niech ci wystawi jaka jest wartosc samochodu z rozj...nym silnikiem i wtedy cellicy moga skoczyc bo wartos bedzie taka jak na kwitach :)
"Twoj samochod jest wtedy wystarczajaco szybki, gdy stojac rankiem przed nim boisz sie go otworzyc"-Walter Röhl
andy
Super user

Postprzez Hys » środa, 19 listopada 2008, 23:19

Tnij koszty i sprzedaj ją dalej w cholere ze stratą, Alfa to worek bez dna - wiem co mówię. Chyba, że Cię na to stać i jesteś prawdziwym Alfisti
Hys
User

Poprzednia strona

Powrót do Techniczne