Piotruś napisał(a):Kamil Wolski napisał(a):Aha, o to faktycznie lipna sprawa. Myślałem że wystarczy prowadzić sklep. Ale to rozumiem przepisy to regulują? A czy firma, którą się zarejestruje, i będzie wiadomo że ona zajmuje się tuningiem, czyli m.in. instalacją podtlenku, będzie mogła go kupić? Czy przepisy są tak skonstruowane że praktycznie nie sposób dostać podtlenek?
Jako, że używanie podtlenku azotu do napędzania silników samochodowych jest w Polsce nielegalne (jak w większości krajów świata) - obawiam się, że mógłby być i w takim przypadku problem
trance napisał(a):generalnie to tez nie wiedziałem ze dopalacz ten jest nielegalny...
STELMI napisał(a):trance napisał(a):generalnie to tez nie wiedziałem ze dopalacz ten jest nielegalny...
jest tak samo nielegalny jak LPG montowane w garażu bez odpowiednich papierów

STELMI napisał(a):trance napisał(a):generalnie to tez nie wiedziałem ze dopalacz ten jest nielegalny...
qualin napisał(a):instalacje mozna miec, nei mozna jej natomiast uzywac na drogach publicznych. wiec jak policja nas zatrzyma to musimy mnie pstryczek w pozycji OFF

STELMI napisał/a:
trance napisał/a:
generalnie to tez nie wiedziałem ze dopalacz ten jest nielegalny...
Z tym się zgodzę. Jednak można jechać do warsztatu i założyć LPG legalnie, a NOS już nie...