['91 Volkswagen Polo] a swap ... co dalej

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Marcyska86 » środa, 23 maja 2007, 13:45

teraz w sumie doszlam do wniosku ze uzbieram wiecej kasy i kuie jakas hondzie lub bmw:D albo jakas audinke :D a do tego czasu pojezdze sobie 1.1 heheh no w sumie narazie nie mam innego wyjscia:D z tego co wiem to z Golfa 3 podpasuje silnik 1.6 i 1.8 a nawet 2.0 ale nie wiem na 100% bo nie znam sie jeszcze za bardzo:) ( dopiero sie wkrecam w te klimaty pomalutku) :shock:
Marcyska86

Postprzez Mav » środa, 23 maja 2007, 14:24

Nie glupi pomysl...
Czasem nie warto z uporem maniaka(maniaczki) pchac się na siłę w temat swapa...(hehe, a mowi to ten, który swapnął :D)
Mav

Postprzez marian » środa, 23 maja 2007, 15:04

Marcyska86 napisał(a):teraz w sumie doszlam do wniosku ze uzbieram wiecej kasy i kuie jakas hondzie lub bmw:D albo jakas audinke :D a do tego czasu pojezdze sobie 1.1 heheh no w sumie narazie nie mam innego wyjscia:D z tego co wiem to z Golfa 3 podpasuje silnik 1.6 i 1.8 a nawet 2.0 ale nie wiem na 100% bo nie znam sie jeszcze za bardzo:) ( dopiero sie wkrecam w te klimaty pomalutku) :shock:

z golfa3 podpasuje tylko 1.6 bez najmniejszych problemów (oznaczenie ABU i 75 KM) i nie bedzie zadnych problemów z dorabiainiem łap w silniku i i podpasuje do skrzyni z g40,
silniki 1.8 i 2.0 wymagaja juz załozenia innej skrzyni i dorabianiu mocowań silnika innych, połosi, itd

Moja propozycja - zakładasz silnik 1.6 ABU + wałek od swiątka, obróbka głowcy, kolektora, i frajda z jazdy prawie jak g40...... prawie :lol: (bo teoretycznie powinien miec min 100 KM)

a ten silniczek z Twojej G40 nie chcesz naprawiac ??

--orzech-- napisał(a):marian ty żyjesz ;)

zyje zyje :)
marian

Postprzez Marcyska86 » środa, 23 maja 2007, 15:10

z tego co sie dowiedzialam tu i ówdzie to nie ma wiekszego sensu bo dalej bedzie szwankowalo a naprawa wyjdzie mnie jakies 4 tysiace samej sprezarki a rezultat bedzie nie na dlugo:( wiec wole uzbierac wiecej kasy i zrobic cos juz na maxa porzadnie:D
Marcyska86

Postprzez marian » środa, 23 maja 2007, 16:07

4 tys to kosztuje sprezarka w stanie idaelnym z gwarancją w niemczech

np:
http://cgi.ebay.de/G40-G-40-G-Lader-aus ... dZViewItem

mając 4 tys to kupisz w polsce silnik ze sprezarką zrobiony na 140 - 150 KM
marian

Postprzez Dziadek » czwartek, 24 maja 2007, 19:52

Albo dorzucisz do polo i kupisz cos swiezszego :) Jak lubisz polo to np polo gti 16v.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez ArekBinek » piątek, 15 czerwca 2007, 18:38

Jak chcesz to na wiosne odsprzedam CI silniczek z mojego diselka wraz ze skrzynia i osprzetem bo bede wymieniał na cos innego ;) wiem ze to kupe czasu ale moze ;) :lol:
ArekBinek

Postprzez marian » niedziela, 1 lipca 2007, 19:53

coś sie ruszyło z remontem czy swapem? czy na zawsze polo g40 będzie miało lipne 1.1 :roll:
marian

Postprzez Marcyska86 » niedziela, 1 lipca 2007, 20:36

od wtorku przesiadam sie na golfa(niestety) a polówka narazie zostaje jak jest:( w polowie lipca oddaje ja do lakierowania a pozniej zostaje gleba 40/60 a blizej zimy mam zamiar pobawic sie w przedluzanie maski przedniej:) co do silnika jest opcja na 1.6 z golfa 3 ale jak wyjdzie narazie nie wiem... plany sa zobaczymy jak z wykonaniem
Marcyska86

Postprzez marian » poniedziałek, 2 lipca 2007, 09:06

Marcyska86,
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2742742
tu koles ma na sprzedaz kompletny silnik PY za 1800 zl
marian

Postprzez trance » wtorek, 3 lipca 2007, 22:23

Marcyśka daj mi namiary tego sklepu z wydechami cio? Mojego wydechu nie ma na stanie także musze szukać gdzie indziej...a że chce w aucie cokolwiek pogrzebać to padło na wydech...i muszę go mieć:P

albo najlepiej się ustawmy moze będzie jakiś rabat...ja bym miał u mnie zajebisty po rabacie za 140zł ale nie maaa:(
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez Marcyska86 » wtorek, 3 lipca 2007, 22:33

heheh rabacik jest jak z bratem jade 20-25%:) sklep jest na Bronikowskiego ale konkretnego numeru nie znam:( nie bedzie problemu znalezc bo to tylko jeden taki sklep tam jest:)
Marcyska86

Postprzez trance » wtorek, 3 lipca 2007, 23:43

no tak szukam podwójnego (90 mm) do mojego essia tak do 150zł bym łyknął...najlepiej sam podjadę a jak coś upatrzę to wtedy mykam po Ciebie oki??..i brata :D:D

nawet sie rymuje jak z bratem to sprzedawca częstuje rabatem:P

Jak serducho??
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez Marcyska86 » środa, 4 lipca 2007, 09:57

z serduchem nie jest tak zle:)
ja wlasnie od 3 dni walcze z polówką w warsztacie, mam dosc spore problemy ze spasowaniem maski i blotnikow, a w dodatku belka przednia pod zderzak do wymiany... i na szczescie we wtorek odworze ja do malowania:)

najgorsze jest to ze bede musiala Golfem jezdzic :?
Marcyska86

Postprzez trance » środa, 4 lipca 2007, 13:35

a co się stało z polówką,że belka poszła (czyżby dzwonnik Cię dopadł)?
Czy ja o czymś nie wiem?:/

A sklep...trzeba było mówić że to GORDON:) dziś byłem patrzyłem..jedyne co mają to mini mugena za 158 chyba...ale nie chce być aż tak słyszalny...
Obrazek
trance
Forum Clubber

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Techniczne