Napęd: FWD
Skrzynia: ręczna, 5 biegów
Rok produkcji: 2002
Kolor: czarny
Przebieg: 114 000 km
Cena dla forumowiczów: 40 tyś PLN
Kontakt: 660 664 931
Info podstawowe:
Auto przypłynęło z USA w tym roku. Pochodzi z Californi i do tej pory nie widziało jeszcze zimy. Jestem uczciwy i nie będę deklarował jak 99% sprzedawców, że auto jest totalnie bezwypadkowym egzemplarzem… TT w USA miało tzw. „autostradową stłuczkę” – zostało uderzone w tył przez najprawdopodobniej pick-up’a w efekcie czego został uszkodzony zderzak tył ze wzmocnieniem oraz dolna część klapy bagażnika (elementy zostały wymienione na nowe, a zderzak już na wersję EURO), auto po uderzeniu poleciało lekko do przodu i uderzyło przodem w tył innego auta i został uszkodzony zderzak przód ze wzmocnieniem.
Reasumując wymieniona klapa bagażnika, 2 zderzaki ze wzmocnieniem. Poduszki powietrzne nie odpaliły, elementy mechaniczne, pod maską i inne nie uległy uszkodzeniu, przebieg jest oryginalny, informacje potwierdzone przez Carfax. Jeśli ktoś nie wierzy „na słowo” usera posiadam fotki z aukcji auta w USA.
Wyposażenie:
-oryginalne ksenony ze spryskiwaczami,
-komputer pokładowy,
-4 poduszki powietrzne (poduszkę pasażera można odłączyć kluczem w odpowiednim gnieździe/zamku w schowku pasażera),
-ABS, ESP (odłączane),
-tempomat,
-climatronic,
-podgrzewane fotele (oba posiadają regulację wysokości),
-system nagłośnienia BOSE, (niestety kiedy kupowałem auto zmieniarka na 6 CD nie posiadała wkładu, a dla mnie nie było to jakimś priorytetem i nie zakupiłem jej do dnia dzisiejszego)
-elektrycznie wysuwany, szklany windschoot,
-pałąki antykapotażowe,
-nowy elektryczny dach,
-szyba w dachu szklana, podgrzewana,
-elektryczne szyby,
-elektryczne i podgrzewane lusterka,
-alu 17” oryginalne,
-czujnik do otwierania bram garażowych (jest programowalny – przynajmniej tak twierdzi instrukcja),
-instrukcja do auta PL
Jeśli chodzi o mankamenty auta to jest to wymieniony brak wkładu zmieniarki CD, gumowy mieszek zmiany biegów jest naderwany i wymaga wymiany, prawy, przedni błotnik od strony kierowcy jest lekko porysowany (akt wandalizmu) – nie maluje go i nie poleruje, bo nie chce podczas sprzedaży się tłumaczyć komuś i udowadniać, że element nie był rozbity. Podczas aktu wandalizmu dach został pocięty i został przeze mnie wymieniony na nowy. Nowy został dodatkowo już zaimpregnowany. Felgi są lekko porysowane, tak już auto przypłynęło ze Stanów.
Auto jest totalnie seryjne, nie było poddawane modyfikacjom mechanicznym ani stylistycznym. Sprzedaje, bo mi się najzwyczajniej w świecie znudziło i chcę innego roadstera.
Na wszystkie elementy wymienione w aucie, jak i na dach posiadam faktury na wartość ok. 6 tyś PLN. (auto jest w środkach trwałych mojej firmy).
Na auto wystawiam fakturę, lub może zostać sprzedane przez komis.
Auto nie ma książki serwisowej – to co było serwisowane w USA jest zawarte w Carfax, a to co było serwisowane w PL (są na to faktury moje).
Na dzień dzisiejszy auto nie wymaga wkładu finansowego. (wymieniony kompletny rozrząd, płyny, klocki itd….)
Jeśli o czymś zapomniałem, a są jakieś pytania to zapraszam do ich zadawania.
Na fotkach auto jeszcze na poprzednich tablicach, nie bydgoskich. Fotki wnętrza dodam jutro jak zrobię (stan skóry, wnętrza, licznik).