[k] niskobudżetowy dupowóz :)

Kupie/sprzedam

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez --orzech-- » środa, 31 października 2012, 08:23

A mówił mi.że.będzie miał silnik w.dobrych pieniądzach z m3 e46 :)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Dziadek » środa, 31 października 2012, 09:46

999zł?
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » środa, 31 października 2012, 12:43

1500zł z przekładką do mojej e30ki....
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez tomi » środa, 31 października 2012, 22:50

--orzech-- napisał(a):A mówił mi.że.będzie miał silnik w.dobrych pieniądzach z m3 e46 :)

bo wkładają mi silnik z m5 e60 na kompresorze :P
tomi
Forum Killer

Re: [k] niskobudżetowy dupowóz :)

Postprzez Brychu » piątek, 2 listopada 2012, 00:06

tomi napisał(a):niestety m-ką w pracy nie moge sie pokazywac :/

Przepraszam, że tak poza tematem, ale z czystej ciekawości zapytam: dlaczego ? Co jest takiego w aucie o normalnej rynkowej wartości 40-50 tysięcy, że nie możesz nim jeździć i parkować pośród dziesiątków lub setek aut, które parkują pod tak duża firmą ?
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » piątek, 2 listopada 2012, 07:10

Ja akurat podejście rozumiem - może nasza narodowa cecha zazdrości? Pamiętam, gdy w późnych latach dziewięćdziesiątych kuzyn (ówcześnie student ostatnich lat prawa na jednej z uczelni w regionie, ale i działacz na tej uczelni - osoba rozpoznawalna) sprawił sobie Vectrę B, bodajże wersję wyposażeniową CDX z silnikiem 2.5 V6. Oj, piękna była! A jak się zbierała! Ja wtedy powoziłem Golfem II z majestatycznym silnikiem 1.3 na gaźniku. Prowadzenie tego demona prędkości o cudownym, rasowym dźwięku sprawiło, że pokochałem V'łki... Do rzeczy - także nie jeździł nią na zajęcia. Dziekan zakupił nowe, takie samo auto, ale mizernie wyposażone i z silnikiem 1.6 16V. Chciał w spokoju skończyć studia i dostać się na aplikację. Konkluzja - w tym kraju nie warto się wychylać przed szereg, bo kogoś wyżej postawionego może to ukłuć w oko... niestety...
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez Brychu » piątek, 2 listopada 2012, 09:24

BMW E46 to nie nowy Bentley Continental, a i na parkingu pod firmą ilość aut jest bardzo duża stąd moje pytanie.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » piątek, 2 listopada 2012, 12:38

Brychu napisał(a):BMW E46 to nie nowy Bentley Continental, a i na parkingu pod firmą ilość aut jest bardzo duża stąd moje pytanie.

Zdaję sobie sprawę. Sąsiadem moim jest jedna z wyżej postawionych osób w tej firmie. Powiedzmy pierwsza trójka. Także nie jeździ Bentley'em. Wartość rynkowa jego wozidła kształtuje się poniżej lub jest zbliżona do przytoczonej przez Ciebie trzy posty wyżej kwoty.
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Postprzez Brychu » piątek, 2 listopada 2012, 16:19

Skoro jest Twoim sąsiadem to pewnie ma dom za bańkę i głęboko w poważaniu czym sam jeździ a wobec tego też to czym jezdżą szeregowi pracownicy owej firmy. Zresztą nie ma co dywagować, pytanie zadałem z ciekawości i poczekam na Tomiego odpowiedź.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez rulek » piątek, 2 listopada 2012, 20:06

Swego czasu jak zakupiłem S2 i zaparkowałem auto pod urzędem jak zwykłem parkować wszystkie poprzednie auta, zawołała mnie szefowa i zapytała czy rzeczywiście jestem przekonany że chce tak się afiszować zakupionym autem, ponieważ niektórych kole to w oczy. Odpowiedziałem Jej, że jeżeli ktoś ma problem z tym, że ja jeżdże kilkunastoletnim, dobrze wyglądającym samochodem o wartości kilkunastu tysięcy złotych, a ten ktoś nową skoda fabią o wartości kilkudziesięciu tysięcy złotych to niestety ale z błędu wyprowadzać go nie będę. Po czym spytała się, czy to auto naprawdę jest takie stare ? I odpowiedziała po chwili - A ja myślałam że jest kilkuletnie i wartość ma zupełnie inną. Czasami znaczek i wygląd dość mocno mylą, nie wszyscy są samochodziarzami z krwi i kości, i rozumiem Tomiego.
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez tomi » piątek, 2 listopada 2012, 23:27

ja bym powiedział ze w firmie w której pracuje jest to załosne, jak kupiłem e46 touring za bagatela ponad 20tyś zł to bezpośredni przełożony jeźdzący na co dzien samochodem za ok. 10tys zł zapytał wprost: "jak to jest ze ja mam a go nie stac, że utrzymuje sam 3osobowa rodzinę i jeszcze stac mnie na tak"drogi" samochód
żenujące, ja nie siedze z dupą po pracy przed tv
jeszcze wyżsi przełozeni, kierownicy również powiedzieli że jak tak dalej będe pokazywac że stac mnie na coś to niczego w tej firmie nie osiagnę
jak ludzie widza znaczek bmw to myślą ze nie wiadomo ile trzeba miec kasy zeby jexdzic takim samochodem, a jak na parkingu stoja np. nowe corsy "d", astry czy peugeoty to juz nikomu nie przeszkadza
ludzie na wyższych stanowiskach, poza kierownikami(dostali hondy crv) zarabiający 2 razy tyle co ja jeźdza starymi parchami za pare tys zł, zeby tylko sie nie pokazywac, a w domu drugi jakis fajny samochód i świeźowybudowana chata
Cyt:""Polak żeby byc wiarygodny musi byc biedny""
umowę mam do końca grudnia, jak przedłuzą to mam wyje.... ;)
tomi
Forum Killer

Postprzez Wretched » sobota, 3 listopada 2012, 21:22

:O Ojapitole to co to za firmy jeśli można zapytać?
...jestem oazą spokoju pierdolonym,kurwa zajebiście wyluzowanym kwiatem na tafli jebanego jeziora...
Wretched
User

Postprzez Brychu » sobota, 3 listopada 2012, 23:13

Jedna z większych w regionie, w której zarobki rzędu 10 k nie są rzadkością i gdzie na parkingu pod firmą stoi pewnie ze 100-200 samochodów, stąd też dziwi mnie to, że Tomiego e46 wzbudza taka zawiść.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez Dziadek » sobota, 3 listopada 2012, 23:15

Ciekawe, że w Pesie na kierowniczych stanowiskach kasa to dziesiątki tysięcy złotych, mówimy o tych samych kierownikach czy kierowniczkach niższego rzędu? Nie róbmy scen, to stary rumpel i nikt nie powinien stękać o niego, E46 zaczynają się od 8kzł. A to że ten kosztował 30, coż to zmienia. Tyle co nowa Panda.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » niedziela, 4 listopada 2012, 08:27

Poziom zarobków czy cen pewnych dóbr ma często niewiele wspólnego z kwestiami społecznymi, ludzkimi postawami. W przytoczonej przeze mnie anegdocie sprzed wielu lat ni słowem nie wspomniałem o finansach. Nie one są tutaj problemem. Ale to nie forum socjologiczne przecie...
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Giełda