Bmw Sechs

Tutaj prezentujemy różne ciekawe zdjęcia.

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Bmw Sechs

Postprzez Kamil Wolski » czwartek, 26 lipca 2007, 13:54

Tutaj będę umieszczał zdjęcia "rarytasa" ;)

Jedno na szybko:

1.
Obrazek
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez --orzech-- » czwartek, 26 lipca 2007, 14:21

modelka blada
fotka nie ukazuje prawdziwego piękna bmw6

moje zdanie peace
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez STELMI » czwartek, 26 lipca 2007, 14:49

auto na pewno jest na pierwszym planie, modelka na tym zdjęciu praktycznie "przeszkadza"
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez KOZI » czwartek, 26 lipca 2007, 16:19

A czemu tylko jedno zdjęcie, acha no tak zapomniałem, że wczoraj podczas robienia zdjęc i dzisiaj "rarytasik" odmówił posłuszeństwa :lol:
KOZI

Postprzez Kamil Wolski » czwartek, 26 lipca 2007, 17:45

Kamil Wolski napisał(a):lokalizacja: hotel palac - myslęcinek

Zgadza się. Miałem inną nieco wizję na te zdjęcia ale nie uwzględniłem dużej krzywizny i zarośnięcia "skwerku" przed Pałacem.

--orzech-- napisał(a):modelka blada

W rzeczywistości nie - obróbka nieco ją "wybladziła".

auto na pewno jest na pierwszym planie, modelka na tym zdjęciu praktycznie "przeszkadza"

Chodziło tutaj aby modelka była jedynie dodatkiem - przede wszystkim duży "pysk" Bmw miał przykuwać uwagę.

KOZI napisał(a):A czemu tylko jedno zdjęcie, acha no tak zapomniałem, że wczoraj podczas robienia zdjęc i dzisiaj "rarytasik" odmówił posłuszeństwa :lol:

Najbardziej pechowe auto jakie miałem okazję fotografować. I nie koniecznie chodzi mi tutaj o jakie kolwiek problemy techniczne, co problemy z terminem i pogodą. Jak nie deszcz (wczoraj) to maksymalne, południowe słońce (dziś). Planujemy jeszcze je zrobić w innej scenerii, ale to już na spokojnie, bez strachu że się sprzeda, z miejscem, porą dnia i pogodą dograną w 100%.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez sylvietti » czwartek, 26 lipca 2007, 17:53

ja osobiście wolę naturalne zdjęcia, bez żadnych obróbek. ale te nie są złe :)
shut up and drive.
sylvietti
User

Postprzez Kamil Wolski » czwartek, 26 lipca 2007, 20:23

2.
Obrazek

3.
Obrazek

4.
Obrazek

5.
Obrazek

6.
Obrazek

Miejscówka fajna, tylko szkoda że nie przewidzieliśmy że dziś pogoda się zmieni diametralnie i że o 12.00 będzie prawie bezchmurne niebo... Zdjęcia miały szanse być na prawdę zajebiste ale słońce bardzo pokrzyżowało szyki. Gdyby nie lampa którą się ratowaliśmy byłaby już w ogóle kaszana straszna. Całe szczęście planujemy jeszcze raz się spotkać, bo dziś niestety musieliśmy bardzo szybko skończyć zdjęcia (robiliśmy około 1h).

Coś dla osób które nie lubią dziewczyn przy autach:

7.
Obrazek

8.
Obrazek

9.
Obrazek

10.
Obrazek

11.
Obrazek

12.
Obrazek
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez MacMax » czwartek, 26 lipca 2007, 22:26

Ostatnie zdjecie :shock: Kojarzy mi sie z jakims stara reklama, folderem - gut ;) 9tka - z 'wycelowanymi' swiatlami - gangstetrsko. Reszat trzyma poziom. Bez urazy, ale modelka dla mnie nie trafiona...
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Postprzez FordOn » czwartek, 26 lipca 2007, 22:38

Co raz lepiej ida ci foty :) fakt ze modelka jakos nie pasuje do tego auta... co nie zmienia faktu ze ostatnie foto wyglada jak z prospektu ;)
FordOn
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » czwartek, 26 lipca 2007, 23:20

Dzięki bardzo. Ze zdjęć samego auta jestem dużo bardziej zadowolony, mimo że były to tzw. "przypadkowe pstryki" w deszczu. Sesje z modelką bardzo popsuła nam pogoda i brak czasu.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez sylvietti » piątek, 27 lipca 2007, 07:11

zdjecie 8 - z kolorowych najbardziej mi sie podoba.

ogolnie chyba kolorowe zdjecia sa lepsze, jesli chodzi o samochody, bardziej żywe i w ogole. ale musze przyznać, że zdjęcie nr 9 najbardziej mi się podoba, mimo, że czarno-biale :)

nie myślałeś o tym, żeby np. modelki ustawić tak, żeby nie patrzyły w obiektyw ? np dziewczyna oparta o maskę samochodu, ale patrząca w bok. też mogłoby być ciekawie, wiesz, tak jakbyś po prostu przypadkowo zrobił zdjęcie dziewczynie przy samochodzie.

ogólnie oglądałam Twoje portfolio, bardzo ciekawe :)
shut up and drive.
sylvietti
User

Postprzez weede » piątek, 27 lipca 2007, 10:49

4 , 11, 12 bardzo fajne...reszta jak dla mnie "zaskrzywiona" . Takiemu autu nie trzeba nadawać dynamiki poprzez skośne ujęcie, bo teraz nie wiadomo czy był zamysł na dynamike czy klasyke.
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Kamil Wolski » piątek, 27 lipca 2007, 11:32

nie myślałeś o tym, żeby np. modelki ustawić tak, żeby nie patrzyły w obiektyw ? np dziewczyna oparta o maskę samochodu, ale patrząca w bok. też mogłoby być ciekawie, wiesz, tak jakbyś po prostu przypadkowo zrobił zdjęcie dziewczynie przy samochodzie.

Owszem, próbowałem, ale mało

weede napisał(a):Takiemu autu nie trzeba nadawać dynamiki poprzez skośne ujęcie, bo teraz nie wiadomo czy był zamysł na dynamike czy klasyke.
kiedy takie coś fajnie wychodzi.

Zgadzam się. Doświadczenia przy autach klasycznych jeszcze nie mam, pierwszy raz fotografowałem takie auto. W zamyśle miałem robienie bardzo delikatnej krzywizny, żeby nie było to nudne, ale też żeby ta krzywizna nie waliła po oczach (coś na wzór zdj. nr 7). Niestety, Hotel wymagał większych krzywizn aby było go coś widać, a niestety mało miejsca przez ten skwerek było. To samo przy garażach - bez skrzywień w kadr wchodziły jakieś shity.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » piątek, 27 lipca 2007, 14:47

zdecydowanie nr 8. Tak jak ci na GG pisałem, bez modelki te zdjęcia wyszły dlatego lepiej, że klasyczny widok pałacu i samochodu nie pasował, żeby umieszczać w nim modelkę. Na pewno będzie dobrze wyglądała przy jakimś nowszym aucie i z innym tłem, ale tu lekko to razem koliduje
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Sokół. » piątek, 27 lipca 2007, 15:07

Mi najabrdziej przypadlo do gusty zdjecie nr. 9 , wyglada typowo z jak z jakiejs reklamy.Sceneria zdjec fajna, dobrze, ze nie ma rigow bo te juz sie zrobily nudne.Modelka taka se Ci powiem, podobna do tej co pracuje w kebabie istanbul w fordonie u Zica i ktora ma ciagle focha na cale zycie.Trzeba przyznac ze robisz coraz lepsze zdjecia.
Kupie cos w dobrych piniadzach.
Sokół.
Super user

Następna strona

Powrót do Zdjęcia