BKB - PROMO

Dyskusja na temat filmów kręconych przez ekipę SRTB i nie tylko.

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

BKB - PROMO

Postprzez Hyro » środa, 6 czerwca 2007, 16:35

Film mojej produkcji promujący klub BKB:

BYDGOSKI KLUB BAWAREK

Pozdrowienia dla każdego zmotoryzowanego
"NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI"

[glow=darkblue]HYRO[/glow]
Hyro

Postprzez kamil_kicio » środa, 6 czerwca 2007, 17:14

dlaczgo tak katujecie swoje autka?????? az mi żal tych samochodzików :roll:
kamil_kicio
Frequent User

Postprzez Hyro » środa, 6 czerwca 2007, 17:29

Jedne są do jezdzenia a inne do katowania :mrgreen:
A tak przy okazji Twój "POLVIPER" też by dał rade bez niczego...
Hyro

Postprzez Pawel BMW e36 » środa, 6 czerwca 2007, 18:02

jak kupisz dobra beemke to mozesz szalec i szlaec, sie nic nie dzieje, ja dwa lata sie znecam nad moja i kompletnie nic wiecej nie wyminilem niz ci co jezdza spokojnie, a wrecz przeciwnie mi sie nic nie psuje,
Pawel BMW e36
User

Auto: e46

Postprzez Kamil Wolski » środa, 6 czerwca 2007, 18:36

Film niestety nie najciekawszy. Zdjęcia strasznie szybko przelatują, praktycznie nic na nich nie widać, filmy to prawie samo palenie gumy, no i stanowczo za duża ilość efektów...

Moim zdaniem, jak na film promocyjny klubu, nie najlepiej. Lepiej abyście się kiedyś umówili, w 5-6 najciekawszych aut z klubu, i zrobili coś bardziej przemyślanego.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Hyro » środa, 6 czerwca 2007, 18:43

Nie przejmój się! Nie będę promował innego klubu.
Hyro

Postprzez Kamil Wolski » środa, 6 czerwca 2007, 18:54

Nie przejmój się! Nie będę promował innego klubu.

Nie przejmuję się... Tzn może troszeczkę tym że nie wiem o co Ci w tym poście chodziło... Wyraziłem swoją opinię na temat tego filmu, który nazwany jest tutaj jako "BKB - PROMO" czyli film promocyjny klubu BKB jak mniemam... Chodziło mi również o to, że moim zdaniem film tego typu, promujący coś, zrobić z nieco większym rozmachem i przemyśleniem, bo niestety, ten wygląda jak zlepek "uzbieranych" materiałów ze spotów z dużą dozą efektów...
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Hyro » środa, 6 czerwca 2007, 19:09

Widzę, że jednak się przejmujesz...
Jeżeli chcesz zobaczyć coś więcej to poprostu wpadnij na spoty i na zloty - o to chodzi w promowaniu...
Obejrzyj sobie trailery różnych filmów i wytłumacz sam sobie (bo inni są bardziej kumaci i wiedzą) o co chodzi w czymś takim.

p.s. taki z Ciebie krytyk a jeszcze nie widziałem żebyś coś twórczego ukazał osobiście...
zresztą jak fotograf może być krytykiem filmowym???

Szacuneczek dla tych którzy są bardziej rozumni a nie piszą co im do glowy przyjdzie!!!
Hyro

Postprzez Kamil Wolski » środa, 6 czerwca 2007, 19:17

Hyro, widzę kłótliwa z Ciebie jednostka.

Po pierwsze - krytykiem filmowym nie jestem, ale Ty nie jesteś żadnym reżyserem czy kimś takim. Jak trailery wyglądają, wiem, i wiem że nie chodzi o to aby pokazać "wszystko", ale można pokazać to w dobrej jakości.

Zajmuję się fotografią, i wiem że zdjęcia które pokazałeś w filmie są:
a) słabej jakości - ale to wiadoma sprawa, relacja ze spotu, więc nie wymagajmy cudów
b) przewijają się tak szybko, że ich prawie nie widać... A nie chodzi chyba o to aby pokazywać zdjęcia których praktycznie nie widać... Lepiej mniej, a nieco wolniej.

Teraz rozumiesz o co mi chodzi?
Hyro napisał(a):Obejrzyj sobie trailery różnych filmów i wytłumacz sam sobie

Święte słowa... Zobacz trailer jakiegoś filmu czy coś, i powiedz czy widzisz tam dla przykładu zdjęcia wyświetlane z taką częstotliwością, taką jakość itd.

Zerknij chociażby na filmy robione przez Weed'a.

I nie atakuj mnie tak. Pokazałeś film na forum, więc musisz liczyć się z krytyką, od znawców tematu, tych którzy zajmują się "pokrewną" dziedziną, jak i totalnych laików!

Hyro napisał(a):p.s. taki z Ciebie krytyk a jeszcze nie widziałem żebyś coś twórczego ukazał osobiście...
zresztą jak fotograf może być krytykiem filmowym???

Twórcze czy nie twórcze... Jednym się moje zdjęcia, bo chyba o tym mówisz, podobają, innym nie. Robie to bo lubię, tyle.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Hyro » środa, 6 czerwca 2007, 19:34

Kłutlkiwa to jest stara babcia w kamienicy...
Ja staram sie odpowiedziec tobie na rozne niejasnosci, bo widze ze jeszcze nie mozesz zatrybic o co w tym wszystkim chodzi - jak chcesz to puść sobie ten filmik w zwolnionym tepie to moze zakumasz...
A twoje sugestie dotyczace tego filmu daleko odbiegaja od tematyki w jakiej filmik był zrobiony...

Poprostu nie nadajesz się do grona zmotoryzowanych, zajmij się lepiej doskonaleniem swojego fachu bo w twojej krytyce zalatuje amatorstwem...

I nie musisz juz nic w tym temacie pisać bo znam juz twoje zdanie...
Hyro

Postprzez Kamil Wolski » środa, 6 czerwca 2007, 19:37

No nie będziesz mi pisał czy mogę pisać w temacie czy nie...

Nie będziesz mi również pisał czy się nadaje do grona zmotoryzaowanych...

W filmie o co chodzi wiem, ale czy Ty nie potrafisz zrozumieć o co mi chodzi?! Pokazujesz zdjęcia w filmie, okej... Ale po co je pokazujesz skoro ich prawie nie widać... Żeby zaciekawić widza? Nie sądzę, a jeśli tak, to zabieg nie wyszedł.

Hyro napisał(a):bo w twojej krytyce zalatuje amatorstwem...

Rozumiem, że jesteś profesjonalistą?

Jeszcze jedno... Powiedz mi, co ma krytyka filmów do "zmotoryzowania" ? :lol: :lol:
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Hyro » środa, 6 czerwca 2007, 19:50

Jak będę chciał to będę ci mowił co masz robić a co nie...
Jak byś nie zauważył to na każdym zdjęciu co przemija jest konkretna marka samochodu więc nie ma potrzeby robienia 2 godzinnego pokazu slajdów bo wiadomo o jakie samochody tu chodzi...
I jak byś nie był głuchy to zdjęcia zmieniają się w rytm muzyki...

Tłumaczyć ci trzeba wszystko jak dziecku...
Przy fotografii też musieli ci to wszystko tak dokladnie tlumaczyc zebys zrozumial??
Hyro

Postprzez Kamil Wolski » środa, 6 czerwca 2007, 19:58

Hyro napisał(a):Jak będę chciał to będę ci mowił co masz robić a co nie...

Mylisz się. Nie jesteś moją matką, żeby mi prawić kazania. Daruj sobie.

Hyro napisał(a):Jak byś nie zauważył to na każdym zdjęciu co przemija jest konkretna marka samochodu więc nie ma potrzeby robienia 2 godzinnego pokazu slajdów bo wiadomo o jakie samochody tu chodzi...

Nie chodzi o dwu godzinny pokaz slajdów. Chodzi mi o to, że jak zdjęcia tak szybko przelatują, ma się wrażenie że czegoś można było się nie dopatrzeć, przeoczyć... Nie potrafię Ci tego jeszcze jaśniej wytłumaczyć.

Hyro napisał(a):I jak byś nie był głuchy to zdjęcia zmieniają się w rytm muzyki...

Rozumiem, że elementem "głównym" była muzyka, a filmy i zdjęcia robiłeś pod nią?

Tłumaczyć ci trzeba wszystko jak dziecku...
Przy fotografii też musieli ci to wszystko tak dokladnie tlumaczyc zebys zrozumial??

Nie musisz mi wszystkiego tłumaczyć... Po prostu za bardzo bronisz swojej produkcji. Ja rozumiem, że coś co się zrobi własnymi rękoma zawsze wydaje się idealne, ale nie każdemu musi to odpowiadać, są różne gusta. Widzę że nie dopuszczasz w ogóle takiej myśli że komuś może coś w tym twoim filmie nie odpowiadać.

Co do fotografii... Do wszystkiego doszedłem sam.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez fifi104 » środa, 6 czerwca 2007, 20:00

filmik pocisk zajebisty to poprostu zabawa i o to chodzi
nie ma torów ale też jest zajebiście :)
fifi104
Rookie

Postprzez Hyro » środa, 6 czerwca 2007, 20:08

Matką nie jestem ale ojcem mógłbym być... :lol:
To jeszcze musisz sie sporo nauczyc...
Nie tylko w motoryzacji ale również w innych dziedzinach...
Bronić mam czego bo rozmawiam z amatorem i to nie od filmow...
To pokaz slajdów nie jest tylko błyskowa wstwka zdjęć i nie chodzi tu o to żeby każdy sie przygladał każdemu aucie tylko żeby widział ze są to auta jednej marki - jak byś sie orientował troszkę z motoryzacji to byś wiedział jak wyglada BMW...

Jednym słowem mam zwałę z twoich śmiesznych odczuć co do filmu - wychodzi na to że jako fotograf szukasz tam tylko dobrej jakości zdjęć :lol:
Z resztą jak na YouTubie wstawić 6 minutowy film o super jakości???
Jak chcesz to obejrzeć w eleganckiej jakości to znajdziesz to u mnie w komputerze...
Hyro

Następna strona

Powrót do Filmy