NSX Supercar (?)

Tutaj będą przenoszone tematy off-topicowe

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez pitol » piątek, 9 lutego 2007, 13:27

Enyłej, jesli sie nie myle to GT40 też w środku nie ma jakichś luxusowych foteli ani układu sterującego stabilizacją moczu. Nazwać go można supercar'em czy nie?
Senna ... Aceleramos Juntos O Tetra E Nosso !
pitol
Frequent User

Postprzez Mav » piątek, 9 lutego 2007, 14:09

Laski jak uslyszą ze masz forda, to nie wazne czy to gt40 czy rs200 to cie oleją.
Więc...to nie supercar...

Lepiej kup lamborghini chocby to byl ciagnik :D Co lambo to lambo:D
Mav

Postprzez pitol » piątek, 9 lutego 2007, 14:50

Hehe. A ciągniki Lambo tez mają Lambodoors'y ? :mrgreen:
Senna ... Aceleramos Juntos O Tetra E Nosso !
pitol
Frequent User

Postprzez GaRaż » piątek, 9 lutego 2007, 16:39

Mav napisał(a):Laski jak uslyszą ze masz forda, to nie wazne czy to gt40 czy rs200 to cie oleją.
Więc...to nie supercar...

Lepiej kup lamborghini chocby to byl ciagnik :D Co lambo to lambo:D

osz kurde, myslalem ze spadne z krzesla :lol: :lol: :lol: , dobre
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » piątek, 9 lutego 2007, 21:28

Jakby nie patrzeć MAV ma rację w tym względzie. Przypomnijcie sobie jak żółty szpanował, że Porsche jeździ, dopiero potem się okazywało, że to 944 elpidżi :D
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Cortez » niedziela, 25 lutego 2007, 06:48

Moim zdaniem każdego indywidualną sprawą jest to co dla niego jest supecar'em, ale nie do końca. Są jakieś przyjęte trendy, które mówią co jest super, a co nie, bo jak to wiadomo człowiek jest ułomny i ulega wpływowi mas. Wiadomo, że wystarczy powiedzieć Lamborghini lub Ferrari, i każdemu kto się zna na motoryzacji mocniej bije serce niż jak powie Honda czy Volkswagen (też był taki, o który możnaby się wykłócać - W12 - dwunastocylindrowy, 6-litrowy silnik o mocy 600 KM, maksymalny moment obrotowy jednostki to 620 Nm przy 7000 obr/min, 1200 kg, przyspieszenie od 0 do 100 km/h w 3,5 s i V-max 350 km/h ograniczona elektronicznie - ale to tylko VW). Ale z drugiej strony dla każdego jest to osobiste zdanie co w nim wzbudza dreszcze, dla mnie osobiście Corrado mogło by być supercar'em (zaznaczam dla mnie), bo marzyłem o nim od dzieciństwa i oglądałem prospekty z Niemiec ze łzami w oczach. Dla Braci supercar'em może być NSX czy nawet ich CRX bo jest to marka, którą kochają i wkładają w nią całe serce (ale trzeba też mieć oczy otwarte na inne nowinki, a nie tylko na jedną markę i ślepo uważać że jest najlepsza, bo nie jest najlepsza pod każdym wzdględem). Dla jeszcze innego może to być Skoda Octavia z 1961' bo był to kogoś pierwszy samochód, który darzy sentymentem.

Moim zdaniem NSX o który ta cała rozmowa nie jest supercar'em, bo ani nie zachwycają mnie osiągi i jeśli chodzi o wygląd to mi się poprostu nie podoba (ale nie mówie że bym takiego nie chciał).

Pozdrawiam
Cortez

Poprzednia strona

Powrót do Off Topic