przez andy » sobota, 18 stycznia 2014, 10:05
Mav masz troche racji ale i Dave troche jej ma.
Sprzedawałem swojego passata 1.8t z przebiegiem 210 tys i to juz byl dramat i co to za wielki przebieg bo na allegro sa takie co maja 150tys i GLUPI ludzie w ta wierza a auto pełnoletnie(jakim trzeba byc idiota??) ...benzynka bez gazu i bym sie tak bujał z tym autem pewnie do dzis... była okazja kupilem takiego samego angola z Tdi przełozylem wszystko jak trzeba zbiornik przwody paliwowe itp itd cala masa roboty ale zrobiłem sam. Do tego nowy rozrzad filtry hamulce i co trzeba bylo w zawieszeniu... a na liczniku przbieg nowego silnika czyli 186tys.. nie musialem tego wystawiac bo mi sie nei speszylo moglem jezdzici taki byłnawet plan ale droga pantoflowa jakos przyjechal facet z Wocławka i zaplacil wlasciwie wiecej jak cena rynkowa takiego auta bo wszystko było zrobione i wiedział ze silnik przekładany ale taki klient to rzadkosc!!! W tym durnym kraju ludzie chca kupic w cenie np passata b5fl passka b6 albo b7 i potem zdziwieni ze krecone albo cos robione.. trzeba mierzyc sily na zamiary a nie kupic parcha za grosze chwalic sie ze tanio kupione a potem juz nikt nie powie ze 2 tyle wsadzil!!
Sam jestem przeciwnikiem krecenia liczników ale w tym kraju czasem sie nie da.
Sprzedawałem passata b5fl z "mitycznym" tdi kilka lat temu z przebiegiem 260 tys i mialem w ogloszeniu jak kolega wyzej ze moge skrecic i bujałem sie z tym prawie rok - zrobil bym 180tys to sprzedał by sie w tydzien... bo ludzie woła kupic parcha z "małym" przebiegiem jak zadbane auto które ma przejechane swoje... głupota nie zna granic... Przyjezdzaja do mnie ludzie po czesci i mówia ze kupili własnei passka z niemiec 15 lat auto taaanio i ma 160 tys- nosz w morde krew zalewa co za idiota!? Do tego baran pewien ze nie kręcony... auto na oko ma 2 tyle wiec podpinam kompa i pytam czy chce znac prawdziwy przebieg a tam 360... Ludzie chca tanie i najlepiej nowe a tak sie nie da a przebieg powyzej 200tu to dla mnie nie dramat i wystawiony wyzej passat jest na to przykładem najlepszym.. Teraz mam a6 c5 po lifcie kupione po taniosci (nawet bardzo tanio) ale auto sprawdzilem jak trzeba było i bylem gotowy na robienie calej zawiechy, hamulców i wymiane silnika.. ale teraz wiem co mam!! Sprzedajacy powiedział ze ludzie przyjezdzaja i chca kupic za 1/4 ceny auto gotowe do jazdy - jak mozna byc takim idiota!?
"Twoj samochod jest wtedy wystarczajaco szybki, gdy stojac rankiem przed nim boisz sie go otworzyc"-Walter Röhl