Zestaw narzędzi

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Zestaw narzędzi

Postprzez weede » czwartek, 4 marca 2010, 15:04

Chce kupić sobie zestaw jakiś narzędzi, zeby miec wreszcie swoje i ciagle nie dziadować i np. wpadl mi w oko taki zestaw:

Obrazek
http://moto.allegro.pl/item934007273_ze ... _cena.html

Coś jeszcze powinein miec taki kompleksowy zestawik do wlasnorecznych prac?
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez STELMI » czwartek, 4 marca 2010, 16:42

nie wiem jak w mazdach, ale do Opla nie podchodź bez nasadowych torxów, których tu nie widzę, są tylko zwykłe. Sprawdź czy masz Imbus 7 do zacisków hamulcowych. Można pomyśleć o 10 i 13 płaskooczkowych, gdzie w oczkowym jest grzechotka.
A tak to całkiem niezły zestaw i nawet pomimo, ze YATO to TOYA to ze zmianą nazwy zmienili również ceny i co najważniejsze jakość. Ponoć są lepsze jak ten cały shit jaki kiedyś sprzedawali
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez LeszekMK81 » czwartek, 4 marca 2010, 17:03

weede, postaw lepiej na jakosć narzedzi a nie na ilosc , ja w grudniu kupiłem sobie Zestaw kompaktowy z grzechotką- 1/2cal i 1/4cal. 55 części. PROXXON

Obrazek

i jestem zadowolony
Filmy - LeszekMK81

VAG System

█║▌│█│║▌║││█║▌│║
ORIGINAL PROFILE ®
LeszekMK81
Forum Clubber

Postprzez weede » czwartek, 4 marca 2010, 17:55

ale ja koniecznie potrzebuje plaskie klucze.

Imbusy i taki zwyczajny wkrętak chyba kupie osobno poprostu.

STELMI, ale mówisz ze firma/cana ok? Jakas firme polecasz? 200zł za taki zestaw to duzo/tanio?

Obrazek
To by mnie urządzialo w 100%

Tylko juz drogie http://moto.allegro.pl/item931645024_hi ... aniej.html
weede
Administrator

Postprzez FordOn » czwartek, 4 marca 2010, 18:30

200zl za taki zestaw to taniocha... ja za 5 kluczy do ukladow hamulcowych zaplacilem 122zl, za dobry dynamometryk ponad 500zl :)
Jak cos to moge ci cos zalatwic ciekawego w dobrej kasie ale sam musisz zobaczyc zestawy i dobierzesz odpowiednio, co napewno ci sie przyda... :)
FordOn
Forum Killer

Postprzez STELMI » czwartek, 4 marca 2010, 18:44

weede napisał(a):STELMI, ale mówisz ze firma/cana ok? Jakas firme polecasz? 200zł za taki zestaw to duzo/tanio?

z takich dość tanich i dobrych kluczy to polecam markę Dedra. Nie mówię jaka to produkcja, bo już widziałem Dedry i z Izraela i z Tajwanu, także sam nie wiem do końca, ale jak za tą cenę to są świetne klucze. Konrad może na pewno potwierdzić, odkręcaliśmy przez rurę poligonami i nic się z nimi nie dzieje złego. Dobre narzędzia na pewno robi PROLINE, są sporo tańsze od Stanleya a moje zdanie o nich jest takie, że biją Stanleya jakością na głowę.
Najbardziej zaskoczył mnie klucz Topexa (torx na grzechotkę, dość duży z tego co pamiętam to T45 czy T5 jakoś tak), który wytrzymał kręcenie 2m rurą przy odkręcaniu głowic w moim silniku (Konrad nie mógł utrzymać silnika jak nim kręciłem :D ) i nie pękł :D
Podsumowując w mojej skrzynce mam klucze płaskooczkowe, płaskooczkowe z grzechotką i poligony z Dedry, grzechotki i nasadki czy to zwykłe czy torxowe z PROLINE`a, tylko śrubowkręty jakieś porządne muszę sobie jeszcze kupić, bo same śmieci mam prawie
Ostatnio edytowano czwartek, 4 marca 2010, 18:53 przez STELMI, łącznie edytowano 1 raz
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » czwartek, 4 marca 2010, 18:50

T50 Torx Topexa na 1/2", naprawde dobry klucz, tak samo Dedra bylem zaskoczony pozytywnie ich wytrzymaloscia.
Stanley :roll: 15 nasadka na 1/2" pekla w pol, a Proline 15 wytrzymala wszystko i sluzy od dluzszego czasu.
FordOn
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » czwartek, 4 marca 2010, 19:16

STELMI napisał(a):z takich dość tanich i dobrych kluczy to polecam markę Dedra. Nie mówię jaka to produkcja, bo już widziałem Dedry i z Izraela i z Tajwanu, także sam nie wiem do końca, ale jak za tą cenę to są świetne klucze. Konrad może na pewno potwierdzić, odkręcaliśmy przez rurę poligonami i nic się z nimi nie dzieje złego.

Też skakałem po kluczach dedry, kopałem w nie, waliłem młotkiem, jak nówka a cena jak dobrze pamiętam 1/3 Stanley'a.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez kubas » czwartek, 4 marca 2010, 19:30

Dedra bardzo fajna, yato też może być sam posiadam ich grzechotkę 1/2" do tego komplet nasadek topexa które też spisują się w ciężkich warunkach. Co do płaskich to swego czasu mój znajomy miał dobrą ofertę na Beta i zakupiłem sobie od niego zestaw płaskich http://moto.allegro.pl/item933332901_kl ... k_vat.html ja płaciłem 89zł wtedy chyba, a beta to już bardzo wysoka półka jakościowa wśród narzędzi.
Jak nie potrzebujesz mieć wszystkiego ładnie w skrzyneczce to możesz sobie skompletować osobno co potrzebujesz mi to zajęło trochę czasu ale teraz mam prawie wszystko czego potrzebuje, Neo też robi bardzo dobre klucze ale to cenowo wyższa półka również. Ja muszę jeszcze dokupić jedynie płaskooczkowe z grzechotką.
kubas
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » czwartek, 4 marca 2010, 19:52

aaa, odradzam firmę KOWAL, swego czasu robili bardzo dobre narzędzia, ale się popsuli i robią niewiele lepsze jak stare Topexy
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez kubas » czwartek, 4 marca 2010, 20:09

W ogóle to fajny temat :) Ja się często jaram narzędziami i uwielbiam dostawać w prezencie różnego rodzaju klucze hehehe :) Nie ma to jak samemu sobie trochę przy furce podłubać.
kubas
thebestest of SRTB

Postprzez Ed » czwartek, 4 marca 2010, 21:04

kup yato, mimo tego ze to toya to jest mega przepasc w jakosci, wytrzymuja w ciezkich warunkach, a ich pneumaty bija cala reszte na glowe

jak chcesz sie zaznajomic z oferta yato to podjedz sobie na ul. planu 6-letniego do firmy wulkan, (jak chcesz to moge z toba podjechac i ci doradzic) maja bardzo duzy asortyment najrozniejszych narzedzi wlasnie z yato i na pewno skompletujesz sobie zestaw, nie wiem czy jest sens na twoj uzytek brania zestawu w walizce, na twoim miejscu bym sobie skompletowal to co potrzebne, w zestawach jest sporo niepotrzebnych rzeczy i jakosciowo srednia polka

kubas napisał(a): Ja muszę jeszcze dokupić jedynie płaskooczkowe z grzechotką.

tu akurat smialo wez coval'a, maja rewelacyjne oczkowe ;amane z grzechotka i do tego sa bardzo dlugie ok 25-30 cm co znacznie ulatwia prace i sa calkiem wytrzymale

coval nie jest zly w porownaniu do ceny, tylko trzeba wiedziec co brac ;p do covala mam dobre dojscie jak cos
Pit Stop - Mechanika Pojazdowa tel. 518 180 190
Ed
Frequent User

Postprzez rumianko » czwartek, 4 marca 2010, 21:47

no właśnie ja mam prawie cale wyposażenie na coval`u i cześć yato i nic się nie popsuło, nie wiem czemu u ciebie STELMI, coś nie tak z tymi narzędziami.
chip tuning/hamownia/fap/dpf_off/indywidualne programy każdy silnik z T
https://www.facebook.com/pages/Brk-Tuning/1431232843778695?ref=ts&fref=ts
rumianko
Frequent User

Postprzez STELMI » czwartek, 4 marca 2010, 22:02

śrubowkręty okazały się do dupy, nie wiem jak reszta, bo używam tego co opisałem powyżej
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez weede » czwartek, 4 marca 2010, 22:55

Ta firma
Ed napisał(a):jak chcesz sie zaznajomic z oferta yato to podjedz sobie na ul. planu 6-letniego do firmy wulkan,

Tu ich strona: http://www.wulkan-bydgoszcz.pl/kontakt.html

Jakos niebawem sie przejade i zobacze jak ten zestaw na zywo wyglada. A chcialbym skrzyneczke z czysto praktycznych przyczyn
weede
Administrator

Następna strona

Powrót do Techniczne