szkło halogenu w b4

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

szkło halogenu w b4

Postprzez ravestation » niedziela, 13 lipca 2008, 12:16

dziś podczas mycia auta w ogrodzie zauważyłem, że mam pęknięte szkło halogenu... nie wiem czy przypadkiem zbili je mechanicy (*do czwartku autko było na przeglądzie), czy jakiś kamień na drodze rozbił szkło...

nie mniej jednak należy wymienić je. Z racji, iż autko chcę sprzedać nie chce kupować całych lamp...

na allegro są do kupienia szkła do halogenu

http://www.allegro.pl/ite...ogen_p_i_l.html

lub

http://www.allegro.pl/ite...ogen_klosz.html

moje audi ma zderzak przedliftowy, czyli z kwadratowymi halogenami (nie ac 98 i rs2)

pytanie brzmi:
1. czy te szkła będą pasować?
2. jak wymienić takie szkło (czy aby wyjąć halogen muszę ściągać cały zderzak i czy samo szkło schodzi bez problemu) ?
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez rulek » środa, 16 lipca 2008, 21:29

Linki nie dzialaja. Szklo mozna wymienic, jest klejone. Zeby zdjac halogen musisz najpierw wywalic kierunek, potem wykrecisz halogen. Takze sciaganie zderzaka odpada.
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » środa, 16 lipca 2008, 21:53

szkła już kupiłem... od razu dwa, tak by się nie różniły... mechanik się poczuł zobowiązany i zwróci mi kasę za szkło + zamontuje za free
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Powrót do Techniczne