Brak mocy 1.9tdi Ibiza

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez benny » sobota, 21 lutego 2009, 21:07

Do vaga teraz nie mam dostępu, ale się popytam. A u mnie na kts'ie wychodzi mi tylko "ciśnienie doładowania-poniżej poziomu regulacji" i naprawdę nie wiem co jest grane zrobiłem już 5tys km z tą usterką i samochód jeździ(nic sie nie zmienia) ale im bardziej jest rozgrzany tym gorzej jedzie. Dziś jechałem na trasie to dopiero turbo zaczynało się wkręcać od 3,5tys. Cały czas 0,5bara a jak przekracza 3,5tys to się budzi i dostaje kopa.
benny

Postprzez rumianko » sobota, 21 lutego 2009, 21:43

tez jest taka mozliwosc jak pisałem na poczatku, turbina zle dobrana i zle napisany program,

dawno temu masters pokazywał mi program napisany przez partaczy własnie na ASZ + gt2256 ale z BMW i tam turbina wstawała dopiero po 3000obr.

pozatym u mnie jest tak ze mam posputa gruszke a nie wywala błędów, a ładuje dosc sporo jak na ta turbine co mam. program tak jest napisany ze nie wywala przeładowania.
chip tuning/hamownia/fap/dpf_off/indywidualne programy każdy silnik z T
https://www.facebook.com/pages/Brk-Tuning/1431232843778695?ref=ts&fref=ts
rumianko
Frequent User

Postprzez dave » niedziela, 22 lutego 2009, 13:03

rumianko, on nie ma zadnego trybu awaryjnego. jakby byl tryb awaryjny to auto max by jechalo do 3500 i zbieraloby sie trybem slimaczym ;) a on tu pisze ze od 3500 to auto wstaje. napisz nam jakie sa korekcje dawek. pamietam w moim zoltym leonie mialem skopany soft napisany przez vtg. po zmianie programu auto zaczelo normalnie jezdzic i do dzis nie wiem czemu i w jaki sposob korekcje dawek byly na poziomie zadowalajacym a wczesniej wszystko bylo rozjechane a w programie byla ruszona tylko mapa paliwa i turbiny. nic poza tym. jak sprawdziles gruche to wracaj do tunera. zastanawia mnie tylko co jest z tym podkapcaniem na niebiesko. u mnie teraz tez podkapca ale kilka minut dopoki auto nie zaczyna nabierac temperatury.
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez FELIPE » niedziela, 22 lutego 2009, 14:04

do teraz nie wiadomo kto robił program, napisz jeśli to nie tajemnica...
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez rumianko » niedziela, 22 lutego 2009, 19:34

dave, wiem o czym mowisz, ale jesli jest za niskie doładowanie wtedy nie bedzie awaryjnego ale masz do diagnozowania to samo co jak by miał przekroczona wartosc doładowania.
rumianko
Frequent User

Postprzez benny » wtorek, 24 lutego 2009, 16:26

W ten weekend zrobiłem 1000km ibizą na trasie i samochód przestał kopcic już wogóle, więc się ciesze że jeden problem mniej. Reszta objawów się nie zmieniła i dalej nie wiem co jest grane.

FELIPE napisał(a):do teraz nie wiadomo kto robił program, napisz jeśli to nie tajemnica...

Program robiła firma Unitronic z Warszawy.
benny

Postprzez dave » wtorek, 24 lutego 2009, 17:44

benny napisał(a):Program robiła firma Unitronic z Warszawy.

:lol: to nawet jak soft bedzie skopany to zapomnij zeby andrzej sie do tego przyznal i watpie aby cos z tym zrobil. na 99% wina bedzie lezec wszedzie tylko nie w sofcie ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Kuba007 » wtorek, 24 lutego 2009, 17:54

kiedys pisales, ze twoj ojciec ma serwis diesla na Puckiej, i nie wie co jest w najpopularniejszym dieslu zjebane :lol: :lol: :?:
Kuba007
Super user

Postprzez benny » czwartek, 26 lutego 2009, 14:40

Kuba007 napisał(a):kiedys pisales, ze twoj ojciec ma serwis diesla na Puckiej, i nie wie co jest w najpopularniejszym dieslu zjebane

Nie było jeszcze takiego przypadku, i nie wiem co jest. Ojciec mówi że raczej komputer. Jak bym wiedzial to bym tu nie prosił o pomoc. A zresztą to jest mój samochód i sam musze go sobie zrobic, ojciec ma wazniejsze sprawy. ;)
benny

Postprzez dziujsik » poniedziałek, 29 czerwca 2009, 09:28

benny napisał(a):
Kuba007 napisał(a):kiedys pisales, ze twoj ojciec ma serwis diesla na Puckiej, i nie wie co jest w najpopularniejszym dieslu zjebane

Nie było jeszcze takiego przypadku, i nie wiem co jest. Ojciec mówi że raczej komputer. Jak bym wiedzial to bym tu nie prosił o pomoc. A zresztą to jest mój samochód i sam musze go sobie zrobic, ojciec ma wazniejsze sprawy. ;)

LOL :evil:
dziujsik

Postprzez Ed » poniedziałek, 29 czerwca 2009, 12:16

to zes pieknie odkopal...
Pit Stop - Mechanika Pojazdowa tel. 518 180 190
Ed
Frequent User

Postprzez Fiveopac » poniedziałek, 29 czerwca 2009, 15:04

Soczek rzadko na forum bywa wiec ma spore zaleglosci ;)
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Poprzednia strona

Powrót do Techniczne