opony na naszych autach. ktore najlepsze?

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez ravestation » niedziela, 2 marca 2008, 22:52

Toyo to toyo i tyle, dave, napisał to konkretnie i na temat :)
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez dave » niedziela, 2 marca 2008, 23:03

dlatego kupilem yokohamy bo kogo bym nie zapytal to wszyscy tylko smigaja na toyo i toyo ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez ryba-1 » niedziela, 2 marca 2008, 23:07

swego czasu latalem na Continental Conti Sport i autko prowadzilo sie rewelacyjne nawet na mokrej nawierzchni, gdzie na innych oponach zawsze mialem problem z hamowaniem i szybkim startem
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez dave » niedziela, 2 marca 2008, 23:31

ja z tanszych nieco opon moge polecic GY F1 gsd3. bardzo fajna na suchym, gorzej na mokrym i dosc szybko sie sciera. a teraz te oponki mozna dostac za naprawde godne pieniazki ;)
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » poniedziałek, 3 marca 2008, 00:54

nie chce mi się czytać wszystkiego ale chyba się kłócicie o toyo, ja mogę wnieśc do tematu tyle, że już ponad rok temu je kupiłem jak jeszcze nie były w takich przystepnych cenach, myslałem tez nad Goodyerami F1 byly w podobnej cenie ale wybralem jednak toyo, wtedy nie byly jeszcze tak powszechne i popularne, teraz sa faktycznie nie za drogie ale to sie tylko cieszyc - jak sie zedra mozna kupic szybko nowe:) Wlasnie szczeglnie dobry stosunek cena/jakośc mają w standardowym dla hond rozmiarze 195/50/15. Ja jestem z nich bardzo zadowolony, mają dobrą przyczepnosc, do tego fajnie wygladaja tyle, tylko, ze jak kazda przyczepna opona szybko sie zdzieraja, wsumie malo na nich jezdzilem bo od roku chyba nie jezdzilem wogole, polowe wtedy nowych opon zostawilem na lotnisku podczas sprawnosciowki na festiwalu, ale chociaz efekt byl 8)
KOZI

Postprzez Dejocik » poniedziałek, 3 marca 2008, 09:50

rowniez posiadam T1R w rozmiarze 195/50R15- i naprawde opona jest rewelacyjna na suchej nawierzchni poprostu opona jest jak przyklejona do nawierzchnie a to za sprawą tego że jest bardzo miękka.
Tak jak dave napisal na mokrym trzeba uważac bo jest bardzo cienka granica przyczepnosci i poslizgu
Bynajmniej od momentu jak je zalozylem to pokochalem smiganie w zakretach

jak kozi napisal w tym rozmiarze nie dostaniesz nic lepszego w przedziale cenowym <200 zl / szt
Dejocik
Super user

Auto: Laguna IIIphI

Postprzez trance » poniedziałek, 3 marca 2008, 16:14

STELMI napisał(a):
trance napisał(a):czytajcie ze zrozumieniem...

ja czytam, dlatego jak piszesz odpowiedź na pytanie

trance napisał(a):SebaW napisał/a:
Ile dałeś na gumy ?

to sa opony z dolnego przedziału cenowego,

odbieram to jako - to shit niczym topex na półce w Castoramie

za przecinkiem też coś było, czemu nie zacytowałeś całosci????

chyba nie bardzo przeczytałeś ze zrozumieniem, bo jesli nie potrafisz zrozumieć wyrażenia:"to są opony z dolnego przedziału cenowego, ale są dobre ludzie je chwalą"

to rozmowa z Tobą jest jak kopanie się z koniem, tyle na ten temat

A dave wytłumaczył treściwie jakość tych opon niestety niepotrzebnie rozwijał temat jakoby m miał podważać jakość TOYO T1-R bo nic takiego nie powiedziałem...

A STELMI widzę ze nadal upierasz sie przy swoim wiec może dla rozjaśnienia umysłu powiem Ci ze sam rozmyślam zakup takich opon jak Ty masz...

Żeby nie było OT to słyszał ktoś o firmie Lee Sport Conquest??
trance
Forum Clubber

Postprzez SebaW » piątek, 7 marca 2008, 23:18

Oj oj nie ładnie sie tak kłócić ;)
Ja mam Falken 452 i jestem bardzo zadowolony. Nie sadze by Toyo były złymi oponami, ale marketing też robi swoje.
SebaW
Rookie

Postprzez ravestation » piątek, 7 marca 2008, 23:23

ja też jeżdżę na Falkenach FK 452 i jak na razie jestem zadowolony...
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez mily200 » piątek, 7 marca 2008, 23:31

odradzam jedną firmę z której jestem zdecydowanie nie zadowolony FULDA !!!!!!!!!!!!!!!
mily200

Postprzez Ed » sobota, 8 marca 2008, 08:09

dunlop sport sp9000 idealne wrecz trzymanie na suchej nawierzchni jak i bardzo dobre odprowadzanie wody podczas deszczu

nigdy w zyciu klebera ;) nowki wyrzucilem bo sie wogole nie trzymaly drogi
Pit Stop - Mechanika Pojazdowa tel. 518 180 190
Ed
Frequent User

Postprzez maniek22 » sobota, 8 marca 2008, 12:01

opony.com sa drogie ceny opon...

oponytanio.pl - moge smialo polecic. ceny maja swietne i najnizsze na rynku. szczegolnie duze rozmiary maja w dobrych cenach...

ja osobiscie bede bral dunlop sport slyszalem ze opony sa bardzo dobre i wogole.
maniek22

Postprzez szatek92 » sobota, 8 marca 2008, 16:53

Ja mogę również polecić dunlopy. Mam doświadczenia jedno średnie i jedno bardzo dobre.
To średnie należy do sp sport 01 (dwa sezony, na każdy sezon był nowy komplet opon(po 45k na każdym zrobione) i już po 20k strasznie głośne się robiły i koła zaczynały bić) natomiast sport max były idealne poza tym że sie zdarły szybko. Wg całkiem fajna opona w przedziale do 350zł. w rozmiarze 215/55/16".
szatek92
Super user

Postprzez KOZI » niedziela, 9 marca 2008, 13:01

SebaW napisał(a):Oj oj nie ładnie sie tak kłócić ;)
Ja mam Falken 452 i jestem bardzo zadowolony. Nie sadze by Toyo były złymi oponami, ale marketing też robi swoje.

ja na drugim aucie też mam te falkeny, ich duzy minus moim zdaniem to fakt, że bardzo szybko się zdzirają i to przy normalnym używkowaniu anie jakimś paleniu gumy czy coś, na drugiej osi mam uniroyale rainsporty które sa bardzo fajne i jak widac wytrzymuja dwa razy dłużej...
KOZI

Postprzez dave » poniedziałek, 17 marca 2008, 18:50

co do toyo t1r to myslalem ze opona jest ok, wszedzie chwalona na wiekszosci for. moze dlatego ze jest tak droga jest tak chwalona :?: z tego testu wynika ze ogolnie smietnik ;) a mialem kupic toyo :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
13,93 et 8)

dave
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Techniczne