Cb radio - potrzebuje pomocy przy wyborze

Wszystkie tematy dotyczące problemów i ciekawostek samochodowych

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Cb radio - potrzebuje pomocy przy wyborze

Postprzez szatek92 » sobota, 29 września 2007, 15:49

Musze kupić tacie do służbowego samochodu cb radio. Spowodowane jest to tym że ostatnio z czystego konta nagle 18 sie zrobiło na obwodnicy gdańska. Chciałbym sie zmieścić w 400 złotych za cały komplet. Antena musi być magnetyczna (najlepiej żeby radio też jak najmniej szkód w środku zrobiło). Długość anteny ok. 100cm wydaje mi sie to kompromis pomiędzy zasięgiem a możliwością chowania w bagażniku (150-200cm trudno tyle miejsca znaleźć). Antena którą znalazłem to Hustler IC 1000. Natomiast nie wiem jakie radio wybrać ponieważ totalnie sie na tym nie znam. Jakie funkcje są przydatne a jakie nie? Do czego one służą co jeszcze bede potrzebował do zmontowania tego w samochodzie (zasilanie z zapalniczki). Radio które tak na początek uznałem za odpowiadające mi to tti tcb 880.
szatek92
Super user

Postprzez barman » niedziela, 30 września 2007, 11:24

proponuję z funkcją ASC dośc przydatna w godzinach szczytu w mieście. Samoczynnie odcina poziom sygnału (mniej szumów). Ja użytkuję Emperor (President) Kenji z tą funkcją i jest ok jak za te pieniądze. Mogę polecic BP System http://www.bpsystem.com.pl/
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko nieopłacalne
Obrazek
barman
Rookie

Postprzez wachu » niedziela, 30 września 2007, 13:41

w tej cenie to sugeruje Sunker Elite One (lub Elite Two) jest to kopia staregom dobrego Alana, ma małe wymiary i podobno jest niezlej jakosci, sam mialem je kupic, ale dostalem w prezencie Alana, Na forach CB ma bardzo dobre opinie.
A z anten to polecam Presidenty
Wachu
wachu
Frequent User

Postprzez szatek92 » niedziela, 30 września 2007, 18:25

Całkiem fajne to kenji, małe i proste takiego szukam, co do anteny to na innych forach chwalony jest sirio ml 145 i mimo że to aż 140 cm to byłaby idealna razem niestety wychodzi(w warszawie w sklepie) ponad 500 zł
szatek92
Super user

Powrót do Techniczne