Ford Fiesta MK3,5 GFJ.
Modyfikacje silnika:
swap z pralki na silnik Focusa ST170, czyli 170KM 19xNm, zmienna faza rozrzadu + gazniki moto...
Układ dolotowy:
Gazniki ale moze zostana tylko jako przepustnice + wtryskiwacze.
Układ wydechowy:
Pierwsze 2 kolektory zdaly egzamin lecz nie wiem czy nie bedzie potrzebny bardziej rozwiniety+ reszta wydechu z kwasa by Jarek + koncowy wydech by Ebay UK.
Układ napędowy
skrzynia ib5 zamiast seryjnego getraga ktory zabija osiagi silnika w foce, wywalenie 2masu, przejscie na 1 mas lekki z fiesty RS1800, sprzegla jeszcze nie mam...
Modyfikacje elektroniki i paliwa
No tu jestem w czarnej dupie, bo nie mam nic po za seryjna wiazka i zestawem ESC ktory obsluguje silnik na gaznikach gdzie byl juz na stole pierwszy odpal ale nie mam jak wysterowac zmiennej fazy rozrzadu.
Wiec na teraz czekam za EMU jadzwina a jak sie ustram to biore Vems-a.
Uklad hamulcowy
Na teraz smiechu warte 240mm
Tylu nawet nie ruszam bo nie mam jeszcze pozostalych czesci bo najpierw trzeby zrobic cos zeby to w ogole prawidlowo generowalo moc.
Układ zawieszenia
Przod Delphi De Carbon Performance (protoplasta B8) monotuba + do wyboru od nastawu Eibach RS lub Weitec ... obie sprezyny -35mm
Tyl TaTechnix na teraz opuszczone na max w dol + sprezyny j/w Eibach i Weitec -35mm
Modyfikacje wnetrza i car audio:
To dopiero po ogarnieciu elektryki, rolbar z zasrzalami X by Jarek (tak juz o tym wie), car audio ITB
Body Kit i oswietlenie:
Kundel sleeper z lzejszymi zderzakami przed 92r (seria przod 7kg, model przed 92r 1kg) i tak samo tyl. Jedynie co to ciemne lampy tyl a w sumie dymione cale i kpl czarnych szyb zeby nie bylo widac rolbara.
Moc fabryczna:
Szalejace 60KM i moze 100Nm
Moc i Moment Po Modyfikacjach:
w serii ten silnik ma 170KM 19XNm , z ITB anglicy przekraczali 220KM, ja bede happy jak bylo by tych 200...
Zdjęcia
Felgi przed odswiezaniem
Lampy tyl
Gazniki
Dawca organow do ktorego walilem az do warszawy.
Kolektor wydechowy by Jarek
Flansze pod kolektory (uszczelka pod glowice nie dla mnie)
Ciag dalszy nastapi jak bedzie troche czasu na ogarniecie tego burdelu...