Astra - Ciapka'

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Dziadek » niedziela, 29 maja 2011, 20:42

Spoko auto, choć zapewne demonem nie jest :) Tylko jedno mnie zastanawia, jak te mapy zmieniałeś bez hamowni...
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Re: Astra - Ciapka'

Postprzez Pit » poniedziałek, 30 maja 2011, 07:30

Ciapek napisał(a):Modyfikacje Silnika
zmiana map w kompie

Taa ;) Przede wszystkim, pod jakie modyfikacje? Ten komputer jest programowalny?
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez STELMI » poniedziałek, 30 maja 2011, 10:07

Ciapek napisał(a):
Piotruś napisał(a):
Ciapek napisał(a):Modyfikacje Silnika
zmiana map w kompie

Taa ;) Przede wszystkim, pod jakie modyfikacje? Ten komputer jest programowalny?

Toś mnie tera zastrzelił. hm powiem tak , krótko po zakupie jak wymieniałe wszystkie części eksploatacyjne to mechanik coś mi mieszał w kompie. Powiedział mi że zmienił mapy i jest przesunięta odcinka. Ale tak szczerze ? Nie widze żadnej rewalacji co do seri :lol:

Aczkolwiek e36 compact 1.6 te stu konne , objechałem na dobrą długość.

Tak jak kolega wyżej wspomniał , jak bym go schamował i ktoś co takie urozmaicenia w autach robi to by powiedział czy faktycznie jest coś zmienione czy to blef.

ja myślę, ze REALNIE masz obecnie koło 128KM i 178Nm. To typowy mod w tych silnikach, są bardzo podatne na zmiany map w kompie. Musisz mieć dobrego mechanika, bo nie każdy to potrafi, po takim modzie są szybsze niż niejedno rx7 FD3S, a może nawet i od Koziego CRXa....
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Jarek104 » poniedziałek, 30 maja 2011, 10:22

STELMI napisał(a):ja myślę, ze REALNIE masz obecnie koło 128KM i 178Nm. To typowy mod w tych silnikach, są bardzo podatne na zmiany map w kompie. Musisz mieć dobrego mechanika, bo nie każdy to potrafi, po takim modzie są szybsze niż niejedno rx7 FD3S, a może nawet i od Koziego CRXa....

:lol:

A Vettę pewnie też niedlugo dogoni;)
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez Pit » poniedziałek, 30 maja 2011, 10:22

STELMI napisał(a):ja myślę, ze REALNIE masz obecnie koło 128KM i 178Nm. To typowy mod w tych silnikach, są bardzo podatne na zmiany map w kompie. Musisz mieć dobrego mechanika, bo nie każdy to potrafi, po takim modzie są szybsze niż niejedno rx7 FD3S, a może nawet i od Koziego CRXa....

Szyderco! ;)
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 30 maja 2011, 11:01

Stelmi bez sprzętu do upalania zrobił się taki szyderczy, trza mu się na coś zrzucić ;)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Dobekbdg » poniedziałek, 30 maja 2011, 22:45

ja myślę, ze REALNIE masz obecnie koło 128KM i 178Nm. To typowy mod w tych silnikach, są bardzo podatne na zmiany map w kompie. Musisz mieć dobrego mechanika, bo nie każdy to potrafi, po takim modzie są szybsze niż niejedno rx7 FD3S, a może nawet i od Koziego CRXa....

to chyba ten stozek mu dodal 50km

Aczkolwiek e36 compact 1.6 te stu konne , objechałem na dobrą długość.

zaden wyczyn

sam posiadam w domu astre G 1.6 osmio zaworowke wiec z checia pisze sie na tego moda na seryjnym ecu, i 1 raz o tym slysze, kurde szkoda tylko ze gsi ma 150km z 2.0 pojemnosci w 16V a 8V 2.0 jedyne 115km
Obrazek
Dobekbdg
User

Postprzez pheonix » poniedziałek, 30 maja 2011, 22:46

Piotruś napisał(a):Ten komputer jest programowalny?

Jak zmienisz kość to tak.
pheonix
Super user

Postprzez FordOn » wtorek, 31 maja 2011, 00:08

Dobekbdg, astra g ma juz Si tak zwane czyli wielopunktowy wtrysk a nie spluczke...
Moze cos w nazwie powalilem ale roznica jest znaczna miedzy tym co masz Ty a Ciapek...
Ja bym jedno pakowal tam pod maske... C20XE lub C20LET... ostatecznosc C25XE.
Stelmi mnie zjebie ze nie 3.0... :lol: ale prosze cie chlopak sie zabije bo to zwija asfalt :mrgreen:
FordOn
Forum Killer

Postprzez STELMI » wtorek, 31 maja 2011, 05:17

FordOn napisał(a):Stelmi mnie zjebie ze nie 3.0... :lol: ale prosze cie chlopak sie zabije bo to zwija asfalt :mrgreen:

chuj z 3.0, teraz 3.2 są tańsze ;)
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez Dobekbdg » wtorek, 31 maja 2011, 08:43

Dobekbdg, astra g ma juz Si tak zwane czyli wielopunktowy wtrysk a nie spluczke...
Moze cos w nazwie powalilem ale roznica jest znaczna miedzy tym co masz Ty a Ciapek...
Stelmi mnie zjebie ze nie 3.0... :lol: ale prosze cie chlopak sie zabije bo to zwija asfalt :mrgreen:

pokaz mi w 1,6l 8V (X16SZR) wielopunkt a masz u mnie krate :P a taki byl wsadzany w pierwszych modelach atry II a jest to ten sam silnik co w I, pozniej juz pakowali tylko eco teci
Obrazek
Dobekbdg
User

Postprzez STELMI » wtorek, 31 maja 2011, 10:21

Dobekbdg napisał(a):

pokaz mi w 1,6l 8V (X16SZR) wielopunkt a masz u mnie krate :P

W Astrach G był też Z16SE na wielopunkcie (również 1.6 8V) i Z16SER na monowtrysku, kratę proszę przywieźć do Fordonu na Duracza.

Konrad Si były w Astrach F i miały 100KM i miały oznaczenie C16SE
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez Dobekbdg » wtorek, 31 maja 2011, 10:46

W Astrach G był też Z16SE na wielopunkcie

Z16SE

gdzie napisalem wyraznie "1,6l 8V (X16SZR)"

klania sie czytanie ze zrozumieniem, SE a SZR Podkreslic :>

a fordon napisal wyraznie ze ASTRA G ma TYLKO pelny wtrysk i odnioslem sie dokladnie do tego posta, ze tak nie jest i jest w bledzie

i odpowiedzialem na to ze pierwsze modele z rocznika 98 - 99 mialy montowany silnik z astry jedynki o ktorym jest mowa i ma pokazac na tym danym silniku SZR wtryskiwacze,

ze jest 8zaworowka na pelnym wtrysku to dobrze o tym wiem bo posiadam takowe silniki w rodzinie

wiec z checia sie dowiem jak wyciagnac z tej danej jednoski poprzez wgranie nowych map
ja myślę, ze REALNIE masz obecnie koło 128KM i 178Nm
lub gdzie w BDG jest tak dobry Mechanik i ma programator podkreslam MECHANIK i mi to zrobi
Dobekbdg
User

Postprzez STELMI » wtorek, 31 maja 2011, 11:27

Dobekbdg napisał(a):gdzie napisalem wyraznie "1,6l 8V (X16SZR)"

klania sie czytanie ze zrozumieniem, SE a SZR Podkreslic :>

a fordon napisal wyraznie ze ASTRA G ma TYLKO pelny wtrysk

Czytanie ze zrozumieniem wychodzi mi całkiem nieźle, gorzej u ciebie, bo pisząc to:

Dobekbdg napisał(a):wiec z checia sie dowiem jak wyciagnac z tej danej jednoski poprzez wgranie nowych map
ja myślę, ze REALNIE masz obecnie koło 128KM i 178Nm
lub gdzie w BDG jest tak dobry Mechanik i ma programator podkreslam MECHANIK i mi to zrobi

, wydaje mi się, ze powinieneś się zaznajomić z poniższymi linkami i wówczas dowiesz się dlaczego napisałem tak a nie inaczej :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
http://www.synonimy.proffnet.com/szydzic.html

dodam, że jeżeli naprawdę myślisz, że "zmiana map w kompie" sprawi, ze wygrasz na 1/4 z rx-7 FD3S Piotrusia, które ma obecnie ponad 400KM i CRX Koziego, który jest mistrzem Polski na 1/4 mili w klasie profi to proponuję Tobie również założyć temat, posty określone mianem "szydera" i "ironia" również się w nim przewiną ;)
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez Dobekbdg » wtorek, 31 maja 2011, 11:30

to wiedz ze lyknalem ta ironie na powaznie

dodam, że jeżeli naprawdę myślisz, że "zmiana map w kompie" sprawi, ze wygrasz na 1/4

wiedz ze tak nie mysle ;]
Dobekbdg
User

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Następna strona

Powrót do Nasze auta