K?dzior - 525i eisenmann exhaust stroker ...

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Kędzior - 525i eisenmann exhaust stroker ...

Postprzez Kędzior » niedziela, 9 stycznia 2011, 21:34

MARKA I MODEL

bmw e34 525i 1993r. m50TUb25 ( vanos )

MODYFIKACJE SILNIKA

stroker z gratów m52b28
wydajniejsze wtryski
wydech cały ori eisenmann
nowe mapy w kompie
wyliczone wszystko i wystrojone jak trzeba
usunięte visko

teraz zmiany jakie szykuje :

wiekszy stroker
kompresor
itb
wgranie nowych odpowiednich map pod te mody

UKŁAD DOLOTOWY :

jak na chwilę obecną jest bez zmian poza wkładką

UKŁAD WYDECHOWY :

eisenmann kompletny

CAR AUDIO :

radio pionka
przód sony
skrzynia z gosnikiem lanzar max 12 st
wzmak bm 1200 w 4 kanały

Plany :

zrobienie silnika tak jak opisałem wyżej poczym gleba na jakimś gwincie oraz koło 18 na sezon myśle nad alpiną albo ori M5
dodanie Mpaka
zmiana hamulców od e34 v8
oraz wzbogacienie wyposażenia i dodanie lepszego audio

tutaj fotki niestety tylko 2 i to stare pogoda nie pozwala zrobić nowych fotek niestety :

Obrazek

Obrazek
Kędzior

Postprzez Jarek104 » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 06:01

fajna stara kanapa :)

Myślę, że w sezonie możemy stanąć na kresce, zobaczymy co mój pet potrafi :) Silnik ten sam, masz przewagę wydechu a ja masy :)

Jak nie dam rady, to Cie poszczuję Dziadkiem :P
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 09:06

Ja nie od szczucia jestem! :? Jarek jeśli wasz pet jedzie seryjnie to zje tą 5tkę.
Spoko autko. Dłubanie n/a to dyskusyjna sprawa,ale miło że ktoś coś robi.
Autko spoko, ale przy tych modyfikacjach, strojeniach, gdzie masz wykres? Wrzuć go i podaj co z tego wyszło.
No i dalej, nie zastanawiałeś się, żeby kupić poprostu 540 albo M5? Mocy wiele więcej, wszystko pod nią przystosowane,a kasowo wyjdzie pewnie to samo co twoje auto+modyfikacje.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Jarek104 » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 15:21

Pet teoretycznie jeździ seryjnie, choć miewa problemy z trakcją z racją odelzonego tyłu.

Szukam chętnych na hamownię, żeby sprawdzić, co tam z fabryki zostało..
Jarek104
thebestest of SRTB

Postprzez Kędzior » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 17:37

Jarek104, masz e30 ? z e36 seryjnym sie juz bawiłem zero szans

co do wykresów nie mam bede mierzył po zrobieniu nowego strokera obstawiamy coś koło +300km
obecnie może w granicach 220kucy jest nie wiem wiec nie mam pewności ale dużo dużo lepiej niż seria bo wiadomo zwiększona pojemność nowe mapy itp dają efekty

mierzony natomiast był Gtech-em przyspieszenie od 0-100 wypadało miedzy 7-7,5 sec z tym że mozliwość błedu jest +-0,2sec
Kędzior

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 17:47

Jarek ma e36, ja też.

Jak to stroiłeś, skoro nie masz wykresów z hamowni? Na oko? Kto ci to stroił i czym?

Wydech eisenmanna na zamówienie pod twój stroker czy pod fabryczne 528 czy fabryczne 525 czy może coś jeszcze innego?

ITB i kompresor jednocześnie planujesz?

Poniżej 7s na gtechu to mi seryjne e36 325 zeszło lekko odelżone tylko :) Ze strzeloną uszczelką pod głowicą :lol: Jak zrobisz auto to się chętnie sprawdzę swoim PETem :)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 19:01

Kędzior napisał(a):mierzony natomiast był Gtech-em przyspieszenie od 0-100 wypadało miedzy 7-7,5 sec z tym że mozliwość błedu jest +-0,2sec

0-96 km/h na GTechu/Vectorze w 7,00 robi moja 20 letnia seryjna MX-6 2.5 V6 (teoretycznie 165 KM) z jedyną modyfikacją polegającą na lżejszym kole zamachowym (od silnika 1.8 V6). Tak więc cuś tu nie trzyma się kupy ;) Zmierz GTechem ćwiartkę, bardziej miarodajne wyniki wyskakują...

Dziadek napisał(a):ITB i kompresor jednocześnie planujesz?

:mrgreen:
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez Kędzior » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:41

Dziadek, chętnie bym ci na te pytanie odpowiedział ale nie ja jestem autorem projektu lecz auto tak przerobione przyjechało zza odry modyfikacje auta robiła firma w dojczach wykresy były ale zostały w łapach poprzedniego właściciela który obiecał mi dosłać reszte papierów ( zreszta nie tylko wykresów )no ale jakoś cisza
ja go sprawdzałem na gtechu kolegi model z 94 roku

zmierze auto jak zrobie swoje mody bo fakt faktem auto ma moc i czuć róznice pomiędzy seryjnym m50b25 ale jak to mówia zawsze bedzie mało i tak jest

moje doświadczenia z m50 nie wzięły się z kosmosy gdyż użytkowałem już taki motorek przedtem więc porównanie mam jak i próby z kolega z miasta e36 m50tub25 wychodziły na plus dla mnie

ITB i kompresor sprawują sie nieźle u ziomka w e36 m50b25 więc czemu nie ?
Kędzior

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:43

Na kiedy przygotujesz auto?
Bo cała reszta to na razie teoria. Słyszałeś że masz zmienione auto. Kolega ma ITB przy kompresorze (pokaż zdjęcie prosżę), nie jestem przekonany że jedno i drugie razem daje jakieś znacząco większe korzyści. Jest szansa, że masz po niemcu zmodzone auto, ale żałować 60zł na hamownię żeby to sprawdzić?
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Kędzior » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:48

Dziadek, ale tu nie ma hamowni i tu jest ten ból do najbliższej hamowni mam kawałek drogi a czasu niestety brak ;/ tak samo mody w aucie będą robione przez firmę bo ja nie mam na to czasu niestety , wiem ze ucieknie mi najwieksza frajda jaką jest modzenie samemu silnika ale czas to pieniądz

a auto chce na wakacje mieć już zrobione po mojemu

dodam filmik jak ryczy niestety telefonem i jakość taka sobie ale poglądowo można zobaczyć

http://www.youtube.com/watch?v=Vp8EpHFNyJ8
Kędzior

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:51

Samemu to już mało kto ma czas dłubać. A kto ci to będzie robił? Do wakacji spoko, to aż 6 miesięcy, trzymamy cię za słowo :) Może wcześniej wpadniesz na street i się więcej dowiemy :)
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Kędzior » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:54

Dziadek, jasne że wpadne :) sam zobaczysz i ocenisz robote niemca :)

u nas w mieście są spece od tuningu z ich rąk wyszły już mocne bawarki i mocne corsy wiec im powierzę zadanie modyfikacji auta :)
Kędzior

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 21:00

Zobaczyć i ocenić to ja mogę wynik z hamowni, to są fakty :)
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Kędzior » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 21:04

ee tam to to i ja bym mógł ocenic :P hehe

co do 1/4 mili to jakies doświadczenie mam szkoda że nie ma u was działu w którym bym mógł filmiki pokazać z moich wyczynów e30 316 i a łoiłem mocniejszych od siebie :D
Kędzior

Postprzez Jarek104 » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 21:12

Kędzior napisał(a): z moich wyczynów e30 316

zaczynam się bać :D

7,5s do 100km/h, to by Cię moja ex-Pomarańcza zjadła...

Nie no, ja poproszę wykres z hamowni, daleko nie masz, wpadnij kiedyś na spota, specjalnie dla Ciebie możemy zrobić w jakąś sobotę rano spota na hamowni.
Ja chętnie sprawdzę moje padło, Dziadek pewnie też, kilka innych aut też trzeba sprawdzić, bo przestaje wierzyć właścicielom w seryjne silniki :P

Jak ma działać ITB z kompresorem??
Jarek104
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Następna strona

Powrót do Nasze auta