Nissan 200sx CA18DET

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Nissan 200sx CA18DET

Postprzez benny » poniedziałek, 4 lutego 2008, 22:09

Marka i Model
Nissan 200sx s13, ca18det

Modyfikacje Silnika
- dopiero sie zaczną
na razie seria

Układ Dolotowy-
Blow off Properfect typ 2

Układ Wydechowy-
Przelotowy

Modyfikacje Elektroniki i Paliwa
- j.w

Układ Napędowy -
205/45/17

Układ Hamulcowy -
Tarcze brembo klocki ferodo

Modyfikacje Zawieszenia - skończono
nie wiem co dokładnie to jest ale jest nisssko i sztywno.

No i dopiąłem swego, kupiłem nissanka (pomimo, że vitary nie udało mi się jeszcze sprzedać)
Samochód kupiłem dziś na aukcji komorniczej (czyt. baaardzo okazyjnie). Bardzo fajne autko i naprawdę żwawe :)) Przejechałem nim 300km na trasie i sprawował się bardzo dobrze. Prz ciągłym wyprzedzaniu spalił mi 10l/100km, to się bardzo ciesze. Dużo w nim na pewno zmienię ponieważ nie wszystko mi się w nim podoba.

Na razie to jest początek, będę rozbudowywał temat z czasem. raczej będzie ciekawie, bo na razie jest trochę lipa.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 16 marca 2008, 23:23 przez benny, łącznie edytowano 2 razy
benny

Postprzez gshock » poniedziałek, 4 lutego 2008, 22:16

sprawdz pompe paliwa jak ci chleje 10l , chyba zaczyna wymiekac juz i niedolewa ;) (polecam walbro255, ma pare zalet)
sprawdz cisnienie oleju, bo sx-y maja maly mankament pod tym wzgledem.
jak przednie kielichy, progi i podluznice??
wjezdz na wieksza nierownosc z otwarta klapa bagaznika i zobacz czy mozesz zamknac
t25?? jesli tak to sprawdz jakie masz rurki doprowadzajace oleum, bo seryjna miala "mala wade" powodujaca znaczne skrocenie nielekkiego zywota turbiny. pali olej? sprawdz boosta .
sprawdz kompresje, lubi siadac w koncu dobre 15 lat juz minelo ;)
bedziesz zadowolony z auta, nic nie daje takiej frajdy jak doladowane rwd bez zadnych elektronicznych pedalow gazu ,esp, torque limiterow i innego emeryckiego syfu.
najpierw go znienawidzisz pozniej pokochasz :evil:
a tak wogule to: www.turbokillers.com
Ostatnio edytowano poniedziałek, 4 lutego 2008, 22:33 przez gshock, łącznie edytowano 7 razy
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez GaRaż » poniedziałek, 4 lutego 2008, 22:20

Driftowoz w bydzi i bardzo dobrze :) , oby ci dlugo i bez awaryjnie sluzyl , a G sie martwi czy za duzo ten twoj nissanek bokiem nie latal hehe :)
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » poniedziałek, 4 lutego 2008, 23:03

No gratulacje, moze byc fajny zawodnik :) Zawsze podobaly mi sie s13 ale moja agorafobia nie pozwolila mi na jej zakup ;) Posluchaj G-szoka, chlopak az 7 razy edytowal post by rzucic ci garsia dobrych rad, imho nalezy sie mu za to pochwała ;)
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez tomi » poniedziałek, 4 lutego 2008, 23:14

zawsze mi sie podobały :) tylko ta naklejka z nr rejestracyjnym zasłania pasażerowi połowe szyby :P ale pewnie będziesz zmieniał blachy
tomi
Forum Killer

Postprzez Fiveopac » poniedziałek, 4 lutego 2008, 23:21

Taa auto do odratowania, na pierwszy strzal budka suflera i chromo spryskiwacze.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez przem » wtorek, 5 lutego 2008, 03:00

nom BENNY musisz sie pokazac s13:) z checia bym sie zabral na przejazdzke :) wielkie GRATY :mrgreen: :mrgreen:
przem
User

Postprzez Jarek104 » wtorek, 5 lutego 2008, 06:14

no całkiem fajne autko :) Ten domek z maski stanowczo do wywalenia! Gratuluje zakupu i mam nadzieje, że w sobotę nim przyjedziesz
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez doodie » wtorek, 5 lutego 2008, 08:06

spryskiwacze jak w chromie to zostaja benek lubi takie gagety :p a wlot pewnie powiekszy :]
doodie

Postprzez gshock » wtorek, 5 lutego 2008, 08:33

budka suflera moglaby byc tylko w innej postaci to by troszke odciazylo cieplnie ca, nie jest z tym za dobrze. albo mozna by ja przesunac w kierunku prawej lampy bylby nadmuch na stozek :P
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez benny » wtorek, 5 lutego 2008, 09:32

gshock napisał(a):sprawdz pompe paliwa jak ci chleje 10l , chyba zaczyna wymiekac juz i niedolewa ;) (polecam walbro255, ma pare zalet)
sprawdz cisnienie oleju, bo sx-y maja maly mankament pod tym wzgledem.
jak przednie kielichy, progi i podluznice??
wjezdz na wieksza nierownosc z otwarta klapa bagaznika i zobacz czy mozesz zamknac
t25?? jesli tak to sprawdz jakie masz rurki doprowadzajace oleum, bo seryjna miala "mala wade" powodujaca znaczne skrocenie nielekkiego zywota turbiny. pali olej? sprawdz boosta .
sprawdz kompresje, lubi siadac w koncu dobre 15 lat juz minelo ;)
bedziesz zadowolony z auta, nic nie daje takiej frajdy jak doladowane rwd bez zadnych elektronicznych pedalow gazu ,esp, torque limiterow i innego emeryckiego syfu.
najpierw go znienawidzisz pozniej pokochasz :evil:
a tak wogule to: www.turbokillers.com

No chyba nie uważasz, że kupiłem 200sx'a, bez przemyślenia... ja już od roku szukałem. Dużo
o nich czytałem, ale naprawde dzięki za rady jak będę coś potrzebował to dam na pewno znać.
Musimy się jakoś ustawić i porozmawiać.
benny

Postprzez benny » wtorek, 5 lutego 2008, 09:36

doodie napisał(a):spryskiwacze jak w chromie to zostaja benek lubi takie gagety :p a wlot pewnie powiekszy :]

Dudi bo sie wypowiem o twoim seju... A te spryskiwacze i niby wlot leci na samym początku...

Dobrze że niewidzieliście tylnej pułki z głośnikami aż ośmioma :shock: (to dopiero wstyd)
benny

Postprzez Mycha » wtorek, 5 lutego 2008, 10:44

no oby CI dlugo sluzylo :D a jak jezdzi to zobaczymy :D ja bym jeszcze ta lotke tyl wywalil bo jest brzydka...:D
Mycha
User

Postprzez ravestation » wtorek, 5 lutego 2008, 10:55

nissany zawsze bardzo mi sie podobały, te otwierane reflektory są old-schoolowe :)

troszkę zainwestujesz w autko i będzie git :)

mi jedynie kolorek nie podchodzi...
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez gshock » wtorek, 5 lutego 2008, 11:01

benny napisał(a):No chyba nie uważasz, że kupiłem 200sx'a, bez przemyślenia...

nie no nie uwazam :)
tak tylko patrze ze przed liftem to wyrzucam podstawowy zestaw specyficzny dla tego auta do sprawdzenia.
pewnych zeczy jak np. przytkana zuzlem rurka olejowa czy miekka podloga nie da sie podczas kupna obadac a warto to sobie pozniej sprawdzic zeby wiedziec na czym sie stoi i czy oplaca sie inwestowac
gshock
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Następna strona

Powrót do Nasze auta