White Octavia RS...:)

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez LeszekMK81 » niedziela, 11 lipca 2010, 18:37

KOZI, na moje za ciężkie auto aby poniżej 13 bylo przy 300 KM
Filmy - LeszekMK81

VAG System

█║▌│█│║▌║││█║▌│║
ORIGINAL PROFILE ®
LeszekMK81
Forum Clubber

Postprzez ravestation » niedziela, 11 lipca 2010, 22:12

3.2 to wolnossak, więc średnio widzę szybkie przyrosty
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez KOZI » niedziela, 11 lipca 2010, 22:34

Faktycznie, zapomniałem, że to wolnossak. Jakoś mi się poswiadomie ubzdurały te łatwe przyrosty, że to turbo... Bo akurat o turbo była dyskusja... Ale z takiej pojemności tez pewnie jakoś tam pod 300 może by można wyciągnąć...
KOZI

Postprzez wichlun » piątek, 16 lipca 2010, 08:07

dirkdiggler napisał(a):Wichlun,

a co cię przekonało do Octavii RS zamiast EXEO ST Sport 2.0tfsi. Cena praktycznie ta sama, a nawet EXEO może wyjść taniej w zakupie.
Cena obu modeli z tymi samymi silnikami i bardzo podobnym wyposażeniu oscyluje w okolicach 110-120 tys zł. Myślałem że dla RSa nie ma konkurencji a okazuje się że EXEO może być nawet tańszy mimo że ze skórą, 18", ksenonami i w Kolorze Galia Blue kosztującym prawie 4kPLN extra
EXEO GALIA BLUE :shock:
Obrazek

miejsce z tylu exeo to stara a4 ktora ma z tylu piekielnie malo miejsca..
wichlun
Super user

Postprzez wichlun » piątek, 16 lipca 2010, 08:10

KOZI napisał(a):Może robię trochę OT ale akurat jest dyskusja o mocnych autach Grupy VAG... Jak ma się sprawa z tuningiem silnika 3.2 FSI w nowym TT? Seryjnie ma 250KM i czy nie jest czasem tak, ze po prostych, podstawowych modach czyli np. program i wydech spokojnie przekracza się 300KM? Ciekawe czy takie auto z seryjnym wnetrzem i mega komfortem jest w stanie zejść np. poniżej 13s...

kozi silnik fajny do modow ale tylko na grubo z uturbieniem!!
bo tak to za wiele nie podlubiesz.

juz lepiej te 2.0 TFSI latwiejsze do dlubania.

P.S najlepszy motor jest w TT RS 2.5 TFSI to jest petarda po prostu;)
wichlun
Super user

Postprzez Fiveopac » środa, 21 lipca 2010, 18:10

Gratki grubasie :mrgreen:

Obrazek
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez dirkdiggler » piątek, 30 lipca 2010, 22:17

wichlun napisał(a):
dirkdiggler napisał(a):Wichlun,

a co cię przekonało do Octavii RS zamiast EXEO ST Sport 2.0tfsi. Cena praktycznie ta sama, a nawet EXEO może wyjść taniej w zakupie.
Cena obu modeli z tymi samymi silnikami i bardzo podobnym wyposażeniu oscyluje w okolicach 110-120 tys zł. Myślałem że dla RSa nie ma konkurencji a okazuje się że EXEO może być nawet tańszy mimo że ze skórą, 18", ksenonami i w Kolorze Galia Blue kosztującym prawie 4kPLN extra
EXEO GALIA BLUE :shock:
Obrazek

miejsce z tylu exeo to stara a4 ktora ma z tylu piekielnie malo miejsca..

Ale czy mniej niż w O2?

Obadałem EXEO ST u Reiskiego i O2 u Bieranowskiego. Jak dla mnie miejsa jest tyle samo z niewielką przewagą Exeo ST. Myślę że to to kwesta punktu odniesienia. O2 jest spora jak na kompakt, EXEO jest małe jak na klasę średnią. Stąd subiektywnie O2 wydaje się spora, a EXEO ciasne. Obiektywnie te auta nie różnią się pojemnością wnętrza tak by mówić o przepaści.
W poszukiwaniu idealnego korpowozu obadałem też Superba kombi i ten miażdży ilością przestrzeni w klasie, choś przesiadając się z alhambry i tak szału nie ma. Rzuciłem też okiem na Insignie ST. Piękne auto w wersji cosmo ma nawet elektryczny siłownik klapy bagażnika. Co z tego jak nowe auto ma zapach jak noootwarty materac plażowy z tesco. Niby "skóry" , czy też półskóry a pachnie jak wykładzina pcv :mrgreen:
CDTI 160KM też szału nie robi. Lata prawie jak 115KM w alhambrze. Nie ma odczucia "ciągu", i szkoda.

Chiałem też passatem b6 się bujnąć u konarzewskiego ale okazuje się że nie mają, i nie przyjmują też zamówień na ten model bo trzymano produkcję b6 czekając na b6pl.
Nie można zatem teraz chapnąć nowego paska a kiedy będzie nowy? Na początku 2011 odpowiedziano. Potrzebuję auta na listopad 2010.

Co brać jako korpowóz do 120kPLN?
dirkdiggler
Super user

Postprzez Brychu » piątek, 30 lipca 2010, 23:01

Załóż sobie nowy temat to w końcu coś się będzie działo, a i znajdziesz tu byłych i obecnych pracowników salonów i ludzi związnych z kredytami/leasingiem i takich co Ci GPS zamontują - ale załóż nowy temat.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 8 sierpnia 2010, 14:27

Dzis widzialem pierwszy raz to autko na żywo we wstecznym lusterku prezentuje się przesmacznie.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia strona

Powrót do Nasze auta